Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
17.01.2017.

Mladen Ivanić (59)

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić (59), pokazao je da je jedan od retkih srpskih političara koji je u stanju da se uzdigne iznad strančarenja i radi za dobro svog naroda zajedno sa oponentima, čak i kada nije u svemu saglasan. To se pokazalo i u slučaju referenduma i događajima potom, a Ivanić kaže da je interes srpskog naroda da čuva svoje institucije u okviru BiH, da ih jača, ali i da Srbi treba žestoko da reaguju kada su dirnuti.

Abdulah Numan (63)

Muftija Srbijanski Abdulah Numan (63), rođen je kao Ivan Trifunović i u mladosti je prešao u islam, a tvrdio je da želi da integriše muslimane u srpsko društvo, u kom veroispovest neće biti važna. Sebi je otežao put do tog cilja tvrdnjom da nobelovac Ivo Andrić nije voleo nikoga, pa ni muslimane. - Ne čudi što se nekima nije dopalo kako je pisao o Turcima, prema kojima muslimani osećaju neku vrstu solidarnosti - zaključio je muftija.

14.01.2017.

Novak Đoković (29)

Najbolji srpski teniser i trenutno drugi reket sveta Novak Đoković (29) ko zna koji put je pokazao da je veliki šampion, ali još veći čovek. On je u Melburnu u kolicima odigrao egzibicioni meč sa paraolimpijcem Dilanom Martinom Alkotom i na taj način pružio podršku osobama sa invaliditetom. Sav prihod sa meča biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi Fondacija "Novak Đoković".

Mladen Šarčević (59)

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević (59), koji je decu naterao u školu usred epidemije gripa i po velikom mrazu, nastavio je da trenira strogoću i najavio kažnjavanje neprimerenog oblačenja učenika i učenica, ali i nastavnika i nastavnica. Kao i njegovi prethodnici, zaboravio je mnogo krupnije probleme kao što su očajan nastavnički kadar, zastarelo gradivo i nizak nivo znanja učenika.
 

13.01.2017.

Marinko Umičević (60)

Melanija Tramp, supruga novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, poslala je pozivnicu za humanitarni bal u Vašingtonu Marinku Umičeviću (60), tehničkom direktoru banjalučke fabrike obuće Bema. Bal je zakazan za 19. januar uoči inauguracije, a Umičević kaže da se nije nadao pozivnici iako je na svetskom nivou propraćeno kada je Melaniji za vreme kampanje poslao dva para cipela i flašu rakije, koja je zaplenjena na aerodromu.
 

Nermin Abdić (46)

Kopija čuvene slike Paje Jovanovića "Kosovka devojka", koja je dugo stajala na jednom od zidova Urgentnog centra u Podgorici, skinuta je ovih dana bez obrazloženja. Mediji su objavili da je slika uklonjena odlukom novog direktora UC Nermina Abdića (46), člana GO DPS. Direktor Instituta za srpsku kulturu dr Budimir Aleksić ogorčeno je izjavio da očekuje da se na zidovima UC sada nađu slike srpskih krvnika Šote Dalice ili Šabana Poluže.

12.01.2017.

Robert Pešut (52)

Robert Pešut (52), srpski muzičar iz Ljubljane, stvorio je za film "Montevideo Bog te video" pesmu "Pukni zoro" koju je narod brzo prihvatio, pa su je otpevali i specijalci prilikom defilea za Dan Republike Srpske u Banjaluci. Pešut je nedavno ispričao kako su mu je otpevali u kafani, a kada je pitao kakva je to pesma orkestar mu je odgovorio: "Pesma je stara narodna, samo je bila zaboravljena."
- A meni milo oko srca - priznao je ganuti Pešut.

Blagoje Spaskovski (69)

RTB Bor, čiji je generalni direktor Blagoje Spaskovski (69), jedan je od najvećih srpskih gubitaša, a o razmerama rasula svedoči i vest o krađi tone i po bakra. Policija sumnja da su lopovi ušli kamionom u krug Topionice i rafinacije bakra, a plen natovarili viljuškarom, pri čemu je najteži komad bio od 700 kilograma. Lopovi su morali da prave veliku buku, ali su izbegli stražare i kamere video-nadzora.
 

11.01.2017.

Ivica Dačić (51)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (51) izjavio je da neće otvoriti ambasade u Estoniji, Letoniji i Litvaniji kako bi se Srbija zbližila s tim zemljama koje je koče u pristupnim pregovorima sa EU, odnosno u otvaranju poglavlja 31 o spoljnoj politici i bezbednosti.
- Nema para u budžetu za to. Estonija ove godine preuzima predsedavanje EU i njihov ministar spoljnih poslova biće uskoro u Beogradu - rekao je Dačić

Tereza Mej (61)

Tereza Mej (61), premijer je Velike Britanije koja nije pristala na makar smanjenje vojne pomoći Saudijskoj Arabiji. U vojnu pomoć spadaju i kasetne bombe kojima su Saudijci u Jemenu ubili neutvrđen broj civila, a Velika Britanija je nastavila da seje smrt po svetu kao prilikom NATO agresije na SRJ 1999. Čak uprkos činjenici da je ta zemlja 2008. pristupila međunarodnom sporazumu o zabrani ovog naoružanja.

10.01.2017.

Vladimir Tkačenko (57)

Vladimir Tkačenko (57), sovjetski as među koševima i najbolji igrač Evrope 1979, gorostas od 220 centimetara i 140 kilograma, trpeo je gorke poraze od jugoslovenske reprezentacije, ali bez sujete iskazuje veliko poštovanje prema srpskoj košarci. - Sećam se vaših asova protiv kojih sam igrao, a kasnije ste imali uspešne smene generacija. Imate talente, ali srpska košarka je dokaz da rad rađa prave asove - kaže Tkačenko.

Glumac Branislav Lečić (61

Glumac Branislav Lečić (61), navode mediji, opet je kažnjen zbog saobraćajnog prekršaja, ovog puta zbog prekoračenja brzine u naseljenom mestu. Kazna je bila 8.000 dinara, pa je ušla u Lečićevu kolekciju. Naime, on je 2014. kažnjen sa 6.000 dinara, a 2015. komunalna policija npisala mu je 5.000 dinara zbog pogrešnog parkiranja. On je dužan još 2.500 dinara za kaznu, što je uslov za registraciju i obnavljanje dozvola.

07.01.2017.

Milan Ćulibrk (59)

Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik "NIN-a", nije se uplašio posle ekspresne presude po kojoj je taj nedeljnik dužan da isplati 300.000 dinara ministru policije Nebojši Stefanoviću. - Mi protiv Stefanovića nismo imali ništa, ali jesmo protiv njega kao ministra policije koja nije učinila ništa kada su ljudi s fantomkama rušili bagerom Savamalu i nije otkrila ko su oni. Nastavićemo da se bavimo tim slučajem i žalićemo se do Strazbura - rekao je Ćulibrk.

Predrag Milošević (52)

Opština Sečanj, čiji je predsednik naprednjak Predrag Milošević, po izveštaju državnog revizora potrošila je nenamenski oko 290 miliona dinara, odnosno više od polovine budžeta. Po tome je Sečanj rekorder u Srbiji. Samo u nepravilno raspisanim javnim nabavkama potrošeno je 75 miliona dinara, za 57 miliona nema odgovarajuće dokumentacije, a 37 miliona dinara podeljeno je nevladinim organizacijama bez raspisivanja javnih nabavki, nabraja se u izveštaju DRI.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online