Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.01.2015.

Saša Janković (45)

I pored uvreda i napada vlasti i ignorisanja njegovih prijava protiv pripadnika vojne policije Kobre zbog napada na Žandarmeriju, zaštitnik građana Srbije Saša Janković ne odustaje od isterivanja na čistac zloupotrebe službe koja obezbeđuje šefa države i visoke vojne funkcionere. Kobre su, mimo zakona, štitile premijera i njegovog brata i još izazvale incident.

Bratislav Gašić (48)

Umesto da poštuje i uvažava delatnost i ispunjava zahteve zaštitnika građana, Bratislav Gašić, srpski ministar odbrane istrajava u nipodaštavanju Saše Jankovića. Podsmeva mu se otvoreno i omalovažava ga verujući da će tužilaštvo i sud "uraditi svoje" pa će se, kaže, videti "sva beskrupuloznost, bezobrazluk i neistine" koje je zaštitnik građana izneo u prethodnom periodu.

24.01.2015.

Zlatibor Lončar (44)

Obećao je da će se svim silama truditi da u Skupštini Srbije progura zakon protiv retkih bolesti, u javnosti poznatiji kao Zojin zakon, po devojčici Zoji Mirosavljević, koja je 2013. godine umrla od retke Batenove bolesti. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je obećanje. Parlament je usvojio rešenje o lečenju dece u inostranstvu, a ministrov predlog prvi put je ujedinio i vlast i opoziciju.

Ana Mihajlovska Grubin (32)

Vozila je u pijanom stanju, vređala policajce prilikom uviđaja, a sa nedoličnim ponašanjem nastavila je i kada je privedena u policijsku stanicu. Voditeljki Ani Mihajlovski Grubin, međutim, ovo nisu svi gresi za volanom. Prema podacima Prekršajnog suda, više puta je kažnjavana zbog prekoračenje brzine, pijanstva, pričanja telefonom tokom vožnje i prolaska kroz crveno svetlo na semaforu.

23.01.2015.

Radoslav Zelenović (66)

Borio se protiv vetrenjača da bi sačuvao Jugoslovensku kinoteku, kad su mnogi hteli da na njoj vide katanac. Uspeo je da je odbrani i u nju pohrani ono najvrednije što je iznedrila srpska kinematografija. Radoslav Zelenović (66) je praktično ceo svoj radni vek posvetio filmu i očuvanju srpskog filmskog nasleđa, a sada je stiglo i priznanje, i to iz Francuske. Za doprinos kulturi i umetnosti Zelenoviću je dodeljen oreden u rangu viteza.

Dragana Kalinović (58)

Dok penzioneri muku muče kako da sastave kraj s krajem, direktora Penzionog fonda Srbije Dragana Kalinović (58) troši i kapom i šakom za gozbe u poznatim beogradskim restoranima. U poslednje dve godine ona je sa računa PIO na ručkove i večere potrošila više od 3.500 evra. Bez minulog rada plata joj je oko 1.400 evra, a PIO joj je platio i master na Megatrendu u vrednosti od oko 3.000 evra i to sve u vreme potpunog haosa u Fondu.

22.01.2015.

Tamara Vučković Manojlović (45)

Srpski narod željan je kulturnih dešavanja, pozorišta, izgleda, posebno. Dokaz za to su više stotina metara dugi redovi za karte u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Beograđani su satima čekali da kupe više nego povoljne karte od 100 i 200 dinara. Zasluge što su dobili priliku da gledaju neku od predstava JDP-a svakako pripadaju upravi ovog pozorišta na čelu sa Tamarom Vučković Manojlović.

Vanja Udovičić (32)

Dok u mnogim srpskim školama nema sala za fizičko vaspitanje i deca vežbaju u učionicama, a u dvorištima nema koševa ni golova, ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić pare iz ionako siromašnog budžeta deli bob, bridž i korfbolu savezima Srbije. Ministar nije puno vodio računa o preporukama premijera da se štedi, pa je na račune raznih saveza egzotičnih sportova otišlo čak 20 miliona dinara (oko 180.000 evra).

21.01.2015.

Dušan Kovačević (35)

Pre skoro deceniju i po na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo je da se održava muzički festival Egzit. U početku je to bila manifestacija gotovo lokalnog karaktera sa političkom pozadinom, svojevrsni bunt protiv Miloševićevog režima, ali je poslednjih sedam-osam godina prerastao u jednu od najvećih svetskih muzičkih žurki. Najzaslužniji za to je svakako Dušan Kovačević (35), direktor i jedan od osnivača festivala.

Dušan Bajatović (47)

Dušan Bajatović (47), direktor Srbijagasa, ponovo je označen kao rasipnik državnog novca u preduzeću koje grca u gubicima. Koalicija za javni nadzor ovoga puta zatražila je odgovor od prvog čoveka Srbijagasa kakav je to softver za skeniranje platio 260.000 evra, a da za to firma koja je odradila ovaj posao nije izabrana na tenderu. Umesto toga Bajatović je sa poznatim ponuđačem sklopio ugovor nagodbom.

20.01.2015.

Marko Jarić (36)

Bivši srpski košarkaš Marko Jarić (36), posle uspešne karijere u NBA ligi, rešio je da zasuče rukave i u potpunosti posveti se privatnom biznisu. On je već zakupio fabrički prostor u Americi u kome namerava da proizvodi ajvar. Jarić je kupio recepturu od seljaka u južnoj Srbiji i uskoro bi trebalo da krene proizvodnja. Pre ovog posla bavio se i nekretninama, a upućeni tvrde da je stekao pozamašno bogatstvo.

 

 




 

 

 

 

Bratislav Gašić (47)

Afera sa premlaćivanjem premijerovog brata Andreja Vučića tokom održavanja Parade ponosa još nije dobila epilog, a sudeći prema ponašanju ministra odbrane Bratislava Gašića (47), javnost neće saznati šta se stvarno dogodilo i ko je za to kriv. Ministar je odbio da dostavi tražene informacije Saši Jankoviću, zaštitniku građana Srbije tako da se ne zna da li je policija prekoračila ovlašćenja ili incident izazvao Vučić.

19.01.2015.

Viktor Troicki (28)

Srpski teniser Viktor Troicki (28), uprkos svojevremenoj drakonskoj suspenziji na godinu dana, izašao je jači iz svih muka koje su ga pratile. Rešen da na terenu dokaže da vredi, išao je hrabro korak po korak, a kruna je došla u Sidneju, na ATP turniru, gde je sigurnom igrom i mentalnom snagom došao do prvog trofeja posle dužeg vremena.

 



 



 

Dejan Radonjić (44)

Put od pohvala do kritika je ponekad veoma kratak, a pravi primer je trener košarkaša Zvezde Dejan Radonjić (44). Posle poraza u veoma bitnom meču protiv Galatasaraja, ocenjeno je da nije znao da iskoristi energiju navijača u prepunoj Areni, a zamereno mu je i da je katastrofalnim vođenjem ekipe odveo svoj tim još dalje od top 8 faze Evrolige.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online