Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.02.2017.

Valerij Gergijev (64)

Slavni dirigent Valerij Gergijev (64) i još čuveniji Simfonijski orkestar Marinskog teatra iz Sankt Peterburga nastupili su u beogradskom Centru Sava.
- Rusi veoma vole i poštuju Srbe. Vi ste bratski, hrabar narod sa veoma slavnom prošlošću, koji je i nedavno prošao teška iskušenja. Došli smo da nastupimo svom dušom, ali i da vam predstavimo srpske članove našeg orkestra, pijanistkinju Aniku Vavić i violinistu Romana Simovića.

Željko Milković (54)

Direktor beogradskog saobraćajnog preduzeća Željko Milković (54) našao se u nebranom grožđu nakon što je nekoliko rukovodilaca izjavilo da se zbog čestih požara u autobusima sumnja na sabotažu. Sindikalci smatraju da su javno optuženi za terorizam i pitaju po kom osnovu Sektor unutrašnje kontrole preuzima ulogu MUP-a. Milković kaže da je sumnja pala samo na dvojicu radnika, a da MUP nije obavešten jer je reč o indicijama.
 

03.02.2017.

Prof. dr Goran Milašinović (59)

Prof. dr Goran Milašinović (59), direktor Pejsmejker centra Srbije, uspešno je operisao dvojicu pacijenata u subotičkoj bolnici. Njima su ugrađeni pejsmejker defibrilatori koji sprečavaju zastoj rada srca u slučaju aritmije. Operacijama su prisustvovali i tako učili subotički lekari koji bi u budućnosti trebalo da samostalno izvode zahvate s ugradnjom upravo takvih vrsta pejsmejkera. Obični pejsmejkeri u Subotici se već ugrađuju, oko 80 godišnje.

Sulejman Ugljanin (64)

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin (64) bio je gradonačelnik Novog Pazara, pa čak i šest godina ministar bez portfelja u Vladi Srbije. Sada je spao na Čedomira Jovanovića i njegov LDP s kojim neće nijedna opoziciona stranka da ima posla zbog zanemarljive snage i ulizivanja režimu. Naime, Ugljanin i Jovanović su u Novom Pazaru predstavili zajednički dokument koji će podneti Skupštini, kao i "principe koji će definisati dalji put Srbije".

02.02.2017.

Nevena Dražović (32)

Nevena Dražović (32), nezaposlena profesorka srpskog jezika i književnosti iz Kraljeva, drži besplatne časove siromašnim učenicima osmog razreda kako bi ih pripremila za prijemni ispit. Ona je završila osnovne studije s prosekom 9,56, a master studije u Novom Sadu s ocenom 9,86 i imala je prilike da stekne samo mesec dana radnog iskustva. - U našem gradu je sve više siromašnih i nezaposlenih porodica kojima je potrebna takva pomoć - kaže Nevena.

Boris Tadić (59)

Čak trojica članova Advokatske komore Beograda ispričali su da im je bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao da je bivši predsednik Boris Tadić (59) s Ankarom dogovorio da se Srbiji iz Londona ne izruči Ejup Ganić, optužen za masakr vojnika JNA u sarajevskoj dobrovoljačkoj ulici 1992.
- Vukčević je rekao da je odustao od ekstradicije jer mu je Tadić saopštio da je postignut politički dogovor - objasnio je advokat Vlada Petrović.

01.02.2017.

Dr Aleksandar Vukičević (47)

Dr Aleksandar Vukičević (47) je načelnik valjevske ortopedije koja se izborila i s manjkom para i sa stenicama, a da nije obustavljen program operacija.
- Veliku zahvalnost dugujemo drugim odeljenjima, gde smo prebacili pacijente. U ovom periodu zbog vremenskih uslova bio je i povećan broj hitnih stanja i operisano je oko 50 pacijenata sa prelomima kuka, potkolenica ili podlaktica najčešće - rekao je dr Vukičević.

