Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
14.03.2015.

Nebojša Stefanović (38)

Nebojša Stefanović (38), ministar policije lično se založio da se Francuzu Arnu Gujonu dodeli srpsko državljanstvo po osnovu zasluga. On je o tome obavestio Vladu Srbije koja bi srpski pasoš Gujonu trebalo da dodeli po ubrzanoj proceduri. Oženjen je Srpkinjom, a poslednje tri godine živi u Srbiji. Osnovao je organizaciju Solidarnost za Kosovo, koja je do sada prikupila oko milion evra pomoći.

Dušan Bajatović (48)

Dušan Bajatović (48), čelnik Srbijagasa i funkcioner Socijalističke partije Srbije ponovo je na sebe navukao bes javnosti. On je zatražio da država ovom javnom preduzeću otpiše 112 milijardi dinara (skoro milijardu evra), što bi palo na teret svih građana Srbije. Ovo je, kako se ocenjuje, još jedan nerazuman zahtev ovog političara, zbog čijih loših poslovnih odluka je Srbijagas u ogromnim gubicima.

13.03.2015.

Brankica Stanković (40)

Urednica emisije "Insajder" i novinarka B92 Brankica Stanković (40) našla se među deset najinspirativnijih novinarki na svetu, prema mišljenju Reportera bez granica. Stankovićevu su opisali kao novinarku koja "plaća visoku cenu jer se usudila da razotkrije korupciju, vezu između kriminalnog podzemlja sa srpskim političarima i biznismenima". Ovoj hrabroj novinarki prete, pa je od 2009. godine obezbeđuje policija.

Aleksandar Vulin (42)

Pune dve godine u fiokama čami inicijativa 60.000 ljudi za pomoć roditeljima teško bolesne dece. Oni traže da se ovim ljudima uplaćuje staž dok neguju decu. Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin (42), kome su se ovi nevoljnici obratili, izgleda nije ni pogledao šta ima u fioci. Na brojne vapaje on je samo kratko rekao da nema para i "da neće da plaćaju roditeljima da budu roditelji".

12.03.2015.

Miroslav Mišković (69)

Kompanija Delta holding otvorila je u Staroj Pazovi distributivno-logistički centar za hranu i robu široke potrošnje u čiju je izgradnju uložila 10,2 miliona evra. Predsednik Delte Miroslav Mišković (69) kazao je na otvaranju da će u ovom centru biti zaposleno 400 radnika. On je najavio da će do kraja ove godine u Beogradu početi i izgradnju četiri velika objekta vredna 250 miliona evra.

Vuk Jeremić (39)

Vuk Jeremić (39), bivši šef srpske diplomatije i predsedavajući Generalne skupštine UN, već dugo lobira za mesto generalnog sekretara svetske organizacije, ali to mu izgleda ne polazi za rukom. Vlada Srbije koja bi trebalo da ga podrži i kandiduje o tome se ne izjašnjava, a upućeni tvrde da njegovi pokušaji da upriliči sastanak sa premijerom Vučićem i predsednikom Nikolićem, ne daju rezultate.

11.03.2015.

Sergej Trifunović (42)

Glumac Sergej Trifunović (42) nastavlja svoju humanitarnu misiju prikupljanja novca za lečenje bolesne dece. Fondacija Podrži život, na čijem je čelu, obeležila je godinu dana postojanja i za to vreme spasla je deset mladih života. Pare su prikupljene uglavnom preko SMS broja 5757, na ovaj način prikupljeno je oko 40.000 evra, a poruku je poslalo čak 300.000 građana.

Dragan Đurić (61)

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Dragana Đurića (61), predsednika Upravnog odbora Veterinarskog zavoda i bivšeg čelnika Partizana. On se sa još šestoricom saučesnika tereti za malverzacije u pančevačkoj Azotari. Osnovano se sumnja da je Đurić oštetio ovo preduzeće prilikom ugovaranja i prodaje regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva.

10.03.2015.

Nataša Kovačević (20)

I kad joj je bilo najteže pokazala je da ima veliko srce. Košarkašica Nataša Kovačević (20) doživela je nesreću pre godinu i po dana i amputiran joj je deo noge, ali vera u život i ljubav prema sportu nije je napuštala. Posle svega što je preživela Nataša je skupila hrabrosti i vratila se pod koševe. Zaigrala je na humanitarnoj utakmici "Šampionke srca" u Anžeu za tim "plavih" i pobedila. Utisci su neverovatni, rekla je posle meča.

Dragan Šutanovac (46)

Dragan Šutanovac (46), bivši ministar odbrane i funkcioner Demokratske stranke, nije se proslavio dok je upravljao vojskom, njegovo učešće u vlasti pratile su afere, a sada na videlo isplivavaju i drugi grehovi. Po odlasku sa mesta pomoćnika MUP-a on je uzeo otpremninu od oko 12.500 evra, a samo mesec dana kasnije zaposlio se u državnom preduzeću Jugoimport SDPR i iako je bio u obavezi nije vratio uzete pare.

09.03.2015.

Bojan Pajtić (45)

Bojan Pajtić (45), vojvođanski premijer i lider Demokratske stranke, proslavio je rođendan DS i predstavio vladu u senci. Ona će, kako je rekao, uneti svetlost jer je Srbija u senci nesposobne vlasti koja zemlju zadužuje 195 evra u sekundi, što je tri puta više nego kad su demokrate vodile državu. Pajtić neće insistirati na poređenju vlade u senci sa Vučićevom vladom jer će to učiniti samo građani.

Dušan Vujović (64)

Vučićev ministar finansija Dušan Vujović (64) opet je potcenio građane svojim "ekspertskim" objašnjenjem o nužnosti poskupljenja struje. Kako bi se izvukao iz serije najava i demantija viših cena kilovata, on je rekao da je vest o poskupljenju struje kasno potvrđena jer "Vlada nije htela da objavljuje program dogovoren sa MMF dok bord direktora MMF-a ne usvoji i objavi taj program".

07.03.2015.

Boban Marjanović (26)

Neće biti iznenađenje ako košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović (26) od naredne sezone obuče dres španske Barselone. Zvezdin gorostas je sjajnim igrama ove godine pokazao da je jedan od najboljih centara Evrope. Bobi je blistao i u pobedi crveno-belih preksinoć protiv Makabija, aktuelnog prvaka Evrope. Gospodario je reketom, postigao je 19 poena i imao 17 skokova. Za asistenta je imao i sjajnog Markusa Vilijamsa.

Kiril Kravčenko (38

Naftna industrija Srbije (NIS) najavila je da će u narednih nekoliko meseci otpustiti više od 200 ljudi, zbog otežanih uslova poslovanja. Za radnike koji će biti proglašeni tehnološkim viškom slaba je uteha što je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko (38) obećao da će dobiti dvostruko veću otpremninu od radnika preduzeća u restrukturiranju, odnosno 400 evra po godini staža. Prošle godine NIS-u je pao profit za 42 odsto.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online