Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.12.2014.

Radomir Andrić (70)

Radomir Andrić (70) ponovo je izabran za predsednika Udruženja književnika Srbije. Rođen u Ljubanjama kod Užica 1944. Objavio je knjige pesama: "Sunce u vodenici", "Večernji krčag", "Šumska crkva", "Pohvala smehu", "Vučica na prtini"... U prvim zbirkama Andrić peva o detinjstvu i dečaštvu provedenom na selu, zbirku "Nepokorje" posvetio je ratnoj tematici, ustanku 1941. godine i srpskoj slobodarskoj tradiciji.

Ivan Ivanović (39)

Ivan Ivanović (39), popularni voditelj emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" navukao je na sebe bes zbog izjave da je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju pre 15. godine". Bošnjačka javnost shvatila je to kao uvredu i asocijaciju na silovane žene, pa nije vredelo ni javno izvinjenje Ivanovića i objašnjenje da je pogrešno shvaćen. Napadi na njega preko društvenih mreža idu toliko daleko da mu se preti i smrću.

03.12.2014.

Ivan Jović (43)

"Isceljenje", debitantski film Ivana Jovića (43) i scenaristkinje Monje Jović, osvojio je nagradu Zlatno Sunce za najbolji film u okviru programa Cine Balkan
na ovogodišnjem 13. festivalu evropskog filma u Skoplju. Film "Isceljenje" postavlja pitanje granica ljubavi, dato u Hristovoj zapovesti Ljubi neprijatelja svog, tematizujući problem oproštaja kao uslov za život u ljubavi i pobedu nad smrću i besmislom.

Aleksandar Vulin (42)

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin (42) s pravom je dobio nadimak šoumena u beogradskim medijima jer gotovo da nema dana da ne napravi neki gaf. Informativna služba Pokreta socijalista, na čijem je Vulin čelu, najnovijim saopštenjejm svakako je lošem utisku o ministru dala svoj doprinos. U saopštenju je načinjen niz grubih pravopisnih gršaka, a među njima su i reči "finasiski" i "partiski".

02.12.2014.

Dušan Bajatović (47)

Dosadašnji predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović (47) ponovo je izabran na tu funkciju na Kongresu u Novom Sadu. On je dobio apsolutnu podršku delegata na ovom skupu, iako u medijima ne slovi kao popularan i sposoban čovek. Naprotiv, o njemu se piše kao najodgovornijem funkcioneru za loše stanje u Srbijagasu na čijem je čelu.

Živorad Nikolić (64)

Živorad Nikolić (64), autor i voditelj emisije "Žikina šarenica", ponovo je uspeo da se izblamira u emisiji. U rubrici "Žikine pitalice" gledateljku je pitao iz kog je jezika potiče reč pomfrit i dobio ispravan odgovor da je to francuskog, ali je Žika to negirao rekavši da je reč o nemačkom jeziku i gledateljku dodelio utešnu nagradu. Kad ga je kompjuter ispravio, pokušao je da se našali i ispravi grešku.

01.12.2014.

Zlatibor Lončar (43)

Zlatibor Lončar (43), ministar zdravlja Srbije ispunio je obećanje. Vlada Srbije uplatila je prvi novac u Fond za lečenje dece u inostranstvu koju nije moguće lečiti u Srbiji. Lončar je pozvao donatore da se priključe akciji i obećao da se na njihove uplate neće plaćati PDV.

Boris Tadić (56)

Boris Tadić (56), bivši predsednik Srbije, požurio je da podrži hrvatskog premijera Zorana Milanovića izjavom da bi se on sigurno, za razliku od aktuelne vlasti, ogradio od izjava Vojislava Šešelja koje su bile povod Zagrebu i Strazburu da izglasaju dokumente kojim osuđuju govor mržnje.

29.11.2014.

Jasmina Knežević (57)

Da je beogradska opšta bolnica Bel medik jedna od najboljih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji govori i priznanje koje je stiglo vlasnici klinike Jasmini Knežević (57). Ona je dobitnica prestižne nagrade IWEC 2014 (International Women's Entrepreneurial Challenge), saopšteno je iz Udruženja poslovnih žena Srbije. Isto priznanje dobila je i Biljana Jović, vlasnica modne kuće Luna.

Milan Krkobabić (62)

Od novca koji je u ovoj godini Pošta Srbije, na čijem je čelu Milan Krkobabić (62) planirala za reprezentaciju moguće je napraviti 147.000 obroka u narodnoj kuhinji.
Ovakav odnos prema državnom novcu Vlada neće više dozvoljavati. Svi troškovi koji ne donose novu vrednost moraće da se smanje. Ministar privrede Željko Sertić zbog toga je najavio razgovor sa svim direktorima javnih preduzeća.

28.11.2014.

Ivana Nešić (33)

Nagrada "Rade Obrenović" Zmajevih dečjih igara za najbolji roman za decu i mlade u 2014. godini pripala je Ivani Nešić (33) za knjigu "Tajna nemuštog jezika", saopštio je izdavač knjige Kreativni centar. U obrazloženju žirija se kaže da je Ivanin roman pisan "vešto, klasično epskim širokim manirom, okom za efektnost detalja, vrckavost malih ironijski obojenih deonica, balansiranje duhovitog i dramatičnog".

Era Ojdanić (67)

Poznati beogradski restorani, klubovi i splavovi deo su liste dužnika i onih koji su nelegalno trošili električnu energiju, navodi se u informaciji Elektrodistribucije Beograd. Među njima je motel Era, poznatog pevača Ere Ojdanića (67), koji ima nelegalne priključke i velika dugovanja i za kuću i za ugostiteljski objekat. Era sve to dematuje i ističe da je on redovni platiša i da "mora da je došlo do neke greške".

29.11.2010.

Milan Đurić (36)

Direktoru Srpskog kulturnog i dokumentacionog centra (SKIC) u Budimpešti Milanu Đuriću (36) uručena je Velika plaketa, priznanje za unapređenje odnosa s matičnom državom koje dodeljuje skupštinski Odbor za dijasporu i Srbe u regionu. - Velika plaketa je priznanje i svim aktivistima i saradnicima i predstavlja podsticaj da još više radimo na negovanju i unapređenju istinskih vrednosti našeg naroda u Mađarskoj - rekao je Đurić.

Goran Vesić (47)

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić (47), zabatalio je na kratko priče o gradnji metroa da bi najavio je postavljanje tramvajskih šina od Trga Slavija do Kalemegdana. Reč je o prvoj liniji gradskog prevoza osnovanoj 1892, a na liniji kraj starog i novog dvora, Vukove zadužbine, hotela Moskva i drugih spomenika kulture, trolejbusi su zamenili tramvaje još pre 70 godina. Vesić planira da u tu napravi pešačku zonu kroz koju bi prolazili tramvaji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online