Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
15.12.2016.

Nebojša Glogovac (47)

Nebojša Glogovac (47) pobrao je aplauze i silne komplimente u Sloveniji, gde je nastupio s predstavom Vilijama Šekspira "Hamlet". Aplauze u Ljubljanskom narodnom pozorištu propratio je i komentar: "Mi bismo to školski, uvijeno, a ovako iskreno i hrabro, to samo Srbi mogu da naprave".
- Pripremanje uloge je zahtevno, fizički i mentalno, kao uvek kada igrate nekog pametnijeg od sebe. Najteže je proniknuti u misao - ostao je sabran Nebojša.

Milorad Ilić (64)

Predsednik Skupštine grada Valjeva Milorad Ilić (64) nije plaćao račune za vodu, a dug od 24.000 dinara mu je otpisan zbog zastarelosti. Ilić prima platu od 85.000 dinara, a pet godina je bio pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. U to vreme je nastao dug, iako je Ilić kod Mrkonjića zarađivao od 127.000 do 150.000 dinara mesečno. U to vreme Ilić je hapšen s grupom koja se teretila za zloupotrebe od dva miliona evra, ali nije osuđen. 

14.12.2016.

Marko Majstorović (38)

Beograđanin dr Marko Majstorović (38), hirurg u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, biće lekar ekspedicije italijanskih motociklista koji će na dvotočkašima pokušati da dosegnu Severni pol.
- Tražili su lekara koji ima iskustva u zimskim uslovima, stekao sam ga u Gorskoj službi spasavanja, a vozim i motocikl. Nadam se da ćemo već 1. januara piti najbolji italijanski šampanjac iz kristalnih čaša na najsevernijoj tački planete - kaže dr Majstorović.

Blagoje Spaskovski (68)

RTVB BOR, čiji je direktor Blagoje Spaskovski (68), za 11 meseci ove godine potrošio je struje u vrednosti od 4,39 milijardi dinara (oko 35,5 miliona evra). Za to vreme je plaćeno samo 650.000 dinara (oko 5.300 evra), odnosno 0,15 odsto od duga. Time je u problem bačeno drugo javno preduzeće, EPS, gde kažu da su nemoćni da naplate dug pošto je Vlada Srbije proglasila RTB Bor za preduzeće od strateškog značaja, pa prinudna naplata nije moguća.

13.12.2016.

Dušan Teodorović (65)

Akademiku Dušanu Teodoroviću (65) uručena je nagrada Vitez poziva za 2016. godinu, čiji laureati, po rečima Bože Prelevića, izvršnog direktora Lige eksperata, koja dodeljuje to priznanje, nisu potrošili svoj "entuzijazam i veru u bolju Srbiju". Predsednik Odbora SANU za visoko obrazovanje pre nekoliko meseci je javno rekao da će "Srbiju upropastiti lažne diplome i doktorati".

Milo Đukanović (54)

Mnogim roditeljima u Crnoj Gori plakalo se kada su videli novi "Bukvar", koji promoviše nepostojeći jezik sa "turbo" crnogorskim slovima i izmišljenim rečima. Reč je o novom poglavlju antisrpske kampanje Mila Đukanovića (54), lidera vladajuće Demokratske partije socijalista. U crnogorske škole odavno je ušla falsifikovana istorija, a iz nastavnih programa se izbacuju srpski pisci.

10.12.2016.

Voja Brajović (68)

Voja Brajović (68) ponovo je izabran ze predsednika Udruženja dramskih umetnika Srbije, a kolege su mu jednoglasno ukazale poverenje.
- Moramo naći način da se reši problem s naplaćivanjem honorara od televizijskog reemitovanja produkcija. Takođe, UDUS je osnovan 1919. godine i imao je svoj fond penzione podrške i imovinu. U slučaju obeštećenja, Udruženje bi od tih sredstava moglo otvoriti Dom za stare umetnike - nabraja Voja stavke svog programa.

