Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.03.2015.

Anita Mančić (47)

Glumica Anita Mančić (47) ovogodišnja je dobitnica nagrade "Žanka Stokić" Narodnog pozorišta i Grada Požarevca. Anita Mančić je igrala na scenama brojnih beogradskih pozorišta. Dobitnica je nagrade "Ljubinka Bobić" 2009. godine, četiri puta i Sterijine nagrade. Takođe, zabeležila je i više zapaženih filmskih i televizijskih uloga. Za Anitu su, između ostalih, glasale i Mira Banjac, prošlogodišnji laureat i Mira Stupuca, počasni doživotni član žirija.

Zorana Mihajlović (44)

Zorana Mihajlović (44), ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, sve je više u nemilosti premijera Vučića, a upućeni tvrde da je prva na listi za smenu u okviru najavljene rekonstrukcije Vlade. Šef joj zamera što nema dobre rezultate u ministarstvu, što se meša u rad drugim ministrima, što je previše opuštena u nastupu u medijima, čak što kritikuje predsednika Nikolića, ali posebno što se suprotstavila Bleru u nastupu pred ministrima.

05.03.2015.

Petar Škuletić (25)

Petru Škuletiću (25), trebalo je da promeni više klubova da bi konačno bljesnuo i pokazao koliko vredi. Ponikao je u Partizanu, igrao za omladince crno-belih, ali nije uspeo da da potpiše profesionalni ugovor. Igrao je u Teleoptiku, potom otišao u austrijski Linc, onda i Zetu, Vojvodinu, Radnički da bi tek pravo lice pokazao prošle godine u Partizanu. Sada je prvotimac ruske Lokomotive za koju je preksinoć dao odlučujući gol u meču sa Rubinom.

Velimir Ilić (64)

Sliku Velimira Ilića (64), ministra bez portfelja, sa cipelama u blatu jalovišta rudnika Stolice kod Krupnja i njegovo obećanje da će zaustaviti curenje otrova u reke objavili su svi srpski mediji. Deset meseci je prošlo a jalovina i dalje teče potokom Kostajnik, rekom Korenitom i Jadrom, a stigla je čak i do Drine. Velja je tada pompezno najavio formiranje tima za izgradnju brane, ali je bukvalno postavljeno nekoliko dasaka, koje je prva kiša odnela.

04.03.2015.

Aleksandar Obradović (41)

Konačno jedan dobar potez direktora Elektroprivreda Srbije Aleksandra Obradovića (41). On je potpisao Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u EPS-u, kojim su ukinute 43 direktorske funkcije i smanjen broj sektora sa 65 na 35. Kako je saopšteno, namera je da EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije. Novi način organizacije u EPS-u u skladu je i s odlukom Vlade Srbije od novembra prošle godine.

Zoran Radovanović (45)

Pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra Saša Živić smenjen je tokom TV emisije niške televizije. Njegov nastup u Jutarnjem programu nije se dopao direktoru Zoranu Radovanoviću (45) koji se telefonom uključio u program i rekao da ono što je ispričao do pre 15 minuta njegov pomoćnik nije tačno. Aleksandar Vučić je izjavio da zna jednog partijskog direktora, a ja ih znam pedeset, reči su na koje je nerazumno reagovao Radovanović.

03.03.2015.

Bratislav Gašić (47)

Mediji u Srbiji danima su pisali da aktuelni ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić (47) nije završio srednju školu u Kruševcu kao što stoji u njegovoj biografiji, ali on je posle sve te medijske halabuke doneo crno na belo dokaz da je pohađao tamošnju školu i da je uredno za to dobio diplomu. Nedoumice je i čitavu zbrku koja je nastala uneli su tamošnji lideri opozicionih partija koji su tvrdili da Gašića nema u evidenciji.

Srđan Šajn (52)

Srđan Šajn (52), predsednik Romske partije i bivši poslanik, pokušao je s nevažećim diplomatskim pasošem da pređe mađarsku granicu, ali je otkriven i priveden. Mađarska pogranična policija navela je da je za tim pasošem raspisana poternica u Portugalu i Grčkoj. Šajn je pušten pošto je potpisao izjavu u kojoj je priznao da je nezakonito koristio putnu ispravu. On, međutim, tvrdi da je u Mađarsku ušao sa građanskim pasošem.

02.03.2015.

Davor Štefanek (30)

Dok se neki stide što su Srbi, dotle Davor Štefanek (30), proslavljeni rvač, bije bitku sa zagrebačkom štampom koja bi da ga proglasi Hrvatom. Ogorčen zbog naslova "Večernjeg lista", javno se oglasio izjavom da je Srbija njegova jedina otadžbina. "Nisam nacionalista, delim ljude na dobre i loše, ali neću da me bilo ko svojata", napisao je Davor.

Tomislav Nikolić (63)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić (63) izgleda da ne može bez gafova. U pokušaju da se izražava jednostavno i narodski, malo-malo pa zaprepasti javnost i da povoda svojim kritičarima da se zapitaju otkud on na čelu države. Tako je prilikom posete Narodnoj biblioteci Srbije rekao da ga asocira na Narodnu banku Srbije, jer - imaju iste skraćenice.

28.02.2015.

Milan Beko (54)

Na spisku najvećih poreskih dužnika u Srbiji nema više Milana Beka (54), vlasnika Luke Beograd. Po svoj prilici on je izmirio dug od oko skoro osam miliona evra. Da je dužnik sigurno bi bio na najnovijem spisku Poreske uprave, smatraju ekonomisti, a stručnjak za poreze Ivan Raonić ističe da nema nikakve sumnje da je Beko izmirio dugovanja državi. On je čestitao poreznicima na uspešno obavljenom poslu.

Aleksandar Antić (46)

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić (46) konačno je priznao da će rok za izbacivanje poslednjih količina vode i mulja iz kopa Tamnava Zapadno polje biti probijen i da posao neće biti završen do kraja ovog meseca kao što je obećao ranije. On se zbog toga izvinio građanima, ali je istakao da je proizvodnja uglja uspostavljena. Antić, međutim, nije hteo da prizna da je to zbog loše urađenog tendera.

27.02.2015.

Nikola Karabatić (30)

Srbin u dresu francuske rukometne reprezentacije Nikola Karabatić, po drugi put je izabran za najboljeg rukometaša sveta, saopštila je Međunarodna rukometna federacija (IHF). Rođen je u Nišu, gde je i učio prve rukometne korake od oca Branka, koji je bio golman Železničara i reprezentacije bivše Jugoslavije. Nikola je u klubovima Kil i Monpelje, za koje je nastupao, osvojio sve što se može osvojiti kao i sa francuskom reprezentacijom.

Jorgovanka Tabaković (54)

Bez imalo griže savesti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izašla je pred lice srpske javnosti i pohvalila se kako je pomogla građanima Srbije koji su uzeli kredit u švajcarskim francima da lakše podnesu teret naglog skoka švajcarske valute ističući kako su njene odluke obavezujuće za banke. Oko 22.000 ogorčenih ljudi tvrde da je upravo suprotno i da je sa četiri ponuđena rešenja zapravo legalizovana pljačka građana.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online