Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
07.05.2019.

Reno Žirar (64)

Reporter francuskog "Figaroa" i svedok dešavanja na Kosovu Reno Žirar (64) jedan je od retkih koji je događaje u Račku, koji su poslužili kao povod za bombardovanje SRJ, nazvao čistom manipulacijom.
- Misija OEBS, tačnije njen šef Vilijam Voker predstavili su vojnički sukob kao masakr civila - rekao je Žirar i dodao da je bio iznenađen što unaokolo nije bilo praznih čaura.
Uprkos svemu, Voker je odmah osudio Srbe, što su jedva dočekale vlade zemalja NATO.

Goran Vesić (50)

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić (50) i dalje ne haje za primedbe stručnjaka koji se protive gradnji gondole na Kalemegdanu. On je ponovio da iza svega "stoji opasnija namera, da se pokaže da Srbija nije u stanju da sačuva ni nasleđe u Beogradu, a kamoli na Kosovu i Metohiji".
- Nažalost, gondola je postala političko pitanje gde neki misle da će zaustavljanjem radova na gondoli dobiti neki politički poen - rekao je Vesić.

04.05.2019.

Nada Jovanović (55)

Turistička organizacija Republike Srpske, na čijem se čelu nalazi Nada Jovanović (55), snimila je spot koji prikazuje sve lepote najmlađe srpske države. U spotu se naglašava da je Srpska bogata prirodnim resursima i da je "naseljava oko 1.400.000 stanovnika, koji su poznati po velikom srcu, gostoprimstvu i specifičnom humoru". Dodaje se i da se prepliću mediteranska i alpska klima i da je zbog toga RS zanimljiva u svako doba godine.

Džejk Taper (50)

Džejk Taper (50), novinar Si-En- Ena, nastavio je neslavnu tradiciju ove kuće kada je fabrikovanje laži u pitanju. Još su sveža sećanja na falsifikate njegovih kolega iz rata u bivšoj Jugoslaviji, a Taper se našao na udaru nezavisnih medija i društvenih mreža, jer je priložio snimak "Madurovih snaga koje pucaju na svoj narod". Ispostavilo se da se radi o vojnicima lojalnim pučisti Gaidu, a izveštač je snimak ubrzo obrisao, ne udostojivši javnost čak ni izvinjenja.
 

03.05.2019.

Aleksandar Šapić (42)

Predsednik Opštine Novi Beograd, nekadašnji proslavljeni vaterpolista i lider Srpske patriotske stranke Aleksandar Šapić (42) reagovao je na opštu histeriju zbog protesta u Borči pred pekarom Albanca čiji je brat provocirao pokazivanjem znaka velike Albanije. On je konstatovao da su ti Albanci decenijama u miru živeli i radili u beogradskom naselju, sve dok im, kako je rekao "nije dosadila životna monotonija".

Vljora Čitaku (39)

Ambasadorka nepriznatog Kosova u SAD Vljora Čitaku (39) uporedila je Srbe sa najvećim zlom, vojskom koja predstavlja smrt, u trenutno najpopularnijoj seriji "Igra prestola". Kosovo je, naravno, uporedila sa ponosnom, hrabrom i praktično neuništivom familijom Stark, koja gospodari Severom i bori se protiv "zlih belih hodača", odnosno Srba.
"Veliki rat je doneo pobedu!", napisala je Čitakuova.

11.04.2019.

Dragan Đilas (52)

Opozicioni prvak Dragan Đilas (52) isterao je pravdu. Sud u Beogradu doneo je presudu kojom se ministar finansija Siniša Mali obavezuje da mu plati 150.000 dinara odštete zbog povrede ugleda i časti. Naime, Mali je izjavio da Đilas "vodi kampanju za svoj povratak da bi nastavio da pljačka" i nazvao ga lopovom, ali na suđenju to nije mogao da dokaže. Đilas će novac od ove naknade, kao i u prethodnim slučajevima, uplatiti u humanitarne svrhe.

Vojislav Šešelj (64)

Lider SRS Vojislav Šešelj (64) nije više upečatljiv u skupštini, pošto ima daleko jaču konkurenciju nego devedesetih godina. Ovog puta, međutim, uspeo je da se istakne. - Aleksandra Jerkov tvrdi da mi Aleksandar Vučić garantuje da mi neće faliti dlaka s glave. Ja Aleksandri garantujem da će njoj nestati sve dlake s glave koja će biti namazana katranom i nalepljena guščjim perjem. Da se vidi kako izgleda glavna guska srpske politike - rekao je Šešelj.

03.04.2019.

Roberto Ćuli (85)

Roberto Ćuli (85), jedan od najznačajnijih pozorišnih reditelja, došao je u Beograd da obeleži tri decenije Bitef teatra.
- Beograd mi je doneo mnogo lepih trenutaka, to je divno, toplo mesto pozorišnog susreta. Pamtim publiku koja je slavila moje predstave na Bitefu, susrete s jugoslovenskom inteligencijom koja je našem radu posvetila toliko pažnje, kao i s pozorišnim ljudima i piscima, dok rat nije uništio sve - setan je Ćuli.

Vladan Vukosavljević (57)

Veliki srpski pesnik Dobrica Erić zaobišao je Aleju zaslužnih građana i za večnu kuću izabrao rodnu Donju Crnuću u Gruži. To ne opravdava što niko iz vlasti, pa makar ministar kulture Vladan Vukosavljević (57), nije bio na sahrani, niti je poslat venac. Od političara su bili samo narodni poslanik, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu dr Miladin Ševarlić i Boško Obradović, lider opozicionog pokreta Dveri.

02.04.2019.

Serđo Romano (90)

Italijanski politički teoretičar Serđo Romano (90) još jedan je u plejadi onih koji su osudili bombardovanje Srbije pre 20 godina. On je rekao da su bombe bile "politička greška" i da je kažnjena zemlja koja to ničim nije zaslužila, a podvukao je i da ni Kosovo nije trebalo priznavati kao nezavisnu državu. U oba slučaja zanemarene su druge mogućnosti, rekao je Romano.

Zorana Mihajlović (49)

Prošlo je mesec dana otkako je zvanično počela rekonstrukcija dotrajale pruge Niš - Zaječar, koju je najavila ministarka Zorana Mihajlović (49), a rezultat "hitnih" radova, kako javljaju beogradski mediji, su novi betonski pragovi na ukupnoj dužini od samo 800 metara. Infrastrukturi železnica Srbije tvrde da se sada mahom radilo na pripremi, "jer je ovaj pravac, zbog velikog broja krivina, izuzetno zahtevan".

30.03.2019.

Gojko Mitić (79)

Film "Balkanska međa", o maršu ruskih "desantnika" na prištinski aerodrom 1999. godine, u prva četiri dana prikazivanja zaradio je u Rusiji 1,7 miliona evra i imao više gledalaca nego holivudski hitovi. Tamošnji mediji navode da je tome uveliko doprinelo što u filmu igra srpski glumac Gojko Mitić (79) jer u starijoj publici nema nikoga ko se kao mali nije igrao Čingačguka, Indijanca kojeg je tumačio Mitić.

Ognjen Vranješ (29)

Fudbaleru Ognjenu Vranješu (29) sreća je okrenula leđa od seks skandala s Jelenom Karleušom. Prvo je njegova supruga Danijela stavila tačku na brak uz reči da je za nju mrtav, onda ga je selektor Robert Prosinečki izbacio iz reprezentacije BiH, u Anderlehtu ionako poodavno ne igra, a sada je noć proveo u zatvoru s migrantima zbog nelegalnog ulaska u Belgiju budući da nije imao ispravnu dozvolu boravka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online