Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
24.02.2017.

Bojan Suđić (52)

Dirigent i direktor Muzičke produkcije RTS-a Bojan Suđić (52) u mračnom i nametnutom vremenu rijalitija i kiča nije izgubio veru u potrebu Srba za kulturom i klasičnom umetnošću. - Nedostaju nam kvalitetne sale, a ozbiljan muzički život odvija se samo u tri grada u Srbiji. Uprkos dominaciji pop kulture primetne su pune sale i nova publika gde god se pojavimo. Dočekani smo s oduševljenjem u mestima gde se retko može čuti simfonijski orkestar - kaže Suđić.

Miloš Tomić (46)

Uprava carina, čiji je direktor Miloš Tomić (46), prema pisanju medija, potpisala je ugovor sa jednom beogradskom kafanom od oko 10.000 evra, koliko će ove godine njeni čelnici pojesti i popiti sa stranim delegacijama. U četiri potpuna menija predviđeni su guščija džigerica, gambor u rukoli, biftek u gorgonzoli i ostale đakonije. Da se sve to zalije, predviđena su isključivo strana vina. Uprava carina prošle godine potrošila je oko 25.000 evra na nabavku pića.

23.02.2017.

Mustafa Jusufspahić (50)

Glavni imam Vojske Srbije, major Mustafa Jusufspahić (50), kao član naše delegacije učestvovao je na konferenciji armijskih sveštenika u Londonu. U kraljevskom dvorcu Vindzor, srpski imam s krstom i ocilima na uniformi razgovarao je s vojvotkinjom Kamilom, suprugom princa Čarlsa.
- Oni su lane bili u Srbiji i na pomen naše zemlje osmehnula se zatim pričala o srdačnosti našeg naroda i susretom s patrijarhom Irinejom - preneo je imam Jusufspahić.

Milan Krkobabić (65)

Ministar bez portfelja i predsednik penzionerske stranke Milan Krkobabić (65) objavio je autorski tekst "Barjak socijalne pravde je u našim rukama". Ministar je socijalnu pravdu definisao je kao mogućnost jednakih šansi za sve ljude. Za razliku od onih koji nisu imali jednaku šansu, tu mogućnost porodica Krkobabić dobro je iskoristila, pošto ih je antikorupcioni sajt KRIK procenio na 1,8 miliona evra, pri čemu firmu ima i ministrova majka od 91 godine.

22.02.2017.

Obrad Zelić (71)

Ministarstvo zdravlja odavno se ne zanima temom koju je otvorio prof. dr Obrad Zelić (71), predsednik Udruženja stomatologa.
- Svaki četvrti građanin Srbije nema 10 i više zuba. Pošto se skoro sve stomatološke usluge plaćaju pacijenti se obraćaju zubarima samo kada ih jako zaboli, a i tada češće traže vađenje zuba nego lečenje, kako ne bi imali troškove u budućnosti. Većina nema novca da nadomesti izgubljene zube - ukazuje dr Zelić.

Zlatko Hasanbegović (44)

Bivši šef Hrvatskog audiovizuelnog centra Hrvoje Hribar izjavio je da je bivši nekadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović (44) nameravao da zaustavi projekte čiji su autori Srbi.
- Kada je Hasanbegović video dokument s listom projekata, rekao je "pa to su sve Srbi, moramo zaustaviti projekte". Rekao sam mu da mi nemamo uvid u nečiju nacionalnost. Morao sam dati ostavku da se jednog dana ne bih probudio s konjskom glavom u krevetu - rekao je Hribar.

21.02.2017.

Nikola Rađen (32)

Srpski vaterpolista Nikola Rađen (32) odigrao je prvi meč posle dvogodišnje suspenzije zbog dopinga. Kaže da ga tokom 646 dana optimizam nije napuštao. Rumunska Oradea je posle peteraca eliminisala Veronu i plasirala se u finale Evrokupa. Rađen je postigao odlučujući pogodak. Izjavio je da nije mogao da zamisli bolji povratak u istorijskoj pobedi svog tima.

Kolinda Grabar Kitarović (48)

U Zagrebu su se samo u roku od nedelju dana dogodila čak četiri napada motivisana mržnjom. Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović (48), koja već pune dve godine sedi na Pantovčaku, protokolarno je osudila samo napad na navijače Partizana, kao i "svaki oblik nasilja i netrpeljivosti". Za učestale incidente u Hrvatskoj, od kojih su mnogi bili proustaški, do sada niko nije kažnjen.

18.02.2017.

Radomir Mihailović Točak (67)

Legendarna rok grupa Smak i njen frontmen Radomir Mihailović Točak (67) dobitnici su Srebrne medalje za zasluge koje im je povodom Dana državnosti uručio predsednik Srbije. Ako su neki rokeri zaslužili državno priznanje, onda su to zasigurno smakovci, rokeri iz Šumadije koji u dugogodišnjoj karijeri nisu odustali od autentičnog stila i nisu poklekli pred komercijalizacijom rokenrola.

Dragan Bujošević (62)

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević (62) bacio je novinarsku profesiju pod noge. Prvo nije reagovao u odbranu novinarke Olivere Jovićević koju je besprizorno vređao premijer Vučić tokom intervjua na Javnom servisu, a onda nije ispoštovao ni Dan državnosti Srbije. Umesto prigodnog filma o Prvom srpskom ustanku, RTS je na Sretenje, u udarnom terminu na prvom programu, prenosio utakmice Lige šampiona!

17.02.2017.

Matija Nastasić (23)

Vest o tome da je fudbaler Šalkea 04 i reprezentativac Srbije Matija Nastasić (23) donirao 100.000 evra za obnovu Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Valjevu objavljena je u medijima kao primer humanosti. Zahvaljujući mladom Valjevcu, već su počeli radovi u 40 godina staroj zgradi, radnici menjaju elektroinstalacije, stolariju, podove i ugrađuju nove pregradne zidove.

Toplica Spasojević (60)

Kompanija ITM grupa, sa oko 1.100 radnika, u vlasništvu Toplice Spasojevića (60), nekadašnjeg predsednika Udruženja korporativnih direktora Srbije, u stečaju je skoro četiri meseca. U rešenju Privrednog suda navodi se da su računi ove firme 27. oktobra 2015. bili u blokadi 119 miliona dinara. ITM, osnovan 1991, zastupnik je i distributer poznatih robnih marki.

16.02.2017.

Renata Ulmanski (87)

Glumici Renati Ulmanski (87) pripala je statueta "Joakim Vujić" za 2017. godinu, priznanje koje po tradiciji dodeljuje kragujevački Knjaževsko-srpski teatar za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. U obrazloženju žirija navodi se da je reč o omiljenoj glumici svih generacija sa višedecenijskom karijerom koja je svoje uloge bojila osobenim šarmom i toplinom.
 

Goran Vesić (47)

Novinari lista "Danas" i TV N1 nisu bili poželjni na zakazanom otvaranju rampe za invalide na Keju oslobođenja u Zemunu zbog, kako je predstavnik Informativne službe Grada Beograda objasnio, mogućih "škakljivih pitanja". Rečeno im je da je događaj otkazan, o čemu im je poslat i mejl. Pored svega, gradski menadžer Goran Vesić (47) je ipak otvorio rampu bez prisustva ovih novinara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online