Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
31.12.2014.

Vojin Ćetković (43)

Godišnja nagrada "Branka i Mlađa Veselinović" za 2014. godinu biće dodeljena Vojinu Ćetkoviću (43) za glumačko ostvarenje u predstavi "Dnevnik o Čarnojeviću" Miloša Crnjanskog, u režiji Miloša Lolića, odlučio je žiri za dodelu nagrade Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U obrazloženju žirija se navodi da je "Vojin Ćetković svojom jednostavnom, a uzbudljivom igrom, objedinio stil, duh i misao pisca, reditelja i čitavog ansambla".

Aleksandar Obradović (41)

Kompanije u sastavu Elektroprivrede Srbije godišnje izdvajaju za Sindikat radnika EPS više od četiri miliona evra. Sindikat Jugoistok, koji deluje u sastavu Sindikata EPS-a, samo u 2014. godini dobio je oko 250.000 evra, a od toga oko 6.000 za rekreaciju zaposlenih. Na pitanje novinara zašto Aleksandar Obradović (41) dopušta ovakvo rasipanje, u Granskom sindikatu Nezavisnost kažu da je ovo način na koji Obradović kupuje zaposlene.

30.12.2014.

Emir Abdulović (30)

Novosađanin Emir Abdulović, oduševio je srpsku javnost svojim gestom, koji je zaista za svaku pohvalu. On je na parkingu svojim automobilom udario drugo parkirano vozilo, a kako nije bilo nikoga u blizini odmah je pozvao policiju da prijavi prekršaj ali kako nikoga nije uspeo da dobije vlasniku oštećenog automobila ostavio je poruku. Udario sam vaše vozilo, možete da me kontaktirate radi nadoknade štete, napisao je Abdulović.

Ana Ivanović (27)

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, nije se udostojila ni da odgovori na poziv Tatjane Ječmenice, selektora srpske teniske reprezentacije, da igra za naš tim u predstojećim mečevima u Fed kupu. Ječmenica se požalila novinarima, kako je Ana ignoriše, a na sličan način postupila je i Jelena Janković, koja takođe nije odgovorila na njenu mejl poruku. Tatjanin poziv za meč sa Mađarskom u februaru sada je samo prihvatila Aleksandra Krunić.

29.12.2014.

Miodrag Linta (45)

Narodni poslanik i jedan od lidera izbeglica iz Hrvatske Miodrag Linta ne prestaje da javno proziva vlast u Zagrebu za diskriminaciju Srba iz Hrvatske i šalje apele međunarodnim zvaničnicima da to zaustave. Poslednji primer ugrožavanja prava Srba je insistiranje Zagreba da, pod pretnjom novčane kazne, odjave svoja prebivališta u Hrvatskoj.

Sanja Marinković (40)

Voditeljka TV Pinka Sanja Marinković ugostila je u svojoj emisiji Anu Nikolić i slepog pevača Sašu Matića koji su zajedno otpevali pesmu "Anđeo čuvar". Dok je pevala, Ana se sagnula da zagrli Sašu koji je svirao klavir, a njen duboki dekolte Marinkovićeva je krajnje neumesno komentarisala rečima: "Sreća što Sale nije video taj dekolte."

27.12.2014.

Dušan Vujović (63)

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović neće ostati bez kore hleba u slučaju eventualne rekonstrukcije Vlade, jer se za njega zauzeo lično premijer Aleksandar Vučić, istakavši i da je, od svih ministara, najzadovoljniji njegovim radom.

Mimi Oro (23)

Starleta Milica Živanović, poznata kao Mimi Oro, uhapšena je u Beogradu zbog sumnje da se bavila prostitucijom. Osim Mimi, iz istog razloga uhapšeno je još sedam devojaka, kao i mladić za koga se pretpostavlja da je radio kao makro.

24.12.2014.

Mihajlo Pantić (57)

Književnik Mihajlo Pantić (57) ovogodišnji je dobitnik nagrade "Veljkova golubica" za sveukupno pripovedačko stvaralaštvo. Nagrada mu je uručena na 8. književnoj smotri "Veljkovi dani" u Somboru. Primajući nagradu Pantić je posebno govorio o prozi Veljka Petrovića i o tome kako sam piše priče ističući kako je Petrović "čovek ponosnog držanja, ispunjene sudbine i sugestivne, neprolazne priče. On je ravangradsko-somborski gospodin", rekao je Pantić.

Ministarstvo saobraćaja

Državna revizorska institucija (DRI) dala je lošu ocenu Ministarstvu saobraćaja, na čijem je čelu Zorana Mihajlović (44). DRI je ukazala na niz nepravilnosti u finansijskom izveštaju Ministarstva saobraćaja, gde je ustanovila brojna kršenja zakona o javnim nabavkama, radu i o budžetskom sistemu. Između ostalog, navodi se da je ovo Ministarstvo iskazalo umanjene obaveze za izvršene radove na Koridoru 10 i 11, u 2013. godini, za iznos od 971,8 miliona dinara.

23.12.2014.

Marko Čadež (37)

Marko Čadež, najverovatnije će biti novi predsednik Privredne komore Srbije. Doskorašnji direktor predstavništva PKS za Austriju i Nemačku osnivač je Foruma "Srbija - Nemačka", ne spada "iskusne i ugledne privrednike", ali važi za čoveka sa dobrim vezama s nemačkim zvaničnicima. Čadež je deceniju bio portparol nemačke ambasade u Beogradu, a karijeru je počeo kao novinar u našem listu.

Duško Vujošević (55)

Nema kraja gafovima Duška Vujoševića (55) i za jednog renomiranog košarkaškog trenera nedoličnog ponašanja. Zbog nasrtaja na sudiju Vujošević je kažnjen zabranom vođenja svoje ekipe na poslednjoj utakmici sa podgoričkom Budućnosti, koja je lako savladala crno-bele usred Beograda. Strateg Partizana već postao poznat po davanju neodmerenih političkih izjava i fizičkim napadima na svoje igrače.

22.12.2014.

Ivan Tasovac (48)

Ministar kulture Ivan Tasovac otvorio je radove na sanaciji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta u Beogradu. Postavljanje skela sa zanimanjem je posmatralo nekoliko stotina Beograđana koji su to fotografisali.
- Pred nama je veliki posao i radujem se što ćemo da ga završimo do 15. januara 2016, budući da znam da su sredstva obezbeđena - rekao je Tasovac koji je pokazao i depo sa 1.100 slika neprocenjive vrednosti italijanskih, francuskih i flamanskih majstora.

Aleksandar Obradović (40)

Aleksandar Obradović, direktor EPS-a, javnog preduzeća sa milijardu evra duga, dozvolio je neviđeni bezobrazluk. Kafe kuhinja putem tendera poručila je 1.077 litara viskija i kvalitetnih rakija, ali i 50 kilograma badema, lešnika, indijskog oraha i 500 luksuznih bombonjera. U reprezentaciju su svrstane rakije sokolova, žuta osa, viljamovka... Za poređenje, Dragan Milanović, menadžer velikog beogradskog restorana, kaže da je prošle godine trebovao oko 600 litara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online