Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
27.04.2015.

Dragan Milić (46)

Docent dr Dragan Milić (46), direktor niške Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju napravio je od te medicinske ustanove najmoderniju u regionu. Osnivač je Kluba srpsko-američkog prijateljstva i veoma uspešan organizator raznih tribina kojima se razmenjuju iskustva i učvršćuje saradnja između Srbije i SAD na raznim područjima.

Episkop žički Justin (60)

Episkop žički Justin (60) smenio je igumaniju manastira Žiča, mati Jelenu, navodno zbog naplate poreza, koja je u tom manastiru provela više od trideset godina. Iza igumanije stale su sve monahinje i najavile da će zbog Justina otići iz manastira. Sestrinstvo Žiče obavestilo je o tome i Sinod SPC od koga se traži zaštita od samovoljnih poteza episkopa Justina.

25.04.2015.

Dr Porfirije Perić (54)

Ono što nije uspelo nijednoj hrvatskoj vlasti, ni Katoličkoj crkvi, pošlo je za rukom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom dr Porfiriju Periću (54). Na jednom mestu okupio je tri hrvatska predsednika - Stjepana Mesića, Ivu Josipovića i aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Bilo je to na akademiji u Zagrebu povodom obeležavanja dva veka srpske prosvete i 10-godišnjice od osnivanja Srpske gimnazije u Zagrebu.

Ljubiša Miljković (48)

Borska policija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Sindikata rudara Srbije Ljubiše Miljkovića (48) zbog sumnje da je oštetio RTB za više od 400.000 dinara. On se sumnjiči da je u toku 2013. i 2014. godine u svojstvu predsednika Sindikata rudara Srbije u svoje privatno, a ne službeno vozilo, koje je imao, točio gorivo koristeći karticu NIS-a. Na ovaj način RTB je oštetio za blizu tri tone goriva.

24.04.2015.

Jovana Savić (10)

Jovana Savić, devojčica koja je očarala Beograđane svirajući u Knez Mihajlovoj ulici. Ona je na taj način skupljala novac da kupi novu violinu, a upravo je stigla vest da je pobedila na takmičenju mladih talenata u Veroni. Na put u Italiju otišla je sa majkom, bez treme je izvela tri kompozicije i oduševila žiri, a gradski čelnici su obećali da će joj kupiti novi preko potrebni instrument.

Tomislav Nikolić (63)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić (63) postao je hit u vodećim svetskim medijima posle incidenta sa avionom i odlaganja njegove posetu Vatikanu. Britanski "Gardijan", "Dejli mejl", "Telegraf", Bi-Bi-Si u negativnom tonu preneli su vest da zbog prosute kafe nije uspeo da preleti Jadran. U podsmešljivom tonu vest je objavio i američki "Njujork tajms" i australijski "Sidnej moning herald".

23.04.2015.

Željko Obradović (55)

Željko Obradović ispisao je najsvetlije stranice jugoslovenske, srpske, pa i svetske košarke i dok je igrao, a posebno kao trener. Titule prvaka Evrope osvajao je sa Prtizanom, Huventudom, Realom i čak pet puta sa grčkim Panatinaiokosom. Medalje je osvajao i sa reprezentacijom SRJ, dva evropska zlata i bronzu, srebro na Olimpijadi u Atlanti. Najnoviji uspeh mu je plasman Fenerbahčea među četiri najbolje ekipe u u Evropi.

Zorana Mihajlović (45)

Ministarka za infrastrukturu Zorana Mihajlović mogla bi da izvuče deblji kraj iz sukoba sa savetnicom predsednika Srbije Stanislavom Pak. Sukob je kulminirao posle incidenta sa avionom kojim je Nikolić trebalo da otputuje u Vatikan. Mihajlovićeva i Pakova prekršile raniju odluku premijera da se na svađe u stranci stavi tačka. Upućeni tvrde da je Vučić posebno ljut na Zoranu, koja bi mogla da ostane i bez fotelje.

22.04.2015.

Mirko Petrović (50)

Generalni direktor Dunav osiguranja Mirko Petrović izabran je za predsednika Teniskog saveza Srbije kao čovek od poverenja Novaka Đokovića. On je ujedno i predsednik Upravnog odbora TSS-a čiji je član i Novakov stric Goran Đoković. Petrović je radio u Vladi Srbije i Crne gore, NBS, Zavodu za izradu novčanica, a potom je prešao u Dunav osiguranje gde je sam sebi skresao platu sa 5.000 na 2.500 evra.

Dragiša Simić (45)

Služba unutrašnje kontrole MUP-a podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Uprave saobraćajne policije Dragiše Simića zbog sumnje da je sklanjao prijave protiv mnogih poznatih osoba koje su saobraćajci uhvatili u saobraćajnim prekršajima. Sve prijave završavale su u njegovoj fioci, a među onima kojima je Simić pomogao da ne odgovaraju su i fudbaler Mateja Kežman i pevačica Ana Bekuta.

21.04.2015.

Dejan Radonjić (45)

Košarkaški klub Crvena zvezda iza sebe ove godine ima više nego uspešnu sezonu. Klub sa malog Kalemegdana uspeo je da uđe u top 16 najboljih ekipa u Evropi, a bez premca je bio u regionalnoj Aba ligi. Neverne Tome isticale su trenera Dejana Radonjića kao najslabiju kariku u ekipi. Ipak, u mečevima sa Partizanom sve ih je demantovao i pokazao da nije slučajno što je sa Zvezdom zabeležio više od sto pobeda.

Vojislav Šešelj (60)

Vojislav Šešelj je prvi put u 24 godine postojanja SRS-a preglasan unutar svoje stranke, a nadjačao ga je Dušan Marić, bivši poslanik. Na sednici Opštinskog odbora SRS-a u Velikoj Plani, gde je Šešelj bio, radikali su odbili da glasaju za Slobodana Milenkovića, kojeg je lider stranke predložio za predsednika odbora. Ovom predlogu usprotivio se Marić, koji je rekao da svojim ponašanjem "Šešelj bruka onog Šešelja iz Haga".

20.04.2015.

Arkadij Vjačanin (31)

Ruski plivač Arkadij Vjačanin, koji je nedavno odlučio da nastupa za Srbiju, zablistao je u prvom nastupu pod srpskom zastavom. On je na takmičenju Arena pro serije u Mesi, 100 metara leđno otplivao za 53,84 sekunde, što je A olimpijska norma za Igre u Riju 2016. godine i ujedno novi nacionalni rekord (prethodni je bio 56,04). Iza Arkadija su bili drugoplasirani Met Grevers (54,23) i Dejvid Plamer kome je pripalo treće mesto sa vremenom 54,45.

Duško Vujošević (56)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ponovo je alibi za poraz od Crvene zvezde pronašao u sudijama i ujedno im zapretio da se "igraju svojim sudbinama". Bez obzira na neke tendenciozne odluke arbitara, crno-beli i njihov strateg nisu mogli da pronađu rešenje za agresivnu i kvalitetnu igru večitog rivala, koji je uoči sinoćnog četvrtog meča plej-ofa došao nadomak plasmana u finale Jadranske lige, a ujedno i u Evroligu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online