Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
20.12.2014.

Vladimir Nikolić (41)

Delo Vladimira Nikolića (40) predstavljeno je na izložbi u Nacionalnom muzeju u Nirnbergu. Tako se srpski umetnik našao u društvu veličina čija su dela postavljena na istoj manifestaciji, a reč je o umetnicima koji su odavno dobili svoja mesta u enciklopedijama: Albrehtu Direru, Eženu Delakroa, Onore Domijeru... Nikolića su pozvali da izloži video-rad Slika, koji je nastao 2009. godine i najpre bio predstavljen u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Željko Sertić (47)

Na ovogodišnjoj Forbsovoj listi država povoljnih za ulaganje Srbija se našla na katastrofalnom 85. mestu od ukupno 146 zemalja. Željko Sertić (47), ministar privrede, obećao je promene kada je postavljen, ali je to još samo na papiru. Koliko je situacija loša pokazuje rang zemalja u regionu. Slovenija je na 14. mestu, Makedonija na 31, Hrvatska na 46, Crna Gora na 48, a BiH na 84. Za utehu popeli smo se na lestvici za jedno mesto u odnosu na prošlu godinu kada smo bili 86.

19.12.2014.

Boško Vujačić (67)

Boško Vujačić, inženjer i narodni guslar rodom iz Šavnika, jedan je od ovogodišnjih dobitnika Vukove nagrade. Inženjer Vujačić je prvak srpskih gusala, a takmiči se od 1973. godine. Akademik Petar Vlahović svojevremeno je za inženjera Vujačića kazao da je najverniji čuvar, prenosilac i tumač dela Vuka Karadžića, što je samo potvrda da je nagrada oca savremene srpske pismenosti stigla u prave ruke. Inženjer Vujačić snagom svog autoriteta doprineo je stvaranju mnogih guslarskih društava.

Čedomir Jovanović (43)

Posle debakla na izborima Čedomir Jovanović pokazao je da je isto toliko očajan biznismen. Naime, mediji su objavili da je Jovanović prodao većinski udeo u firmi Agroposlovi za svega 118 dinara. Kupac je preduzeće BH Kemikal industri d.o.o. koje je preuzelo i 310 miliona dinara duga sada već bivše Jovanovićeve firme. Zanimljivo je da je vrednost Agroposlova 72,6 miliona dinara, pa proizlazi da je dug oko 4,5 puta veći. Jovanović je još suvlasnik u drugom preduzeću koje je dužno oko 50 miliona.

18.12.2014.

Dragan Marković Palma (54 )

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma najavio je gradnju tri fabrike u ovom gradu i to već početkom naredne godine. Reč je o investicijama dve italijanske i jedne nemačke firme, u kojima će biti zaposleno oko 220 novih radnika. Firma Meditalija gradiće fabriku medicinske opreme, Savio firmino proizvodiće stilski nameštaj, a za nemačku firmu Andrea konfekcioni u Jagodini će se pripremati repromaterijl.

Princ Aleksandar Karađorđević (69)

Princ Aleksandar Karađorđević, prestolonaslednik i unuk vrhovnog komandanta srpske vojske u Velikom ratu, nije pozvan na obeležavanje 100-godišnjice Kolubarske bitke u Lazarevcu, niti je protokolom bilo predviđenio da položi venac u čast vojnika poginulih u ovoj bici. Na Dvoru to smatraju zlonamernim potezom vlasti, a zamereno je i Tomislavu Nikoliću što u govoru nijednom nije pomenuo kralja Petra I.

17.12.2014.

Rodoljub Šabić (61)

Srbija je u vrhu po broju žalbi Povereniku za informacije od javnog značaja čiji je procenat efikasnosti delovanja 93 odsto, što govori o velikom poverenju građana u tu instituciju i Rodoljuba Šabića, koji je na njenom čelu. Prema poslednjim informacijama, na Šabićevu adresu stiglo je 4.930 žalbi što je deset puta više nego 2005. godine i govori o razvijenoj svesti građana o sopstvenom pravu.

Srđan Stefanović (36)

Direktor Nacionalnog parka "Đerdap" Srđan Stefanović (36) uzeo je "pravdu" u svoje ruke i rešio da napravi sistematizaciju radnih mesta u preduzeću po svojim aršinima i na belom hlebu ostavi Mariju Milenković Srbulović, koja je u petom mesecu trudnoće. Njeno radno mesto spustio je na nivo referenta, a deo posla koje je obavljala prebacio je na saradnika za međunarodnu saradnju.

16.12.2014.

Zvonko Karanović (55)

Zvonko Karanović, pesnik iz Niša, dobitnik je nagrade Kočićevo pero za zimu 2014. koju dodeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd za knjigu "Najbolje godine naših života". U obrazloženju žirija predsednik Nikola Vukolić naveo je da ta knjiga, odnosno izbor iz poezije nastale u periodu od 1991. do 2004. predstavlja i pokušaj rekapitulacije blistave poezije u mračnom vremenu. Ova nagrada dodeljuje se za visoka dostignuća u savremenoj književnosti.

Ivica Dačić (44)

Ivica Dačić, ponovo je izabran za predsednika SPS, ali je na kongresu priznao da je nezadovoljan saradnicima. On je delegatima zamerio oštru borbu za potpredsednička mesta i ostale visoke funkcije. "Da ste se tako borili na izborima, imali bismo 40 odsto glasova. Pričali ste mi loše o svim kandidatima i da sam vas slušao ne bih izabrao nikoga. Na osnovu vaših predloga vidim da niste spremni za promene", rekao je delegatima Dačić.

15.12.2014.

Branimir Džoni Štulić (61)

Legenda rok scene Branimir Džoni Štulić koji živi u Holandiji a u Srbiji vodi dva sudska spora, podržao je štrajk srpskih advokata napisavši im pesmu. Štuliću je iz Beograda stigla vest da je, zato što nije došao na saslušanje, obustavljen postupak u kome je tužio jedan portal za uvredu. Mogao je da svedoči i video- linkom, ali je to odbijeno posle čega je seo i napisao pesmu, objasnio je njegov advokat.

Jorgovanka Tabaković (54)

Uprkos merama štednje i zaklinjanju da sledi Vučićev kurs, Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke nije se libila da interveniše u kadrovskoj službi NBS da bi zaposlila neke ljude. Guvernerka nije odustajala od urgencije iako su joj stručne službe predočile da nema novih zapošljavanja ali i da njeni kandidati nisu dovoljno stručni.

13.12.2014.

Svetlana Bojković (66)

Pozorišna, televizijska i filmska glumica Svetlana Bojković dobitnik je Zlatnog ćurana, najvišeg priznanja 44. pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije Dani komedije u Jagodini. Ovu odluku je saopštio umetnički direktor festivala Dobrica Milićević, a nagrada će biti uručena na "Danima komedije", koji se održavaju krajem marta naredne godine.

Vlade Divac (46)

Vlade Divac predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, nije se proslavio posle odluke MOK-a da primi Kosovo u punopravno članstvo. Iz ovog olimpijskog tela čak se tvrdi da je Divac ranije podržao tu odluku ističući da je ona u interesu sporta, sada tvrdi da je to stvar poltike, a osuda poteza MOK-a i reakcija srpskog olimpijskog komiteta stigla je tek tri dana kasnije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online