 

Radoica Milosavljević (58)

Radoica Milosavljević (58), kadar SPS, prošle godine privatizovao je osam lokalnih medija. Od tada su prestale s radom televizije Brus i Požega, Centar za informisanje Novi Kneževac, a program više ne emituje ni TV Kragujevac, nekada glavna medijska kuća centralne Srbije. Radoica za krah u Kragujevcu optužuje grad, jer neće da ga sufinansira, i radnike.
- U obavezi sam dve godine da ulažem, ali da bih sprečio veće gubitke, pustio sam da odu u stečaj - kivan je Radoica.

09.12.2016.

Ivana Nikolić (35)

Nezaposlena doktorka Ivana Nikolić (35), iz Vrnjačke Banje, porodila je komšinicu Jasminu Drenovak koja joj je pokucala na vrata u tri sata iza ponoći. Hrabra doktroka je sa porođajima imala susret samo na fakultetu, ali je u dnevnoj sobi improvizovala je salu i porodila Jasminu mesec i po dana pre termina. Ivana Nikolić je sedam godina provela u Službi hitne pomoći u Vrnjačkoj Banji, ali joj pre dva meseca ugovor nije produžen nakon porodiljskog bolovanja.

Jovan Mladenović (66)

Patrijarh Irinej upisao se kao prvi poglavar SPC koji je služio liturgiju u Hilandaru na dan slave. Dok je patrijarh bio zagledan u molitvu, a iguman Vatopeda stajao mirno kraj njega s bratstvom manastira i vernicima, vladika šumadijski Jovan Mladenović (66) je bio okupiran telefonom i pisao SMA poruku u trenutku kada je blagosiljano slavsko koljivo. Vladika Jovan često besedi o skromnosti, vozi mercedes, a ume i da prekori zbog korišćenja mobilnog.

08.12.2016.

Vesna Stanojević (58)

Vesna Stanojević (58), koordinator Sigurne ženske kuće, namenjene žrtvama porodičnog nasilja, može da bude zadovoljna. Njene štićenice dobile su 100 besplatnih kurseva kozmetičke kompanije Mikro blejding. Cilj je da steknu neophodno znanje u zanatu od kog može dobro da se živi, kako bi mogle da se osamostale posle izlaska iz porodice nasilnika. Sledeće godine program se širi na pomoć u zasnivanju sopstvenog biznisa.

Dragan Šutanovac (48)

Dragan Šutanovac (48), predsednik DS-a i bivši ministar odbrane, umislio je da može da se poredi s najboljima, što je ispalo komično. On je na Tviteru napisao da drugi avion za mesec dana nije uspeo da sleti na ruski nosač aviona, ali da niko ne traži ostavku ministra Sergeja Šojgua. A onda se požalio: "Samo u Srbiji se ministar stavlja na stub srama kad se dese takve nesreće i traži se njegova ostavka, u inostranstvu nikada".

07.12.2016.

Milan Božić (59)

Predsednik opštine Požega, naprednjak Milan Božić (59) shvatio je i javno rekao ono što premijer nikako ne može.
- Roditelji svoju decu, zdravu i pravu, pretvaraju u društvene invalide. Jedini cilj im je da se zaposle u javnom sektoru i čekaju penziju. A kad taj trenutak dođe i pitam ih šta sada čekaju, gledaju me unezverano. Pa čekaju da umru. Dakle, potrošili su život ni za šta. Nisu se imali zbog čega roditi - objasnio je Božić.

Aleksandar Vulin (44)

Ministar rada Aleksandar Vulin (44) zaključio je da Nišlijki Violeti Petrović, oboleloj od raka, korejska Jura po zakonu nije produžila ugovor o radu dok je bila na bolovanju, pa je otišao na sahranu vođe kubanske revolucije Fidela Kastra, odakle se vratio pun utisaka.
- Svi mi kojima je sloboda najviša vrednost osećali su veliki gubitak. Telegrami saučešća Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića čitani su na vestima - priča Vulin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online