Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
02.02.2015.

Slaviša Pavlović (33)

Slaviša Pavlović (33) na pragu je da postane najčitaniji pisac u Kremlju. Njegov roman "Zavet heroja" preveden je na ruski jezik, za šta je zaslužan senator Anatolij Lisicin, potpredsednik Odbora za obeležavanje stogodišnjice Velikog rata. Lisicin je prvi primerak poklonio Vladimiru Putinu, a prilikom promocije u Moskvi Pavloviću su donete dve knjige s molbom da ih potpiše za Sergeja Šojgua i Sergeja Lavrova. Predsednik Dume Sergej Nariškin je napisao predgovor, a recenziju Emir Kusturica.

Dijana Vukomanović (48)

Dijana Vukomanović (48), poslanik SPS, kaže da ne odustaje od prakse da koristi službeni automobil svakom prilikom kada sama oceni da je to potrebno. Prema izvorima medija, ona je tražila prevoz od kuće do Skupštine za svako zasedanje, a desilo se i da neće da ide na put minibusom sa ostalim poslanicima, već je zahtevala automobil samo za nju. Pri tom, šefovi poslaničkih grupa nijednom nisu došli na posao o trošku države, pa ni kada su za potrebe rada imali obaveze van zgrade Skupštine.

31.01.2015.

Saša Obradović (46)

Saša Obradović (46), veliki košarkaš, sada veliki trener, čovek je za poštovanje. Njegova ekipa Alba iz Berlina poražena je u Beogradu od Zvezde, ali za tim u kome je ponikao imao je samo reči hvale, kao i za delije koje su ga dočekale ovacijama. Skromno je izjavio da je njegov tim došao u Beograd da uči i da nije razočaran ni minusom od 17 poena. Lepo je doživeti sve ovo, rekao je Obradović.

 



 


 

Dragan Delić (59)

Dr Slobodan Kovačević, predsednik Vrhovnog suda časti Lekarske komore Srbije, smenjen je jer je većinu presuda donosio u korist pacijenata. Njegova smena još je jedan dokaz haosa koji vlada u Lekarskoj komori, na čijem je čelu dr Dragan Delić (59). On nije uspeo da sredi stanje u ovoj esnafskoj organizaciji, u kojoj caruje pohlepa, borba za fotelje u upravinm odborima i svađe kao na pijaci.

 

 

 

30.01.2015.

Nataša Vučković (47)

Narodna poslanica i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Nataša Vučković (47), izabrana je za potpredsednicu Komiteta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.
Ove godine, Parlamentarna skupština SE biraće sudije iz više od 10 zemalja članica Saveta Evrope, a zadatak Komiteta je da priprema izbor procenjujući proceduru kandidovanja na nacionalnom nivou.

Jorgovanka Tabaković (54)

U srpskoj javnosti već postoji mišljenje da će dinar oslabiti kada ga guvernerka Jorgovanka Tabaković (54) hvali. I zaista, često mogu da se pročitaju njene izjave kako nema razloga za paniku, kako je dinar stabilan, kako će ojačati, a gotovo svakodnevno srpska valuta beleži pad u odnosu na evro. Bes na sebe je navukla i od 22.000 korisnika kredita u švajcarskim francima.

30.01.2015.

Miodrag Božović Grof (47)

U pecaroške i lovačke priče ne treba puno verovati, ali priča Miodraga Božovića Grofa (47) da je na Adi Bojani, gde se odmara, upecao tunu tešku 65 kilograma, zaista je istinita. Trener Zvezde je kao dokaz ponudio i fotografiju na kojoj se vidi s bogatim ulovom. Za one koji nisu pratili zbivanja u srpskom fudbalu pre je pecaroška priča da je Partizanu umakao 26 bodova.

Radojica Rovčanin (63)

Nadzorni odbor Kontrole leta Srbije i Crne Gore, na predlog Vlade Srbije, smenio je Radojicu Rovčanina (63) sa mesta direktora ove institucije posle saznanja da je seksualno na poslu napastvovao službenicu A. D. Ž. Ona je protiv Rovčanina, koji je na sve moguće načine pokušao da zataška slučaj, podnela krivičnu prijavu, a Tužilaštvo je naložilo njegovo saslušavanje.

29.01.2015.

Branislav Ivanović (30)

Iako je na početku četvrte decenije života Branislav Ivanović i dalje je neprikosnoveni stub odbrane slavnog Čelzija i ne samo to. Bane vrlo često ume da zatrese protivničke mreže i bude čovek odluke. Tako je bilo i preksinoć u polufinalu Liga kupa u Engleskoj protiv Liverpula kada je kapiten srpske reprezentacije u produžetku zatresao mrežu i svojoj ekipi obezbedio trijumf.

Jelena Milić (47)

Godinama lobira da Srbija uđe u NATO i po tome nije baš omiljena u svojoj zemlji, jer većina ljudi je protiv, ali i zvanična vlast drži neutralni kurs. Jelena Milić, predsednica Centra za evroatlantske studije sad bi htela da bude i veći katolik od pape, pa je Majklu Devenportu, šefu misije EU u Srbiji zamerila što je prisustvovao proslavi Svetog Save u osnovnoj školi u Obrenovcu.

28.01.2015.

Nikola Kalinić (23)

Košarkaši Crvene zvezde preživeli su pakao i pored Morače u Podgorici i uknjižili i 19. uzastopnu pobedu u Aba ligi, što do sada nije pošlo za rukom nijednoj ekipi sa prostora bivše Jugoslavije. Junak neizvesnog meča protiv Budućnosti bio je Nikola Kalinić, koji je pet sekundi do kraja pogodio za konačan trijumf. Kalinić je još jednom pokazao da izrasta u vrhunskog i pouzdanog igrača.

Dragoljub Simonović (56)

Ogromni gubici i stalne državne dotacije kako bi se koliko-toliko pokrpile rupe u kasi nisu sprečile poslovodstvo Železnica Srbije, na čelu sa pre desetak dana smenjenim direktorom Dragoljubom Simonovićem da sebi na već ogromne plate isplate i stimulacije i to iz džepa poreskih obveznika. Direktorski dodatak u Železnicama bio je oko 3.000 evra. Dakle, nema zime za direktore.

27.01.2015.

Nebojša Stefanović (38)

Ono što Ivica Dačić, bivši ministar policije nije uradio za osam godina, njegov naslednik Nebojša Stefanović uspeo je za nepunu godinu dana. Srpska policija već s prvim danima proleća obućiće nove uniforme. Čak 20.000 čuvara reda dobiće po dva para letnjih pantalona, dve letnje i dve zimske košulje, polo majice, podjakne, jakne, zimske i letnje borbene patike...

Bojan Pajtić (44)

Opozicija i vlast prvi put su bili jedinstveni prilikom glasanja za jedan zakon. Reč je o Zojinom zakonu o lečenju dece od retkih bolesti. Demokratska stranka i njen lider Bojan Pajtić, ipak, nisu ni u ovom slučaju osvetlali obraz. Naime, prilikom glasanja u skupštinskoj sali bilo je samo njihovih pet poslanika, od 16 koliko ih ukupno ima u srpskom parlamentu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online