Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
18.04.2015.

Velimir Radičević (101)

Uoči obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom, ruski ambasador Aleksandar Čepurin uručio je odlikovanje najstarijem narodnom heroju, general-pukovniku Velimiru Radičeviću. Narodni heroj kaže da u ratu nije razmišljao o slavi, već o onome što je pošteno i ljudsko.
- Nadam se da ćemo svi biti svedoci kako ponosna i lepa srpska vojska maršira Crvenim trgom na Paradi pobede. To je naša zajednička istorija i pobeda - odgovorio je Čepurin.

Zoran Babić (44)

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini Srbije predvođena SNS-om i šefom poslaničke grupe te stranke Zoranom Babićem odbila je predlog opozicije da se na sednici republičkog parlamenta raspravlja o osnivanju anketnog odbora koji bi utvrdio okolnosti pada vojnog helikoptera 13. marta kada je poginulo šest osoba i beba. Opozicija je najavila da će taj zahtev ponovo da postavi, a sednica je nastavljena raspravom o obaveznoj vakcinaciji protiv zaraznih bolesti.

17.04.2015.

Goran Ješić (40)

Potpredsednik DS Goran Ješić (40) sačuvao je odborničku većinu u Skupštini opštine Inđija. SNS tako nije uspela da smeni opštinsku vlast.
- Lokalni SNS dugo preti našim odbornicima, pre svega starijim ženama i pripadnicima nacionalnih manjina. Pretili su fizički i da će deca da im ostanu bez posla, pa su neki popustili. Razgovarao sam sa odbornicima i na kraju su odlučili da ne menjaju stranu. O svemu sam obavestio Aleksandra Vučića - ispričao je Ješić.

Bratislav Gašić (58)

Ministar vojni Bratislav Gašić (58) uporno odbija da preuzme odgovornost za dešavanja u svom resoru. On se u Moskvi sreo sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom, gde su razgovarali o vojno-tehničkoj saradnji, i ponovio da ne oseća odgovornost za pad helikoptera kada je poginulo sedam osoba. Gašić je rekao da bi, da može, sve ponovo uradio kao kad je naredio let helikoptera u vreme guste magle.

16.04.2015.

Nikita Mihalkov (70)


Nikita Mihalkov (70) biće gost srpske prestonice na Danima Beograda, gde će slavnom ruskom reditelju biti uručena povelja počasnog građanina. Mihalkov je veliku pažnju poklanjao srpskom narodu, pa je tako prošle godine svetsku premijeru filma "Sunčanica" održao u Beogradu. Pre dve godine uprkos obavezama došao je na nekoliko sati na palićki Festival evropskog filma, gde je primio nagradu "Aleksandar Lifka". Rekao je da toliko voli Srbiju da mu nagrada nije važna.

Nebojša Stefanović (39)

Srbija će i ovu sezonu dočekati bez potrebnog broja protivgradnih raketa. Ministarstvo policije Nebojše Stefanovića (39) obezbedilo je tenderom 6.200 od minimalnih 15.000 potrebnih raketa.
- Za početak sezone će biti, a kako će se dalje stvari razvijati zavisiće od finansija - kaže Bojan Tomić, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije, a policijski sindikalci upozoravaju da pripreme nisu započete iako je za to potrebno 45 dana.

15.04.2015.

Radoslav Zelenović (67)

Radoslav Zelenović (67), posle 23 godine napušta čelno mesto Jugoslovenske kinoteke, ustanove sa jednim od najvećih filmskih fondova u svetu. Ugled i veličinu kinoteka duguje u velikoj meri Zelenoviću, koji je ogromnom posvećenošću uspeo ne samo da je sačuva u teškim vremenima, nego da obezbedi useljenje u novu adaptiranu zgradu, Muzej kinoteke i Filmski arhiv sa svim potrebnim uslovima za očuvanje tog nacionalnog blaga.

Zlatibor Lončar (44)

Pacijenti dolaze iz bolnica sa utiskom da se zdravstvo raspada, a ministar Zlatibor Lončar (44) ima priliku da se uveri da je ta tvrdnja tačna u bukvalnom smislu. Oko 50 kvadratnih metara fasade palo je sa Dečje bolnice u Tiršovoj u vreme poseta. Pala je cela nadstrešnica ispred glavnog ulaza, tako da od gomile šuta posetioci više nisu mogli da prođu, a samo srećom nisu nastradali. Fasada je donacija porodice Karić iz 2000. godine.

14.04.2015.

Filip Raičević (6)

Filip Raičević (6), iz vrtića "Istok, pobednik je 22. dečjeg maratona održanog u beogradskom zoološkom vrtu. Pobednikom ga je proglasio glumac Boda Ninković, a pehar mu je uručio zamenik gradonačelika Andreja Mladenović. U takmičenju koje su podržale fondacije Hemofarm i Novak Đoković učestvovalo je 108 mališana.
- Pobedio sam, ali su i drugari bili brzi. Dobio sam super poklone. Nastaviću da trčim - stidljivo je rekao Filip Raičević.

Snežana Bogosavljević Bošković (51)

Zbog zabrane izvoza u Rusiju na evropskim pijacama pala je cena krompira, a višak se kao i u slučaju mesa i mleka našao na srpskom tržištu. Tako smo od jula uvezli oko 24.000 tona krompira iz EU, a Ministarstvo poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković (51) prepustilo je domaće proizvođače sudbini. Oni se žale da moraju da bacaju krompir, a kažu i da im niko nije pomogao da stignu do ruskog tržišta, budući da je Vlada Srbije popustila pod pritiskom EU.

13.04.2015.

Žan Klod Antoaneti (73)

Žan Klod Antoneti (73) jedini je glas razuma među haškim sudijama. Kao čelnik Pretresnog veća, pre odluke o tome da li će Šešelj morati da se vrati u Hag, zatražio je njegov medicinski karton, odnosno izveštaj o stanju zdravlja. On, inače smatra, da Šešelj treba da ostane na slobodi zbog lošeg zdravlja i zato jer je dugo bio u pritvoru i dugo čeka presudu.

Maja Gojković (52)

Bez povoda i uporišta u Poslovniku o radu Maja Gojković (52), predsednica Skupštine Srbije izriče opomene i novčano kažnjava poslanike, ali samo one iz opozicije. To je učinila i nedavno, i to samo da bi sprečila raspravu o kontroverznom projektu Beograd na vodi. Najavila je i da bi za svaku reč kritike vlasti mogla opoziciju slati na društveno-korisni rad.

11.04.2015.

Filip Vujanović (61)

Crna Gora se priklonila evropskim velesilama i Americi koje su odlučile da bojkotuju Paradu pobede u Moskvi. Predsednik Filip Vujanović će paradu pratiti preko televizije, a 9. maja će govoriti na svečanosti Podgorici. Opozicija smatra da je to bila odluka premijera Mila Đukanovića, po diktatu evropskih moćnika. Ruski ambasador u Podgorici Andrej Nesterenko rekao je da je Vujanović prvo zvanično prihvatio poziv, ali da je potom promenio odluku.

Boban Marjanović (27)

Košarkaši Zvezde nisu uspeli da se plasiraju u top 8 Evrolige, ali s ponosom mogu da kažu da u svojim redovima imaju novog vlasnika nekoliko rekorda. Gorostasni, 221 centimetar visoki Zaječarac Boban Marjanović u utakmici protiv Panatinaikosa je ušao u istoriju kao najbolji skakač Evrolige u jednoj sezoni sa ukupno 256 skokova, a do kraja utakmice Bobi je oborio i rekord koji se tiče ukupnog broja indeksnih poena u jednoj sezoni Evrolige.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online