Sreda 9. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.05.2015.

Vlastimir Đuza Stojiljković (85)

Glumac Vlastimir Đuza Stojiljković (85), proveo je najveći deo života u pozorištu, ali zapažene role igrao je i u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Ove godine stiže mu nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture, koju mu dodeljuje jubilarno 60. Sterijino pozorje. Festival će biti otvoren 26. maja, a pored popularnog Đuze nagrade će biti dodeljene i reditelju Ljubiši Ristiću, kao i scenaristi Geroslavu Zariću.

Vida Petrović Škero (63)

SNS je blokirala izbor Vide Petrović Škero (63), bivše predsednice Vrhovnog suda za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Već dva meseca ona čeka da se skupštinski odbor za pravosuđe izjasni o njenom dolasku na funkciju, za koju su je predložili poverenik Rodoljub Šabić i ombudsman Saša Janković. Vida je ubeđena da je problem upravo u tome to što su je predložili Janković i Šabić, koji su u nemilosti vlasti.

22.05.2015.

Nikola Selaković (32)

Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo pravde, na čijem je čelu Nikola Selaković (32) reagovalo je na dramatičan porast porodičnog nasilja poslednjih meseci u Srbiji. Na predlog Selakovića biće formirani specijalni timovi, u kojima će biti policija, tužioci, socijalni radnici i lekari, za borbu protiv nasilnika. Država mora unapred da reaguje, a ne da čeka da se desi krivično delo, rekao je Selaković.

Momčilo Babić (63)

Rukovodeći Fondom za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić (63) se nije proslavio. Na videlo sve više izlaze malverzacije u Fondu dok je bio na čelu, a najnovija je nezakonita isplata oko 50.000 evra za izradu farmakoterapijskih protokola iako je to u isključivoj nadležnosti Ministarstva zdravlja. Da nevolja bude veća ovi protokoli nikada nisu ni
odštampani iako su pare spiskane.

21.05.2015.

Tomislav Nikolić (64)

Srbija bi konačno trebalo da dobije kubansku vakcinu protiv raka pluća, a zasluge za to, iako je procedura za donošenje ove vakcine odavno pokrenuta, pripašće predsedniku Tomislavu Nikoliću (64), koji se o tome dogovorio na sastanku sa Raulom Kastrom tokom posete Moskvi, a kako je najavljeno dogovor će biti konkretizovan u Havani. Nikolić je započeo posetu Kubi, gde mu je uručen i orden.

 

Aleksandar Obradović (41)

Elektroprivredi Srbije teško da će pomoći i najavljena seča 300 direktora, jer je nagomilala gubitak od skoro neverovatnih milijardu evra. Direktor ovog javnog preduzeća Aleksandar Obradović (41), nije se proslavio potezima koje je do sada vukao, a tako ogroman minus neće moći da pokrije ni imovinom. Ipak, sve to ne smeta da direktori u ovom preduzeću primaju za srpske prilike enormne plate.

20.05.2015.

Isidora Bjelica (47)

Opaka bolest nije obeshrabrila Isidoru Bjelicu, poznatu srpsku književnicu. Najnoviji rezultati su pokazali loše rezultate tumor markera, ali Isidora kaže da je rak pobedila tri puta, da će to uraditi i sada i 50 puta ako treba. Ova hrabra žena nije klonula duhom i ljubav prema porodici daje joj snage da istraje u borbi, a deca se ne odvajaju od nje ni trenutka.

Irinej Bulović (68)

Srpskim vladikama ne ide na čast svađa koju su zapodenuli pre, ali i tokom Svetog arhijerejskog sabora. Ipak, pada u oči da neki od njih nisu ni trepnuli da sa sobom u Beograd povedu svitu i smeste se u jednom od elitnih beogradskih hotela, gde je noćenje čak 130 evra. Među njima je i vladika bački Irinej Bulović, koji vreme posle Sabora provodi u hotelu Moskva u centru Beograda.

19.05.2015.

Snežana Bogosavljević Bošković (51)

Srpski poljoprivrednici nemaju reči hvale za ministarku Snežanu Bogosavljević Bošković, jer mere koje predlaže za oporavak poljoprivrede ne daje im nadu u skori boljitak. Na svu nevolju uzgajivačima malina u ivanjičkom kraju pre nekoliko dana grad je uništio zasade. Kako i treba, ministarka se prva oglasila i obećala nadoknadu ogromne štete koja im je naneta. Uz to, ona ih je pozvala da ubuduće osiguraju zasade.

Miroslav Stojičić (48)

Vozovi na srpskim prugama sporiji su danas, osam decenija posle, nego u vreme Kraljevine Jugoslavije. Prava je avantura putovati recimo od Bara do Beograda, jer se nikada ne zna kada će voz "bez voznog reda" doći do odredišta. Poslednji primer je putovanje upravo na ovoj deonici kada je voz ostao zaglavljen u tunelu Zlatibor više od četiri sata. Ima li kraja agoniji Železnica Srbije, direktore Miroslave Stojičiću?

18.05.2015.

Vladimir Vujasinović (42)

Posle dvogodišnje neprikosnovene vladavine Crvene zvezde, trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović uspeo je da šampioni pehar vrati u vitrine crno-belih. Jedan od najboljih igrača svih vremena nije priznavao favorite na papiru, tako da su prvo pali večiti rivali, a potom i moćni Radnički iz Kragujevca. Osim toga, njegova korektnost u ponašanju i izjavama mnogima bi mogli da budu uzor.

Josip Bozanić (66)

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić na misi pobijenim ustašama u Blajburgu nijednom rečju nije pominjao strašne zločine Pavelićevih sledbenika. On je maj 1945. ocenio kao "strašni mjesec u hrvatskoj istoriji", zažalio zbog "ideologija koje i dalje dijele Hrvatsku" i oštro se obrušio na "antifašizam iz pedesetih godina", zahtevajući da se hrvatske institucije zauzmu za "iznošenje istine".

16.05.2015.

Aleksandar Karađorđević (70)

Predsednik Francuske Fransoa Oland odlikovao je princa Aleksandra Karađorđevića najvišim francuskim odlikovanjem, ordenom Legije časti u rangu komandira. Orden će Aleksandru Karađorđeviću na prijemu uručiti ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Motro. Ove godine Legiju časti dobili su i novinarka Olja Bećković i zaštitnik građana Saša Janković.

Zagorka Dolovac (49)

Udruženje građana "Istina - Tamarini zakoni" zatražilo je u da s dužnosti bude razrešena republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac zbog, kako je navedeno, kršenja javnotužilačke zakletve i tužilačkog kodeksa i neažurnosti novosadskog tužilaštva i suda u slučaju Kontrast. U požaru u diskoteci Kontrast 1. aprila 2012. godine, poginulo je šest mladića i devojaka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online