Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
18.02.2015.

Goran Bregović (65)

Dok je vodio Bijelo dugme žario je i palio jugoslovenskom muzičkom rok scenom, a uspešnu karijeru je nastavio i posle raspada države, ali i grupe. Goran Bregović i sada sa velikim uspehom nastupa "dirigujući" Orkestrom za sahrane i svadbe i to ne samo na Balkanu nego i širom Evrope. Za doprinos muzici ovih dana stiglo mu je priznanje hrvatske diskografske kuće Porin.

Milo Đurašković (50)

Milu Đuraškoviću, vlasniku Nibens grupe, izgleda nije bilo dovoljno što je optužen za pljačku države i što ima bogatstvo koje se meri desetinama miliona evra, pa je hteo da uštedi i na računima za struju tako što je nezakonito štelovao električno brojilo kako bi pokazalo znatno manju potrošnju. Ovo su utvrdili kotrolori EDB-a, kada su očitavali brojilo u vili na Voždovcu.

17.02.2015.

Peter Handke (73)

Veliki pisac, veliki čovek, dobrotvor i humanista. Austrijanac Peter Handke još jednom je pokazao svoju ljubav prema Srbima. Od tragičnih devedesetih godina prošlog veka nebrojeno puta je dolazio u Srbiju da našem narodu da podršku u teškim trenucima, a poslednji humani gest učinio je u Velikoj Hoči na Kosovu. Tokom boravka ovoj srpskoj enklavi dao je deo sredstava od nagrade "Henrik Ibzen" za izgradnju bazena.

Nikola Mijailović (33)

Nikola Mijailović sada već bivši fudbaler Zvezde nije uspeo da se izbori sa vetrenjačama. Odvažio se da progovori o haosu koji vlada u Crvenoj zvezdi, lično za to okrivio Zvezdana Terzića, čelnika kluba, i na kraju izvukao deblji kraj. Vrsni fudbaler sada će morati da traži novi klub pošto je odbijena njegova žalba i zvanično raskinut njegov ugovor sa Zvezdom. Jedina nada da ostane u klubu mu je Arbitražni sud FSS.

16.02.2015.

Novak Đoković (28)

Najbolji svetski teniser Novak Đoković (28), dok mu se cela planeta klanja, ne leti u oblake i ne zaboravlja ni poreklo ni prijatelje. Posle desanta na banjičku pijacu kada je oduševio običan narod, našao je vremena da u Beogradu između dva turnira venča druga iz detinjstva Nevena Markovića. Uz to je dokazao da je i pravi džentlmen, jer je sve vreme bio mladi na usluzi.

Ljubiša Tumbaković (63)

Potpredsednik FK Partizan zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković (63) bio je "iznenađen i uvređen" kada je saznao da crno-beli ostaju i bez druge uzdanice u napadu, Petra Škuletića. Uprkos činjenici da je zaobiđen kada je doneta odluka koja može tim da košta titule, ne treba smetnuti s uma da je Tumba bio jedan od najžešćih zagovornika dolaska nove uprave, koja vuče katastrofalne poteze.

14.02.2015.

Nina Seničar (30)

Poznata srpska manekenka Nina Seničar unapredila je svetsku karijeru i dobila glavnu žensku ulogu u akcionom filmu koji se snima u Meksiko Sitiju.

Lepa Novosađanka mora da odigra scene u kojima se tuče sa kriminalcima, pa uvežbava i borilačke veštine.

- Radim sve sa zadovoljstvom. U Meksiku se osećam kao prava glumačka zvezda - srećna je Nina daleko od srpske stvarnosti, a za nedelju dana će da nastavi snimanje u Los Anđelesu.

Dragan Tomić (78)

Dragan Tomić posle punih 50 godina nije više na čelu vranjske fabrike nameštaja Simpo. Krajem prošle godine Simpo je smenio pet direktora. Funkcija predsednika Simpa ukinuta je izmenom Statuta kompanije i usklađivanjem sa Zakonom o privrednim društvima.

- Nisam smenjen, sa funkcije sam se povukao, ali se ne povlačim iz privredne aktivnosti - izjavio je Tomić.

Nakon pretvaranja poreskog duga Simpa u kapital države, Srbija je postala vlasnik 80 odsto ove kompanije.

13.02.2015.

Dragan Marković Palma (55)

Dragan Marković Palma (55) dovodi još jednog stranog investitora u Jagodinu. Reč je o italijanskog kompaniji Abrođio invernici, koja se bavi proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda. Konačan dogovor o početku gradnje fabrike sa Italijanima trebalo bi da se utanači narednog meseca. U Jagodini već rade tri italijanske fabrike koje zapošljavaju 1.000 radnika, a još dvojica investitora uveliko grade pogone.

Lazar Krstić (31)

Fudbalski rečeno, doveden je kao zvezda prelaznog roka, kao kec iz rukava premijera Aleksandra Vučića, spasilac srpskih finansija. Mlađani Lazar Krstić (31) izgleda nije bio ništa od toga. Bio je nepunu godinu ministar finansija, a onda je digao sidro i otišao. Tek sada se otkrilo da je svojim nepromišljenim potezom direktni krivac za povećanje srpskog javnog duga za 780 miliona evra, a sve zbog skoka dolara.

12.02.2015.

Vida Ognjenović (73)

Književnica Vida Ognjenović (73) ponovo izabrana za predsednicu Srpskog PEN centra, dok su potpredsednici Gojko Božović i Zoran Paunović. Ognjenovićevoj odato priznanje za dosadašnji rad u afirmaciji srpske književnosti u zemlji i svetu, odbrani prava i slobodi izražavanja, a istovremeno je izražena zabrinutost zbog sve veće medijske marginalizacije književnosti. Srpski PEN centar ima 108 članova u zemlji i 10 u inostranstvu.

Nikola Selaković (31)

Ministar Nikola Selaković (31) izgleda da je zaboravio obećanje svoga šefa, premijera Aleksandra Vučića da će iskoreniti partijsko i rođačko zapošljavanje pa je svog sinovca Manojla Selakovića smestio u fotelju direktora za nabavke Železnica Srbije, o čemu su i "Vesti" pisale u jučerašnjem broju. Mediji sada otkrivaju i da je sinovcu namestio posao ulepšavanja 18 ministarstava Vlade, a da je u svom kabinetu zaposlio još jednu rođaku.

11.02.2015.

Sanda Savić (42)

Kompanija Hemofarm dobila je nagradu Top Serbian Brands za 2014. godinu kao najbolji korporativni brend u oblasti farmacije. Nagrada je rezultat ankete od 3.076 punoletnih građana Srbije koji su ocenjivali poznatost brenda, kvalitet, zadovoljstvo potrošača i poslovne rezultate, a zasluge za ovo priznanje svakako pripadaju i Sandi Savić, direktorki korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Aleksandar Šapić (36)

Preliminarni izveštaj članova komisije za ispitivanje navoda o doktorskoj disertaciji bivšeg visokog funkcionera DS Aleksandra Šapića pokazao je da postoji preuzimanje iz drugih dela bez navođenja izvora, u meri koja bi mogla biti značajna za kvalifikaciju tog doktorata kao plagijata, potvrđeno je na Univetizetu Union u Beogradu. Konačnu reč daće sva tri čana komisije pošto objedine izveštaj.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online