Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.03.2015.

Nikola Tepavac (21)

Nikola Tepavac iz Kikinde nova je zvezda u naučnom svetu Amerike. Srpskom inovatoru u oblasti robotike, za čiji rad su zainteresovani NASA i Pentagon, nije trebalo puno vremena da osvoji profesore na Fakultetu tehničkih nauka u Tenesiju. Non-stop je u laboratoriji u kojoj samo što ne spava. Kolege u Americi već su ga nazvale novi Tesla.

Siniša Mali (43)

Siniša Mali gradonačelnik Beograda, obećao je da će do sredine iduće godine u srpskoj prestonici zaposliti još 1.000 komunalnih policajaca. To su oni koji umesto da vode računa o komunalnom redu, divljaju po autobusima i tuku putnike koji nemaju karte. Pošto SNS više nema gde da zapošljava svoje članove i simpatizere, Vučić je rešio da ih udomi kod Siniše.
 

21.03.2015.

Sudija Milorad Mažić (42)

Sudija Milorad Mažić (42) sudio je u sredu revanš utakmicu Lige šampiona između Borusije Dortmund i Juventusa, a italijanski mediji nisu krili oduševljenje načinom na koji je najpoznatiji srpski fudbalski arbitar vodio utakmicu. "Gazeta delo sport" je istakla da je Mažić arbitar visokog nivoa koji upravlja utakmicom s velikom sigurnošću i procenjuje da je Srbin glavni favorit za suđenje ovogodišnjeg finala u Berlinu 6. juna.

Tomislav Nikolić (63)

Iako je vrhovni komandant oružanih snaga Srbije, predsednik Tomislav Nikolić (63) još nije dobio izveštaj komisije koja istražuje pad vojnog helikoptera 13. marta u Surčinu, kada je poginulo sedmoro ljudi. Na sastanku održanom 16. marta saopšteno je da će izveštaj biti dostavljen Nikoliću najkasnije do 19. marta, ali to se nije dogodilo. Iz kabineta predsednika kažu da će Nikolić tražiti izveštaj kad bude smatrao da je pravo vreme.

20.03.2015.

Novinarka Danica Vučenić (48)

Novinarka Danica Vučenić (48) ostala je dosledna svojim stavovima i uverenjima i odlučila da napusti novinarstvo i Radio-televiziju Vojvodine. Nije bila omiljena ni kod vlasti ni kod opozicije, a o njenom radu bila su podeljena mišljenja i u srpskoj javnosti. "Ne mogu više da se bavim ovom profesijom u uslovima kad me predstavnici vlasti bojkotuju nakon što sam u svoju emisiju 'Jedan na jedan' pozvala Olju Bećković", rekla je Vučenićeva o svojoj odluci.

Siniša Sević (43)

Dosadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada, socijalista Siniša Sević (43) izvukao je deblji kraj u sukobu sa šefom pokrajinskog SPS-a Dušanom Bajatovićem. On je smenjen sa funkcije, a to je saznao po povratku sa službenog puta u SAD-u. Savić se požalio da prvi čovek Srbijagasa koristi svoju finansijsku i političku moć za obračun sa neistomišljenicima i da se ponaša "bahato, bezobrazno i bezobzirno kontroliše državni aparat".

19.03.2015.

Milan Popović (45)

Milan Popović (45), poznati biznismen i najveći srpski donator u "Bici za porodilišta" ponovo je odrešio kesu i ovoga puta novopazarskoj bolnici dodelio 90.000 evra za kupovinu neophodnih aparata. "Kralj bakra", kako ga zovu zbog posla kojim se bavi, do sada je zdravstvenim ustanovama u Srbiji, pre svega porodilištima, poklonio skupocenu medicinsku opremu vrednu čak više miliona evra.

Boško Obradović (39)

Boško Obradović (39), lider pokreta Dveri moraće pred čačanskim sudom da odgovara za klevetu, za koju su ga tužili braća Velimir i Vojislav Ilić iz Čačka. Poznate političare Dveri su optužile za "bahatost praćenu kraduckanjem i ličnim bogaćenjem i nemoralnim falsifikovanjem svojih akademskih zvanja". Ilići tvrde da za ove izgovorene opake reči ne postoji nijedan materijalni dokaz.

18.03.2015.

Dragan Marković Palma (55)

Dragan Marković Palma (55), predsednik Skupštine grada Jagodina, nastavlja sa misijom opismenjavanja poljoprivrednika u Pomoravlju. Oko 350 stočara iz ovog dela Srbije boraviće tri dana u Beču gde će obići farme mlečnih krava i prisustvovati aukcijama goveda. Zanimljivo je i za svaku pohvalu da su u sastavu delegacije i vaspitačice iz vrtića Pionir. Predviđeni su susreti Palme i sa austrijskim parlamentarcima i političarima.

Miroslav Đukić (49)

Miroslav Đukić (49) ima iza sebe sjajnu fudbalsku karijeru. Igrao je za Rad, zatim u španskim klubovima Deportivo, Valensija i Tenerife, a potom se prihvatio trenerskog posla. Vodio je Partizan, potom reprezentaciju Srbije, Real Valjadolid, Valensiju, a ove godine bio se skrasio u Kordobi sve do prekjuče kada je dobio otkaz. Đukić je u Primeri sa ovim klubom nanizao osam uzastopnih poraza i čvrsto ga "zakucao" na dno tabele.

17.03.2015.

Saša Janković (45)

Od kada je zatražio izveštaj BIA o prebijanju brata premijera Vučića tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu Saša Janković (45), zaštitnik građana, u nemilosti je vlasti. Uprkos kritikama, pa čak i pretnjama, nije ustuknuo i nastavio je da insistira na striktnom poštovanju zakona. Najviše zahvaljujući upravo njemu, Vlada Srbije konačno je odustala od usvajanja leks specijalisa za Beograd na vodi po hitnom postupku.

Srđan Verbić (45)

Šta treba da se desi da ministar prosvete Srđan Verbić (45) podnese ostavku i prizna da resor koji mu je poveren nije za njega. Od dolaska na čelu jednog od najvažnijih ministarstava Verbić nije uspeo da se izbori sa gotovo nijednim problemom. Nezadovoljni prosvetari već mesecima štrajkuju i doveden je u pitanje čak kraj školske godine, a za danas je najavljen novi protest oko 5.000 profesora zbog katastrofalnog stanja u prosveti.

16.03.2015.

Tijana Bogdanović (16)

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović (16) krenula je stopama starije i slavnije koleginice Milice Mandić. Obe su na turniru u Holandiji osvojile zlatne medalje, Tijana u kategoriji do 49 kilograma.
- Drago mi je da sam pobedila nekoliko takmičarki iz prvih 10 na svetu u poslednjih mesec dana. Znam da je put do Rija težak i pun trnja, ali zaista sanjam taj dan - kaže Tijana koja se probila među 30 najboljih.

Tomislav Karadžić (76)

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić (76) se tek na reagovanje Koalicije izbeglica "prisetio" svih domoljubnih svinjarija Davora Šukera, njegovog hrvatskog kolege po funkciji. Kontroverzni Tole je rekao da će FSS preispitati podršku Šukeru u izboru za člana Izvršnog komiteta UEFA jer Davor nije krio proustaške stavove, a "proslavio" se, između ostalog, odlaskom na grob poglavnika NDH Ante Pavelića.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online