Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.02.2015.

Milan Petrović (46)

Dosadašnji predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Milan Petrović (46) i u naredne dve godine vodiće ovu asocijaciju, odlučeno je na Osmoj godišnjoj skupštini SAM-a.
Jedan od fokusa rada SAM-a biće rad sa Vladom Srbije, poručio je Petrović i ukazao da je toj privrednoj asocijaciji jako važno da se stavi na raspolaganje vladi, da pomogne stručnošću ljudi, koji su članovi SAM-a.

Jasna Matić (51)

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivše ministarke Jasne Matić (51) zbog malverzacija sa autorskim ugovorima. Pored nje optuženi su i bivši direktor SIEPA Božidar Laganin i njegov zamenik Bojan Janković. Oni se terete da su isplatama po ugovorima o nepostojećim autorskim delima oštetili budžet Srbije za 120 miliona dinara, a za sebe i druge su pribavili 80 miliona dinara.

25.02.2015.

Miloš Biković (27)

Miloš Biković (27), glumac koji je stekao slavu filmom "Montevideo bog te video", a potom i u ostvarenju Nikite Mihalkova "Sunčani udar", odbija da se politički opredeli jer ga to ograničava kao umetnika.
- Ono čime želim da se bavim su uzroci, a ne političke manifestacije. Mogu da se opredelim da sam Srbin, da volim svoju otadžbinu i ljude. A za mene je najveći izraz patriotizma, u mirnim uslovima, pomoći onima kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija - kaže Biković.

Dragana Živanović (42)

Dragana Živanović (42) smenjena je sa mesta predsednika opštine Rača. Za novog predsednika opštine izabran je naprednjak Dragan Stevanović (SNS), a za njegovog zamenika Nenad Savković, iz SDS Borisa Tadića. Ona nije prisustvovala sednici, ali ostaće upamćena i po tome što je za njenog mandata Rača izdvajala basnoslovne sume iz opštinske kase za rekonstrukciju brvana dugih nekoliko metara nad seoskim potocima. Revizorska agencija izvestila je da je u Rači nenamenski potrošeno 138 miliona dinara.

24.02.2015.

Luka Mitrović (21)

Za treći uzastopni trofej kupa Srbije u košarci, koji je osvojila Crvena zvezda pobedom u finalu nad Mega Leksom, po ocenama stručnjaka, svakako je najzaslužniji mladi Luka Mitrović (21), koji je proglašen i najboljim igračem turnira. Mitrović izrasta u vrsnog krilnog centra i kapiten je beogradskog tima sa Malog Kalemegdana. Karijeru je počeo u rodnom Novom Sadu, igrao je potom za Hemofarm, a od 2012. je u Zvezdi.

Sulejman Ugljanin (61)

Sulejman Ugljanin (61), lider SDA, ponovo pokušava da proturi priču kako su Bošnjaci u Srbiji diskriminisani i javnosti na protestu u Novom Pazaru skrene pažnju na njihov položaj. Ljudi u Sandžaku prozreli su njegovu nameru, pa je skup bio minoran i bez velikog odjeka. Dok je bio ministar u Beogradu Ugljanin se nije žalio na položaj svojih sunarodnika, a bez vidljivih rezultata potrošio je oko četiri miliona evra.

23.02.2015.

Ruža Ćirković (58)

Ruža Ćirković, ekonomski analitičar i komentator, dala je najbolju analizu stanja i perspektive smederevske Železare. Zaključila je da su izgledi da se za taj posrnuli gigant od preko 5.000 radnika nađe neko profitabilno rešenje, nikakvi. I to opravdano nikakvi. I tu Vučić ništa nije kriv, ali će biti kriv ako to ne bude umeo da prizna, zaključuje Ćirkovićeva.

Milorad Vučelić (67)

Milorad Vučelić, glavni urednik "Pečata", ostrvio se sa ekrana TV Pink na kritičare srpskog premijera, na svakog ko posumnja u to da je Vučić pravednik koji će zemlju izvesti na pravi put. Među neprijatelje premijera ubrojio je i karikaturiste čudeći se da takvo "zlo" uopšte postoji u Srbiji, posebno Koraksić i Petričić kojima je olovka uglavnom antidržavno naoštrena.

21.02.2015.

Biserka Cvejić (91)

Primadona Biserka Cvejić (91) dobitnica je nagrade "Dositej Obradović" za životno delo za 2014. godinu. U obrazloženju žirija se navodi da kje Cvejićeva poznata i priznata u Srbiji i svetu kao vrhunski muzički stvaralac i vokalni pedagog. Poput Dositeja, vratila se, nakon u inostranstvu provedene mladosti, u rodnu zemlju i posvetila joj svu svoju stvaralačku energiju, piše u odluci.

Milan Kalinić (42)

Poznatom TV voditelju Milanu Kaliniću (42) oduzeta je vozačka dozvola zbog toga što je izazvao saobraćajnu nesreću kod Kruševca u kojoj je teško povređeno dvoje mađarskih državljana. Istražni sudija je odlučio da Kalinić ne sme da upravljam motornim vozilom sve dok se ne okonča istraga. Kalinić je i odranije poznat po bahatosti i nasilnoj u vožnji, a desetinu puta je prošao kroz crveno svetlo.

20.02.2015.

Ana Dabović (25)

Od 2005. godine kada je kročila u profesionalne vode košarke Ana Dabović (25) zna samo za uspehe, a karijera joj je vrtoglavo išla uzlaznom putanjom. Promenila je sedam klubova u kojima je uglavnom bila vođa ekipe, a okosnica je i srpske reprezentacije. Da njene igre nisu prošle nezapaženo potvrđuje i ugovor sa Sparsima iz Los Anđelesa, koji se takmiče u NBA ženskoj ligi. Trener Brajan Agler nije krio zadovoljstvo što dolazi u njegovu ekipu.

Kori Udovički (53)

Ministarka lokalne samouprave i državne uprave u Vladi Srbije Kori Udovički (53), mesecima najavljuje oštre rezove u javnom sektoru, otpuštanje 1.000 radnika, koji su do radnih mesta došli uglavnom partijskim vezama. Svako ko misli dobro Srbiji takve mere podržava. Međutim, do sada su obećanja ministarke ostala samo mrtvo slovo na papiru, a ono što posebno brine jeste što nije uspela ni da prebroji broj zaposlenih u državnoj upravi.

19.02.2015.

Olja Bećković (50)

Jedna od najgledanijih emisija na televizijama u Srbiji je bila Utisak nedelje, koja je nedavno skinuta sa programa TV B92, a za mnoge je svakako utisak nedelje vest koja je procurela iz francuskih izvora da će voditeljka te poznate emisije Olja Bećković (50) dobiti orden Legije časti, koje Francuska dodeljuje istaknutim pojedincima širom sveta. Ovo priznanje dobiće i Saša Janković, zaštitnik građana.

Srđan Verbić (45)

I ono malo mladih naučnika što je ostalo u Srbiji, sada je pred otkazom. O tome su ih nadležni u Ministarstvu prosvete obavestili na sednici skupštine Zajednice instituta. Objašnjeno im je da obaveza proističe iz odluke Vlade na zahtev MMF-a o smanjenju broja zaposlenih. To je još jedan neshvatljiv potez Ministarstva prosvete na čijem je čelu Srđan Verbić (45), kome, uzgred rečeno, štrajkuje i 500 škola u Srbiji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online