Sreda 9. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
10.06.2015.

Zoran Kesić (38)

Poznati beogradski novinar i autor emisije "24 minuta" koja se emituje na TV B92 Zoran Kesić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Stanislav - Staša Marinković". Nagrada se dodeljuje za novinarsku hrabrost i rezultate u istraživačkom novinarstvu. Nagrada "Stanislav - Staša Marinković" dodeljuje se svake godine povodom dana lista "Danas". Priznanje "Nikola Burzan" dobila je novinarka Snežana Čongradin.

Aleksandar Vulin (42)

Zakon o radu u Srbiji, čiji je predlagač bilo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, već je u praksi pokazao brojne manjkavosti i u pravu su bili oni koji su na to ranije ukazivali. I ovih dana pokazao se u lošem svetlu jer je ostavio potpuno nezaštićene sezonske radnike pošto ih ne prepoznaje kao zaposlene građane. Vulin se zdušno zalagao za njegovo donošenje.

09.06.2015.

Snežana Bogosavljević Bošković (51)

Konačno jedna dobra vesti iz Ministarstva poljoprivrede, na čijem je čelu Snežana Bogosavljević Bošković. Srpskim seljacima će do kraja ove godine na raspolaganju biti 175 miliona evra iz predpristupnih fondova Evropske unije, najavila je ministarka i istakla da postoji veliko interesovanje za ovaj novac, a najveće je za nabavku novih traktora. Dobro je za seljake i što će im EU na uložene pare refundirati 70 odsto.

 

Milijan Stojanić (61)

Dobio je brojna svetska priznanja za umeće u kulinarstvu, vlasnik je Ginisovog rekorda za kuvanje supe od 10.000 litara i autor desetina knjiga o veštinama kuvanja, ali u politici se nije proslavio. Milijan Stojanić, moraće da napusti funkciju predsednika opšitine Kosjerić jer je Agencija za borbu protiv korupcije odbila njegovu žalbu. Utvrđeno je da je Stojanić u svom restoranu potrošio skoro 6.000 evra opštinskih para.

08.06.2015.

Branimir Kuzmanović (47)

Branimir Kuzmanović, bivši predsednik beogradske opštine Vračar podneo je ostavku na tu dužnost kada je Agencija za borbu protiv korupcije ocenila da je u sukobu interesa zbog činjenice da mu je majka na čelu opštinske fondacije za talente. Tim činom Kuzmanović je očitao lekciju svim političarima koji ignorišu odluke Agencije i zaklanjaju se iza raznih moćnika.

Sanda Rašković Ivić (59)

Smenom Andreja Mladenovića sa čela Izvršnog odbora stranke Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS-a pokazala je da ne trpi drugačije mišljenje i da će nekadašnju Koštunicinu partiju potpuno staviti pod svoju kontrolu. Mladenoviću nije mogla da oprosti što se oglušio o njen zahtev da se povuče iz lokalne vlasti u Beogradu, sa funkcije zamenika gradonačelnika.

06.06.2015.

Nebojša Dugalić (45)

Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije "Miloš Žutić" za 2014. godinu svečano će u subotu biti uručena Nebojši Dugaliću (45) posle izvođenja predstave "Izdaja" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Dugalić je 20. laureat tog priznanja, a nagrađen je za ulogu Roberta u drami "Izdaja" Harolda Pintera, u režiji Gorana
Šušljika. U konkurenciji su bila čak 33 glumačka ostvarenja izvedena na srpskim scenama prošle godine.

Nata Mesarović (65)

Advokatska komora Beograda odbila je zahtev Nate Mesarović (65), bivšeg predsednika Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva da bude upisana u imenik advokata. Prošle godine predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević podneo je krivičnu prijavu protiv bivše ministarke Snežane Malović i sudije Mesarović sumnjičeći ih za pričinjenu štetu budžetu i zloupotrebu službenog položaja zbog povrede prava 837 sudija koje nisu reizabrane 2009.

05.06.2015.

Zoran Petrović (48)

Predsednik UO Rajfajzen banke, Zoran Petrović, novi je predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham). Na toj poziciji nasledio je Stejsi Kenedi, dosadašnju generalnu direktorku kompanije Filip Moris za Srbiju, Južnu i Centralnu Evropu. Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 190 američkih, međunarodnih i kompanija koje su u Srbiji investirale 14 milijardi evra.

Aleksandar Šapić (37)

Državna revizorska institucija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. Kako je saopšteno, krivična prijava je podneta zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama. Prijava je podneta posle provere finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Novi Beograd za 2014. godinu.

04.06.2015.

Boris Tadić (57)


Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, imenovan je za vođu misije za modernizaciju Mjanmara o čemu se pohvalio na Fejsbuk stranici svoje partije. Kako je saopšteno Tadić će zajedno sa bivšim južnokorejskim premijerom Han Seung Suom raditi na izgradnji mira i razvoja ove male
siromašne zemlje na jugoistoku Azije. Navedeno je da će u tom poslu koristiti bogata iskustva stečenog u Srbiji.

Bratislav Gašić (47)

Ministar vojni Bratislav Gašić, nije uspeo da ubedi srpsku javnost da je izveštaj o helikopterskoj
nesreći otkrio prave uzroke i pozadinu ove tragedije, a sada je suočen i sa optužbama vojnih sindikata. Oni su protiv Gašića podneli krivičnu prijavu u kojoj tvrde da ministar aktivno ometa rad i delovanje sindikata, tako što izbegava da potpiše prostorno tehnički sporazum, od kojeg zavisi njihov opstanak.

03.06.2015.

Nada Macura (63)

Doktorka Nada Macura (63) postala je medijska zvezda "raportirajući" iz Hitne pomoći o dešavanjima u Beogradu i intervencijama lekara tokom noći, ali i nesebično deleći savete sugrađanima kako da prebrode zdravstvene tegobe, šta da jedu, kako da se oblače... Da se ipak sve ne završava na priči pokazala je doktorka kada je priskočila u pomoć jednoj Beograđanki kojoj je pozlilo na ulici.

Igor Braunović (52)

Bivši direktor Srbijašuma Igor Braunović (52) i šest meseci nakon odlaska s čela ovog javnog preduzeća ostao je na državnim jaslama i prima mladu oko 1.300 evra. Ono što posebno iritira zaposlene u ovom kolektivu jeste što Braunović ne dolazi redovno ni na posao. Desi se, kažu, da niko ne zna gde je tri-četiri dana. Samo je na papiru na funkciji zamenika generalnog direktora.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online