Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
05.01.2017.

Nikola Jokić (22)

Nikola Jokić (22), srpski reprezentativac, opet je zablistao u NBA ligi i ostvario dabl-dabl. Za samo 25 minuta je nanizao 21 poen, 13 skokova i pet asistencija. Njegov Denver izgubio je od Golden Stejt Voriorsa, lidera čitave lige, ali ohrabruje što je naš košarkaš četiri utakmice na visokom nivou, pošto u proseku beleži 21,5 poena, 9,5 skokova i šest asistencija, što ga preporučuje i za ol-star meč.

Milo Đukanović (54)

Milo Đukanović (54) dobio je već drugi negativni signal iz Amerike posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima. Kongres nije aklamaciom potvrdio prijem Crne Gore u NATO i ostavio to pitanje za debatu i glasanje u januaru. Sada je delegacija ratobornih kongresmena na čelu s Džonom Mekejnom posle posete Kijevu na pola leta odustala od Podgorice i vratila se kući.

05.01.2017.

Marija Zaharova (42)

Marija Zaharova (42), portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova, nedavno je od Ivice Dačića dobila srpski jelek na poklon, a nije propustila prvu priliku da uzvrati pažnju. Dačiću je za 51. rođendan poslala neobični poklon u vidu cigarete s nalepnicom na kojoj je odštampan njen lik. Dačić retko zapali, i to samo tompus u specijalnim prilikama. Ipak, cigaretu koju je dobio od Zaharove rešio je da sačuva za uspomenu i postavio je na svoj radni sto.

Vojislav Šešelj (62)

Vojislav Šešelj (62) najavio je učešće na predsedničkim izborima, a u poslednjem intervjuu napao je sve potencijalne protivkandidate osim Aleksandra Vučića. Za Vuka Jeremića rekao je da ga pomaže Katar, a Sašu Jankovića opleo je aferom koju su ranije naduvali režimski tabloidi. Šešelj je Tomislava Nikolića optužio za korupciju, ali je uvukao rogove kada je došao red da se izjasni o Vučiću i rekao samo da je on jedini koji može da ga pobedi.
 

04.01.2017.

Miloš Šobajić (71)

Slavni srpski slikar Miloš Šobajić (71) krenuo je u suprotnom pravcu od većine, pa se posle decenija provedenih u Parizu, gde je stekao slavu, naselio u Beogradu. Umetnik se nije pokajao zbog toga. - U Beogradu mi je izvanredno. Nemam želju da živim ni u Berlinu, ni u Njujorku. Beograd je centar ovog dela Evrope i kulture Balkana i ne postoji takvo mesto petsto kilometara ukrug. Grad po ljudskoj meri - srećan je Šobajić.

Isa Mustafa (65)

Nemačka investiciona kompanija ACP Aksos kepital pred međunarodnim arbitražnim sudom traži odštetu od vlasti u Prištini u iznosu do 400 miliona evra zbog blokade kupovine Telekoma Kosovo 2013. godine. Tražena suma predstavlja do 20 odsto budžeta pokrajine za 2017. godinu. Prodaju je zvanično blokirao parlament pokrajine, a premijer Isa Mustafa (65) je saopštio da će uložiti žalbu, ali je odbio da iznese detalje.
 

31.12.2016.

Aleksandar Kolo (59)

Dokumentarista Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu Aleksandar Kolo (59) zajedno s Predragom Lažetićem autor je upravo otvorene izložbe "Srpska avijatika u Velikom ratu 1914 - 1918". Centralni eksponat je replika lovačkog aviona sa Solunskog fronta, a poseban kuriozitet su lične stvari narednika Mihaila Petrovića, prvog poginulog pilota u ratu i Branka Vukosavljevića, prvog Srbina koji je oborio neprijateljski avion.

Alekandar Vulin (44)

Ministar rada Alekandar Vulin (44) postavio je novog savetnika Dejana Jovešića. Mediji su odmah otkrili da je Jovešić tri puta osuđivan. On je 2003. s dvojicom svojih drugova pretukao V. V, pa je kažnjen zatvorom od pet dana. Zatvorsku kaznu od 10 dana dobio je 2005. kada je pretukao M. S. u trenutku dok je u rukama držao dete od dve i po godine. Novčanu kaznu savetnik je zaradio 2004. kada je vređao i pretio T. B.

30.12.2016.

Enis Bešlagić (41)

Sarajevski glumac i humanista Enis Bešlagić (41) poslao je poruku političarima u RS i FBiH, a pre svega Miloradu Dodiku, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, da svojim prisustvom podrže humanitarni turnir Dodaj za život, u Tešnju, i tako pokažu svoju bolju stranu prikupljanjem novca za decu. Bešlagić je rekao da će sportovi u kojima će se takmičiti biti određeni usput i dodao kroz šalu: "Podelićemo se nacionalno".

Đorđe Balašević (63)

Đorđe Balašević (63) na koncertu u Zagrebu izjavio je da bi voleo da svake godine nastupa u tom gradu, ali da više nikada neće otići u Banjaluku, jer mu odatle prete. - Otići ću u Banjaluku kada se u tom gradu okupe svi koji su bili na mom prošlom koncertu - rekao je Balašević aludirajući da u Banjaluci živi manje Hrvata nego pre rata. Nije poznato koliko je njegove koncerte u Hrvatskoj posetilo Srba, više ili manje nego pre rata.

29.12.2016.

Vesna Aleksić (36)

Vesna Aleksić (36) postala je prva žena kapetan Er Srbije. Svoj prvi let obavila je juče, na letu JU826 od Beograda do Bejruta. Vesna je karijeru počela 1999. godine u Letačkoj akademiji u Vršcu. Posle diplomiranja bila je kopilot u kompaniji Montenegro erlajnz, pa je u floti Viz Era napredovala na poziciji kapetana i letela je na Erbasovima. Vesna je Beograđanka i ćerka vazduhoplovnog inženjera.

Branislav Nedimović (39)

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović (39) ostao je bez instrumenta da zaštiti domaće mlekare, pošto se od Nove godine ukidaju uvozne takse na mleko iz EU. Ta odluka je uslovljena pritiskom iz Brisela, koji želi da zaradi na skoku cena mleka i traži da se poštuju odredbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a domaći proizvođači moraće da se bore s bogato subvencionisanom konkurencijom.

28.12.2016.

Saša Radulović (52)

Saša Radulović (52) uspeo je da potisne stare opozicione stranke i nametnuo se kao glavni protivnik režima, na šta ukazuje i činjenica da mu je u Narodnoj skupštini izrečeno 13 opomena i od poslaničke plate odbijeno ukupno 95.633 dinara. Radulović je tako postao rekorder među poslanicima, a pritom je naterao režim da otvoreno pokaže svoju pravu prirodu, odnosno da ne trpi bilo kakvu kritiku.

Stojadin Stanković (62)

Ministar pravde Nela Kuburović bez najave je upala u Osnovni sud u Vranju, čiji predsednik Stojadin Stanković (62) nije imao razloga da se raduje poseti. U 11.30 u sudu je bilo tek nekoliko zaposlenih, uprkos nagomilanim nerešenim predmetima koji odavno skupljaju prašinu po policama. Ministarki nije bilo jasno zašto je tako, tim pre što su uslovi za rad odlični, i svaki sudija ima svoj kabinet i sudnicu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online