Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
31.03.2015.

Kokan Mladenović (45)

Predstava "Doktor Nušić" u režiji Kokana Mladenovića (45), u izvođenju glumaca somborskog i kruševačkog pozorišta, osvojila je čak šest nagrada na Danima komedije u Jagodoni. Tim povodom Mladenović je izjavio da je "Doktor Nušić" satira svih srpskih vlasti, od vremena Nušića pa do danas. Menjaju se politički sistemi, okolnosti u kojima živimo, ali se srpska politička neukost i malograđanstvo očigledno ne menja, kazao je režiser.

Radovan Ćurčić (43)

Srpska javnost mu nije bila naklonjena kad ga ja FSS izabrao za selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Radovan Ćurčić (43) istini za volju nije ni čovek od velikog trenerskog iskustva i renomea. Trenirao je ivanjički Javor i čačanski Borac i praktično odmah posle toga prekomandovan u reprezentaciju. Da su sumnje u njegov kvalitet bile opravda pokazao je i meč s Portugalom u kome je srpska ekipa poražena bez "ispaljenog metka".

30.03.2015.

Babken Simonjan (63)

Počasni konzul Srbije u Jermeniji, pesnik i prevodilac Babken Simonjan, dok se i zvanični Beograd odriče Kosova, pozvao je Srbe da nikad ne odustanu od svoje istorijske kolevke.

- Više puta sam pisao tekstove na kosovske teme, smatrajući da Kosovo nikad nije bilo albansko, da je uvek bilo srpsko i da je, kao što je Nagorno Karabah otet od Jermena, ono oteto od Srbije kojoj sam posvetio sav svoj život - izjavio je Simonjan beogradskoj "Politici".

Ognjen Ožegović (21)

Fudbaler koji je ponikao na "Marakani", a sada nastupa za Borac iz Čačka, Ognjen Ožegović zgranuo je sve prave poklonike fer-pleja kada je na meču protiv OFK Beograda, umesto da vrati loptu protivniku, krenuo ka golu, ali ga je čuvar mreže u poslednjem trenutku sprečio da postigne pogodak.

Ognjen se očigledno nije ugledao na omladinca Partizana Marka Platišu, koji je nedavno na večitom derbiju, umesto da postigne gol, izbacio loptu u aut, jer se Zvezdin golman povredio.

28.03.2015.

Bogdan Bogdanović (22)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović (22) samouvereno gradi mesto među vrhunskim košarkaškim umetnicima. "Snajperskim hicima" za tri poena nametnuo se i Dušku Vujoševiću, a da je vanserijski igrač pokazuje i u Fenerbahčeu, za koji trenutno igra. Na preksinoćnom meču njegove ekipe sa Unikahom oduševio je publiku u Istanbulu košem skoro preko celog terena.

Snežana Bogosavljević Bošković (51)

Ministarstvo poljoprivrede na čelu sa ministarkom Snežanom Bogosavljević Bošković (51) u tajnosti je spremalo izmene Zakona o dobrobiti životinja, kojima je bilo predviđeno da se svaka napuštena životinja koja se ne udomi u roku od 15 dana - ubije. Ipak, informacija je procurila do javnosti, pa su oštro reagovala udruženja za zaštitu životinja, a sporna odredba zakona brže-bolje povučena.

27.03.2015.

Olga Stanković (85)

Baka Olga Stanković (85), jedna je od retkih žena koja može da se pohvali jubilejom od 60 godina rada i to na na Kalemegdanu. Radila je prvo u Prirodnjačkom muzeju, a sada prodaje suvenire. Imala je priliku da se susretne sa značajnim svetskim i domaćim državnicima među kojima su carevi Irana Šahan šah Reza Pahlavi i Etiopije kao i Hajle Selasije. Sada se uglavnom sreće sa turistima i strancima, koje pozdravlja sa "volim te".

Milivoje Draganić (64)

Generalni direktor Beogradske industrije piva Milivoje Draganić (64) smenjen je na sednici Nadzornog odbora BIP-a. Urađeno je to bez ikakvog razloga, i na brzinu. Vršen je ogroman pritisak na članove NO na samoj sednici, potvrdio je Draganić. Međutim, nedavno je došlo do promene zastupnika kapitala, koji je od ovog dugogodišnjeg rukovodioca zatražio da podnese ostavku. Pošto to nije hteo, uradio je to na sednici Nadzorni odbor.

26.03.2015.

Dragan Žulević (31)

Vozač autobusa GSP "Beograd" na liniji 31 Dragan Žulević (31) svima je pokazao šta znači biti džentlmen i, pre svega, Čovek. Pošto niko od putnika u punom autobusu nije želeo da ustane i ustupi mesto trudnici, on je zaustavio vozilo i nije hteo da nastavi vožnju sve dok trudnica ne sedne. Humani vozač rekao je da i sam ima troje dece i da uvek ima razumevanja za starije osobe i trudnice.

Federika Mogerini (42)

Federika Mogerini (42), šef evropske diplomatije, propustila je da makar reaguje povodom neprihvatljivog slogana pod kojim je održana zajednička sednica kosovske i albanske vlade u Tirani. Premijer Albanije Edi Rama je posle sednice izjavio da se potpisivanjem sporazuma sa Kosovom izvršilo "nacionalno ujedinjenje preko EU, što je takođe ostalo bez bilo kakve reakcije Mogerinijeve.

25.03.2015.

Radoš Bajić (62)

Film Radoša Bajića (62) "Za kralja i otadžbinu", posvećen stotinama hiljada rodoljuba i simpatizera Ravnogorskog pokreta, koji su bili prinuđeni da napuste Srbiju po završetku rata, dobio je burne aplauze na premijeri. Film je okupio značajna glumačka imena, među kojima su, posle duže pauze, i Marko Nikolić i Neda Arnerić.

Srđan Verbić (45)

Ne pamti se da je stanje u srpskom obrazovanju bilo gore, nego što je danas dok o njemu brine ministar Srđan Verbić (45). Zbog Verbićevog četvoromesečnog rata sa prosvetnim radnicima ispašta najmanje 300.000 učenika širom Srbije, a nakon što je štrajk radikalizovan, u više od 300 škola nastava je potpuno obustavljena.

24.03.2015.

Džejms Ričard Rejnolds (31)

Džejms Ričard Rejnolds (31) odigrao je ključnu ulogu u važnoj pobedi košarkaša Budućnosti iz Podgorice protiv beogradskog Partizana, čime je klub iz Crne Gore zauzeo drugo mesto na kraju regularnog dela ABA lige i obezbedio sebi prednost domaćeg terena u plej-of mečevima protiv Cedevite. Rejnolds je postigao 24 koša, od kojih je presudna bila trojka za 83:79 samo 21 sekundu pre kraja.

Dragomir Karić (66)

Da nije zlato sve što sija uverio se na teži način i poljoprivrednik iz Čingule kojem je Dragomir Karić (66) pre deset godina uručio zlatnik kao nagradu za najbolju rakiju. Karićev zlatnik, za koji mu je rečeno da predstavlja specijalno napravljen unikat, poljoprivrednik je posle deset godina hteo da unovči i tada je saznao da, kako pišu mediji, nagrada ne vredi ništa i da "zlatnik" nema veze sa zlatom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online