Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
15.02.2017.

Jug Radivojević (44)

Režiser Jug Radivojević (44) može da bude ponosan jer je film "Zona Zamfirova - drugi deo", po scenariju Ivane i Miroslava Mitića, od premijere u Beogradu, održane 24. januara, do danas u zemlji i inostranstvu videlo više od 120.000 gledalaca. Radivojević je, inače, nedavno izjavio da je uveren da će publika zavoleti ovo ostvarenje, jer voli ljubavne filmove.

Vanja Udovičić (34)

Bivši vaterpolista, ministar sporta Srbije Vanja Udovičić (34), ostao je nem na vesti o najavi gašenja vaterpolo kluba Partizan. Treneri crno-belih apelovali su da se nađe način da se pomogne šampionu Srbije i sedmostrukom evropskom prvaku. Vaterpolo je najtrofejniji srpski sport, ali to izgleda nije dovoljno jak argument da država pomogne na pravi način.

14.02.2017.

Tatjana Ječmenica-Jevtić (38)

Selektorka ženske teniske reprezentacije Tatjana Ječmenica-Jevtić (38) ima razloga da bude zadovoljna i ponosna jer su najbolje teniserke Srbije pobedile Poljsku sa 2:1 u plej-ofu Prve grupe evro-afričke zone Fed kupa i plasirale se u baraž za popunu Svetske B grupe. Pre ovog takmičenja selektorka je rekla da njena ekipa spremno čeka ovo takmičenje i da je motivisana za uspehe.

Mladen Šarčević (60)

Uprkos najavama da će nastavnike, koji od 8. februara štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade RS, na razgovor primiti ministar prosvete Mladen Šarčević (60), to se nije dogodilo, već su umesto toga od njega dobili mejl u kojem su obavešteni da postoji mogućnost da im licenca bude vraćena. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je Ministarstvo da reši ovu situaciju.

11.02.2017.

Huram Jahšibaevič (60)

Huram Jahšibaevič (60) je ispred kazahstanske kompanije Žol žendešui potpisao u Beogradu ugovor o kupovini srpske firme za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP. Firma je kupljena za 3,633 miliona evra, a Kazahstanci su se obavezali da celu sumu isplate u gotovom. Obaveza novog vlasnika, koji ima godišnji obrt veći od 300 miliona evra, jeste da u naredne dve godine investira 9,5 miliona evra u ZGOP, za koji je već obezbeđen posao u Poljskoj.

Saša Janković (47)

Donedavni zaštitnik građana i povremeni buntovnik protiv režima Saša Janković (47) javno je pošao u kampanju za predsedničke izbore tako što se na prvom koraku umesto na vlast okomio na rivala iz opozicionih redova Vuka Jeremića.
- Vuk danas govori ono na šta sam ukazivao iz pozicije zaštitnika, koliko sam mogao - rekao je Janković i potom upotrebio glavni argument režima protiv Jeremića da je dugo bio van zemlje. Jeremić mu nije ništa odgovorio.

10.02.2017.

Dr Nadežda Basara (55)

Hematolog i onkolog dr Nadežda Basara (55), iz nemačke bolnice Maltezer St. Franciskus, u kojoj se leče i brojni pacijenti iz Srbije, sprema se da u novembru izvede 2000. transplantaciju matičnih ćelija. Upravo se navršilo 20 godina od kada je izvela prvi takav zahvat Berlinu Lucu. On joj je za taj jubilej pred prepunim auditorijumom poklonio zlatnu medalju, koju je lane osvojio na internacionalnom takmičenju u spasavanju ljudskih života u vodi.

Dušan Bajatović (50)

Generalni direktor najvećeg srpskog gubitaša Srbijagasa Dušan Bajatović (50) po raznim osnovama prima ukupno 2,477 miliona dinara, dok zaposleni u njegovoj matičnoj stranci SPS-u zbog dugova plate ne primaju mesecima.
- Drug Dule je već dao deo plate u humanitarne svrhe. Predlažem mu da ubuduće izdvoji još milion dinara za decu zaposlenih u SPS-u jer će zahvaljujući našoj partiji svi postati socijalni slučajevi - rekao je poslanik Novica Tončev.
 

09.02.2017.

Vladica Đurđanović (58)

Niški aerodrom prošle godine imao je najveći rast u regionu i zabeležio rekordnih 125.000 putnika. Direktor Vladica Đurđanović (58) očekuje da ove godine taj broj bude bar udvostručen. Naime, lou kost kompanije jeftinim kartama privukle se putnike koji su ranije leteli iz Beograda, pa tako jedan od njih objašnjava: "Putujem za Holandiju, karta ovde košta 15 evra, u Beogradu je 70, a kad uračunam i taksi to mi je duplo jeftinije."

Goran Knežević (59)

Sve fabrike vode u Srbiji cvetaju osim "Milana Toplice" iz Tulara koja je 2011. godine prešla u privatne ruke. Radnici su ostali bez posla, mineralna voda se izliva u reku Toplicu, a seljaci je koriste za navodnjavanje. Opštinske vlasti su nemoćne da ovo promene, a nije zabeležena nikakva reakcija Agencije za vođenje sporova u postupku privatizacije koja je produžena ruka Ministarstva privrede na čijem je čelu Goranom Kneževićem (59).

08.02.2017.

Jasim Asker Hasan (55)

Piloti iz Iraka, njih 200, školovaće se u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, a prva grupa studenata počeće s nastavom već u maju. Ugovor o njihovom školovanju potpisali su direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, Radojica Rovčanin i ambasador Iraka u Beogradu Jasim Asker Hasan (55). - Mi planiramo obnovu civilnog vazduhoplovstva. Postoji i mogućnost novih ugovora - rekao je ambasador Hasan i podsetio da su se u Srbiji i ranije obučavali irački piloti.

Darko Bulatović (50)

Semafor u Nišu kojim upravlja gradonačelnik Darko Bulatović (50), kadar SNS-a, isključen je zbog duga za struju, piše u svom blogu tamošnji novinar Zoran Kosanović. - Mogao bi predstavnik vlasti da poruči građanima: "Evo, isključili smo semafor zato što nije plaćao struju, onaj isti koji smo svečano otvorili u prethodnom mandatu." Naravno, građani će ostati uskraćeni za odgovore ko je postavio semafor bez dokumentacije i priključio na divlje - komentariše Kosanović.

07.02.2017.

Milivoje Pavlović (70)

Nekadašnji ministar informisanja i univerzitetski profesor Milivoje Pavlović (70) ovogodišnji je dobitnik nagrade "Teodor Pavlović", koju dodeljuje uredništvo "Srpskih nedeljnih novina" u Budimpešti. Nagrada se dodeljuje za doprinos u unapređenju informisanja u Srbiji i rasejanju. Profesor Pavlović je napisao nekoliko studija i srpskim medijima u dijaspori, a priznanje nosi ime pokretača prvih srpskih novina u Ugarskoj, osnovanih 1834. godine.
 

Nela Kuburović (35)

Rumunski narod na ulici se izborio s korupcionašima kojima je Vlada pokušala da ublaži kazne, a u Srbiji to ne može ni pravosuđe na čijem čelu je ministarka Nela Kuburović (35). U Nišu su se četvorica farmaceuta nagodila s tužilaštvom i dobila uslovnu kaznu, dok je jedan osuđen na kućni zatvor. Oni su bili optuženi za delo sistemske korupcije, jer su lekarima Vojne bolnice davali novac da bi pacijentima prepisivali preparate firmi koje su predstavljali.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online