Jorgovanka - Cica Tabaković (57)

Guverner NBS Jorgovanka - Cica Tabaković (57) naručila je za svoje i đonove zaposlenih 26 metara specijalnih otirača za noge, a prema tenderu isključivo su dolazili u obzir oni bakarnocrvene boje. Još se ne zna koliko će ovo koštati. Samo u decembru prošle godine guvernerka je potrošila 2,5 miliona dinara na nabavku kancelarijskog nameštaja, takođe i tepihe i specijalne obloge protiv proklizavanja na parketu.

31.01.2017.

Aleksandar Čotrić (51)

Aforističar iz Beograda Aleksandar Čotrić (51) primljen je za punopravnog člana Moskovskog kluba aforistike. Čotrić je prvi aforističar iz Srbije koji je postao član ovog uglednog udruženja koje okuplja više desetina autora kratke forme iz Rusije, Ukrajine, Jermenije, Litvanije, Izraela, Nemačke, SAD i drugih zemalja sveta. Od srpskih autora, član Moskovskog kluba aforistike je Nebojša Ivaštanin iz Gradiške u Republici Srpskoj.

Damir Šehović (36)

Crnogorski ministar prosvete Damir Šehović (36) zabranio je proslavu Svetog Save u tamošnjim školama. Predsednik SNP Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da internacionalizuje ovo pitanje. - Prvo je iz škola u Crnoj Gori proterano ćirilično pismo, zatim srpski jezik, književnost i kultura, a sada je na red došao Sveti Sava. Da li je sledeća faza proterivanje Srba iz školskog sistema i zabrana srpskoj deci da se školuju - pita Popović.
 

28.01.2017.

Robert Fico (52)

U Srbiji još niko ne može da uhvati ni za glavu ni za rep kako će EPS da vrati pare koje su ukradene građanima naduvanim računima za struju, iako je to naredio premijer Aleksandar Vučić kada je prevara otkrivena. Slovački premijer Robert Fico (52) isti problem je rešio u trenutku i to pre nego što su građani i ustanove uplatili.
- Pocepajte račune i ne plaćajte - poručio je Fico građanima koji će dobiti nove, ispravne račune.

Darko Glavaš (38

Beogradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš (38) optužio je građane i vozače da su sami krivi što su napunili Urgentni centar posle nesreća na ledu. - Ja sam imao adekvatnu obuću i nisam se okliznuo. Grad čisti autobuska stajališta, pešačke prelaze i trotoare šire od pet metara, a najviše ljudi palo je kada su izlazili iz zgrada - rekao je Glavaš, a onda je stigla vest da je pešaka pokosio autobus koji je proklizao na pešačkom prelazu.

27.01.2017.

Dr Stojan Radenović (69)

Dr Stojan Radenović (69), penzionisani profesor Mašinskog fakulteta, nalazi se na listi 100 najuticajnijih svetskih matematičara i zahvaljujući mnoštvu naučnih radova najzaslužniji je što je Univerzitet u Beogradu među 300 najboljih na Šangajskoj listi. - Ja imam penzijicu, Vučić mi skinuo 10 odsto, dam nešto unukama. Nije mi bitno ko je na vlasti, vlast je prolazna, ja ovo radim za Srbiju, studente, đake - kaže profesor Radenović.

Zoran Drobnjak (60)

Putevi Srbije, čiji je direktor Zoran Drobnjak (60) za ovu godinu isplanirali su gubitak od 8,88 milijardi dinara (oko 72 miliona evra). Tako stoji u njihovom planu poslovanja koji je usvojila i Vlada Srbije. U istom periodu, Putevi Srbije od države očekuju 6,3 milijarde dinara subvencija i 2,2 milijarde ostalih davanja. Budžet za plate i troškove zaposlenih je oko dve milijarde dinara, a 2015. bio je 1,52 milijarde.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online