Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
01.06.2019.

Sigma Pešić (59)

Niški pisac Zoran - Sigma Pešić (59) za zbirku poezije "Biće sve u redu" dobio je nagradu "Miodrag Ćupić" u Podgorici. Njegova poezija ocenjena je kao svojevrsna pobuna, a Pešić se iskazao i kao pisac dramskog teksta pre dve godine kada je žiri Konkursa Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći rad proglasio njegov komad "Ulica usamljenih automobila".

Sonja Biserko (71)

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko (71) izjavila je da bi Srbija trebalo da prva priznaa Kosovo.
- To bio pokazatelj da je Srbija spremna da prihvati novu realnost, da se okrene vlastitom razvoju i tako pokrene kompletan region koji ima sumnje u to šta ona želi zbog ponašanja na Kosovu, u Bosni, Hrvatskoj - kazala je Biserko.
 

28.05.2019.

Milan - Beli Bosiljčić (88)

Milan - Beli Bosiljčić (88) postao je ponosni vlasnik fakultetske diplome DIF-a, čime je završio što je započeo pre 70 godina. - Čovek u ovim godinama voli sve da završi - našalio se Milan koji je svojim igračkim tačkama širom sveta proslavio KUD "Branko Krsmanović", a penzionisao se kao glumac, zahvaljujući karijeri koju je počeo u italijanskom vesternu "Stepa" uz velikane Pavla Vuisića, Ljubu Tadića i Stoleta Aranđelovića.

Vedran Džihić (43)

Predavač na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beču Vedran Džihić (43) izjavio je da RS ne može da se otcepi od BiH za razliku od Kosova "gde je u vreme raspada Jugoslavije vladala represija režima Slobodana Miloševića koji je naneo teške nepravde tamošnjem stanovništvu". - Nezavisnost Kosova je nepovratna, bez obzira da li će Kosovo postati član UN ili ne. Nemoguće je zamisliti povratak srpskih vlasti - rekao je Džihić.
 

25.05.2019.

Ivana Kostić (35)

Udruženje Dobra vila pomoglo je da 17 pirotskih malih maturanata koji zbog materijalne situacije ne mogu da isprate modne trendove, dobiju košulje, haljine i nakit za matursko veče. Koordinatorka udruženja Ivana Kostić (35) kaže da će u humanitarnoj akciji devojčice dobiti besplatno šminkanje i frizure. Tradicionalno, učenici će pre proslave prošetati centralnom gradskom ulicom.

Arne Sanes Bjornstad (54)

Norveški ambasador u Beogradu Arne Sanes Bjornstad (54) izjavio je da napad NATO na SRJ nije bio agresija.
- Bio sam u delegaciji OEBS-a u Rambujeu i video snažnu posvećenost članova kontakt grupe i NATO-a, mirnom rešenju - rekao je Bjornstad. Da podsetimo, u Rambujeu je postavljen ultimatum da Srbija prihvati referendum i nezavisnost Kosova kako bi izbegla rat.
 

24.05.2019.

Mira Ninošević (52)

Narodnom muzeju u Leskovcu, gde je direktor Mira Ninošević (52), pripala je ovogodišnja nagrada "Mihailo Valtrović" koju dodeljuje Muzejsko društvo Srbije. Ova ustanova kulture ponela je titulu najboljeg muzeja već treći put zahvaljujući uspesima kakvi su otvaranje Dečjeg muzejona, izložbe "Čuvari kulturne baštine - 70 godina", predstavljanje izložbe u Parizu i realizacija taktilne izložbe "Dodirni prošlost"

Saša Mirković (47)

Viši sud u Zaječaru pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Sašu Mirkovića (47) zbog zloupotrebe položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine. Mirković je usmeno naložio saradnici da nabavi robu mimo Zakona o javnim nabavkama. Posredovao je i da Gradska uprava nabavi robu od privrednog društva iz Beograda.
 

22.05.2019.

Ana Kostadinović (22)

Najlepši posao u Srbiji, da tri meseca putuje po našoj zemlji i o tome izveštava na društvenim mrežama dobila je Beograđanka Ana Kostadinović (22), apsolvent novinarstva. Njen posao biće da za platu od 1.000 evra obiđe više od 200 turističkih destinacija, uživa u pogledu s najlepših vidikovaca, poseti istorijske lokalitete, plovi rekama i uživa u specijalitetima, banjama i manifestacijama.

Senad Mašović (50)

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Senad Mašović (50) rekao je da ne želi da komentariše izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, ali je zapretio strogim kaznama zatvora u slučaju da neki pripadnik Trećeg puka (Republika Srpska) obuče uniformu Vojske RS.
- To bi moglo biti identifikovano kao formiranje paravojnih snaga ili podrivanje vojne i odbrambene moći BiH - rekao je Mašović.

21.05.2019.

prof. dr Saša Igić (49)

Novosadsko Udruženje NS blok već šestu godinu organizuje besplatne časove matematike namenjene učenicima osmog razreda osnovnih škola, kako bi im omogućili bolju pripremu za završni ispit i upis u srednju školu. Prvi čas matematike preuzeo je predavač prof. dr Saša Igić (49). On je ranije naveo da osmacima najveću glavobolju zadaje geometrija, te da je to oblast koja se najviše vežba.
 

Čedomir Jovanović (48)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović (48) izjavio je da SPC, koja se protivi "razgraničenju" i priznanju Kosova, ne treba da se meša u političke odluke i "isključivošću dodatno otežava poziciju Srbije u pregovorima s Albancima".
- LDP ne prihvata da Crkva povlači nekakve crvene linije, niti da se prema njihovim stavovima donose neki obavezujući dokumenti za sve nas - rekao je Jovanović.
 

18.05.2019.

Ivan Marković (28)

Pobednik beogradskog 12. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks je film "Centar" reditelja Ivana Markovića (28). Film analizira odnos vremena u kom je nastalo monumentalno zdanje Centar Sava i ovog u kom je evidentna njegova zapuštenost. Rad zaposlenih na održavanju deluje gotovo uzaludno naspram veličine zgrade koja opstaje upravo zahvaljujući njihovom radu. Marković je kao direktor fotografije učestvovao na festivalu u Veneciji i osvojio nagradu na Berlinalu.

Mato Franković (37)

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (37) ima razloga za glavobolju uoči turističke sezone. Studentkinja koja studira u Dubrovniku kupila je auto s tablicama Požege - PŽ, ali je komšija mislio da je iz Požarevca i zabranio joj da ga ostavi na javnom parkingu.
- Dva dana kasnije, ipak sam parkirala na tom mestu. Kada sam se vratila, automobil je bio izgreban. I da sam iz Požarevca, ne znam zašto bi mu to bilo važno - ispričala je studentkinja.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online