Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
17.01.2015.

Gojko Đogo (74)

Zmajevu nagradu Matice srpske, najstarije srpsko književno priznanje, dobio je pesnik Gojko Đogo za zbirku izabranih i novih pesama "Grana od oblaka". Nagrađenom knjigom Đogo se na pesničku pozornicu vraća posle skoro šest godina.
- Sam naziv nagrade, Zmajevo ime, i Matica srpska svakog pesnika opominju da se uspravi i zapita da li će dostojno stati na to mesto. Ali, to je pitanje koje svaki pesnik sebi postavlja celog života i nikada nije siguran - rekao je Đogo.

Bratislav Gašić (48)

Bratislav Gašić, ministar odbrane, rekao je da ga je sramota da komentariše krivičnu prijavu koju je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika Vojne policije. Oni su u vreme gej parade obezbeđivali Andreja Vučića, brata Gašićevog šefa, premijera Aleksandra Vučića, kad su se na ulici sukobili sa Žandarmerijom. Gašić se isto poneo i prema rečima Jankovića da je ministarstvo odbilo da mu pruži informacije o tom incidentu.

16.01.2015.

Srđan Verbić (45)

Ministar prosvete Srđan Verbić smenjuje svih 18 načelnika školskih uprava u Srbiji. Već u februaru biće raspisan konkurs za nove načelnike, a obezbeđena su sredstva za isplatu otpremnina onima koji će da napuste školski sistem. Ministarstvo na taj način želi da na mesta načelnika dovede najsposobnije ljude umesto postavljenih partijskih kadrova. Verbić je najavio i racionalizaciju mreže škola, pošto mnogo nastavnika radi na nekoliko mesta jer nemaju dovoljan fond časova.

Nebojša Stefanović (39)

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, voli da se pohvali statistikama o ostvarenim rezultatima tokom njegovog kratkog mandata. Međutim, pozitivan utisak izostaje u stvarnosti, čemu je sada doprineo žandarm Saša Mijalkov koji je usred bela dana pokušao da opljačka poštu u Bačkoj Palanci. Mijalkov je uoči pljačke čak unapređen, uprkos protivljenju starešine i kolega koji su ga ocenili kao bahatog. Sem toga, Mijalkova su savladala dvojica penzionera.

15.01.2015.

Danko Jovašević (21)

Student ekonomije iz Bajine Bašte Danko Jovašević (21) pobedio je na video-konkursu Gorana Bregovića povodom 40 godina od osnivanja Bijelog dugmeta. Žiri je odlučio da je njegovo izvođenje pesme "Ružica si bila" najbolje i nagradio ga je Breginom gitarom.
- Na brzinu sam snimio pesmu, a mislim da se nagradi najviše obradovala moja majka, koja mi je predložila da se prijavim - priča Danko koji već 10 godina svira gitaru.

Tomislav Nikolić (62)

Tomislav Nikolić (62) stvorio je zabran od Bajčetine kod Knića. Nikolić je u tom selu od devet stanovnika sazidao kuću i rado tamo odmara i peče rakiju, a započeo je i gradnju crkve.
Kuća u Bajčetini nije na listi objekata koje predsednik republike koristi, ali direktor policije zatražio je zabranu vazdušnog saobraćaja iznad atara opštine Knić. Pri tom, novinarska ekipa uzalud je pokušala da se probije u selo, pošto ih je policija sprečila.

14.01.2015.

Arhiepiskop Jovan Vraniškovski

Nakon tri godine provedene u pritvoru u Skoplju, poglavar Pravoslavne ohridske arhiepiskopije SPC, arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan Vraniškovski (49) biće oslobođen daljeg izdržavanja robije. On bi trebalo da se na slobodi nađe za Bogojavljanje, 19. januara, a uslov je da nijedna strana ne uputu žalbu na rešenje Krivičnog suda dostavljenog upravi zatvora.


 

Željko Milković

Umesto da sam podnese ostavku zbog toga što su zaposleni u GSP Beograd učinili niz propusta prilikom šlepovanja autobusa koji se zapalio, Željko Milković (48), generalni direktor GSP je smenio direktora pogona i šefa održavanja, a otkaz preti i vozaču GSP. Samo pukom srećom autobus se nije zapalio tokom vožnje jer, da se to desilo, nije isključeno da bi bilo i žrtava.

12.01.2015.

Novica Tončev (53)

Narodni poslanik i funkcioner SPS-a Novica Tončev (53) javno je progovorio o javašluku Vučićevih kadrova na jugu Srbije.
- Oni šire priče o dolasku boljeg života, a mi imamo pad proizvodnje i rast nezaposlenosti. Uz to, postavljaju na
rukovodeća mesta ljude bez ijednog dana radnog staža ili bilo kakvog iskustva - tvrdi Tončev.

 

Aleksandar Vulin (43)

Aleksandar Vulin (43), ministar za rad i socijalnu politiku javno zapomaže kako je teško otvoriti novo radno mesto i ocenjuje da mladi ljudi, koji prednjače na listama nezaposlenih, imaju problem nedostatka iskustva. Ako uzmu člansku kartu SNS-a, kao oni koje je u međuvremenu uhlebila vladajuća stranka, mladost im neće biti prepreka.

10.01.2015.

Dragoljub Đorđević (62)

Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije, naterao je vlasti da pristanu na izmene Zakona o javnim beležnicima koji je bio uzrok kolapsa u pravosuđu poslednja četiri meseca. Najveći dobitak za građane je uvođenje sudske kontrole, pošto su stranke stekle pravo na prigovor u slučaju odbijanja ugovora. Ostaje još da skupština AKS potvrdi dogovor i time prekine štrajk koji traje od 17. septembra, zbog čega je odloženo oko 200.000 suđenja.

Marijan Rističević (57)

Marijan Rističević, narodni poslanik sa liste SNS-a, postao je i član Upravnog odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Tako će da prima dve plate, uprkos odluci vladajuće stranke da prekine tu praksu.
- Ja sam član Narodne seljačke stranke. SNS ima Glavni i izvršni odbor koji su doneli tu odluku, ali to nema veze sa mojom strankom - rekao je Rističević, koji kaže da je od Agencije za borbu protiv korupcije zatražio mišljenje da li je u sukobu interesa.

09.01.2015.

Milan Mandarić (76)

Biznismen srpskog porekla Milan Mandarić u Engleskoj pravi čuda sa fudbalskim klubovima-gubitašima. Posle Portsmuta i Lestera, iz dubioze je izvukao i Šefild Venzdej, za koji se sada otimaju ponuđači, a cena ide čak i do 35 miliona funti.

 

Zoran Perišić (56)

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić u vreme krize kada narod, pa i njegovi sugrađani, grcaju u problemima, rešio je da se "otvori" za pravoslavnu Novu godinu i Goranu Bregoviću i njegovom orkestru iskešira 70.000 evra za samo jedan nastup.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online