Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.01.2017.

Igor Đurović (43)

Arheolog Igor Đurović (43) u Narodnom muzeju u Kragujevcu otvorio je izložbu i predstavio svoju knjigu "Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba". On je prvi u srpskoj arheologiji otvorio tu temu. - Pratio sam razvoj instrumenata na našem prostoru od preistorije do poznog srednjeg veka. Sve te podatke trebalo je povezati sa prapostojbinom Slovena i uticajem drugih kultura - objasnio je Đurović obim i sadržinu ovog velikog posla.

Vanja Udovičić (34)

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić (34) pohvalio se da je stopa nezaposlenosti osoba od 15 do 30 godina 2012. iznosila 41odsto, a da je 2015. pala na 33,7 odsto. On nije znao ili nije rekao da je reč o tome da vlast čiji je predstavnik u nezaposlene računa samo one koji se svaka tri meseca javljaju
Nacionalnoj agenciji za zapošljavanje. Svako ko se ne javi u tom roku, automatski se računa kao da je našao posao.
 

24.01.2017.

Bisera Veletanlić (75)

Da pravi kvalitet kad-tad dobije zasluženo priznanje svedoči i primer jedne od muzičkih legendi bivše Jugoslavije Bisere Veletanlić (75). Ona je odlukom organizatora dobila tradicionalnu nagradu za životno delo džez festivala Nišvil. Prema saopštenju, Bisera je, osim toga što je i dalje jedno najvećih imena zabavne muzike na eks-ju prostorima, sigurno i jedna od najoriginalnijih džez pevačica na Balkanu, pa bi ovo priznanje moglo da bude pouka mladim muzičarima u kom pravcu da grade karijeru.

Nebojša Stefanović (40)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, na čijem je čelu Nebojša Stefanović (40), spremilo je novi namet na ionako istanjen džep građana. Naime, već naredne godine vozače čeka zamena registarskih tablica, samo sedam godina posle uvođenja jer, navodno, Zavod za izradu novčanica toliko garantuje za njih. Kada se tome doda i zamena saobraćajne dozvole i nova registraciona nalepnica, jasno je da će se budžet ponovo puniti preko grbače ni krivih ni dužnih vozača.

 

24.01.2017.

Miomir Kecmanović (17)

Teniski reprezentativac Srbije Miomir Kecmanović (17) napravio je pravi podvig jer je na Floridi osvojio prvi profesionalni turnir u singl konkurenciji, čiji je nagradni fond 15.000 dolara. Najbolji junior u belom sportu u glavni turnir je ušao iz kvalifikacija u kojima je zabeležio četiri trijumfa u četiri meča. U finalu je pobedio Šveđanina Kristijana Lindela.

Radojica Rovčanin (63)

Posle niza afera, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin (63) ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog informacije da je, u vreme sveopšte štednje, zaposlenima podelio 13. platu, objavili su beogradski mediji. Njihove plate, kako se navodi, u proseku iznose oko 300.000 dinara, dok sam Rovčanin mesečno dobija 1,03 miliona dolara.

21.01.2017.

Miroslav Vukosavljević(56)

Na Vojnomedicinskoj akademiji izabrano je novo rukovodstvo. Za načelnika je izabran oftalmolog, prof. dr Miroslav Vukosavljević (56). Pukovnik Vukosavljević završio je specijalizaciju iz oblasti oftalmologije na VMA i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1999. godine. Na dužnosti načelnika Klinike za očne bolesti VMA bio je od 2005. godine. Od 2010. godine redovni je profesor na Medicinskom fakultetu VMA.

Mira Petrović (60)

Mira Petrović (60) je na mestu je v. d. direktora Pošta Srbije iako nema propisanu stručnu spremu. Da nije postavljena za vršioca dužnosti, morala bi da učestvuje na konkursu i tada bi je nedostatak diplome sprečio da se prijavi. Ovako je izabrana na predlog Nadzornog odbora čiji je član i njen brat direktor beogradskog Centra Sava Dragan Grgurević. Petrovićeva je političku karijeru počela kao sekretarica predsednika PUPS-a Milana Krkobabića.

20.01.2017.

Zahar Prilepin (42)

Ruski književnik, specijalac i veteran čečenskog rata Zahar Prilepin (42) gost je Emira Kusturice na Mokroj Gori. Prilepin je ubeđen da se slika menja i žali što nije priskočio u pomoć Srbiji 1999.
- Bio sam mladić kad je bombardovana Srbija i sada shvatam da je trebalo da budem ovde i branim svoju braću. Uviđam i da smo tada kao država bili oslabljeni, podeljenih interesa i da stoga nismo mogli da vam pomognemo - kaže Prilepin.

Zorana Mihajlović (46)

Udruženje profesionalnih lađara Srbije saopštilo je da je blagovremeno upozorilo na opasnost od leda na rekama i na nedostatak domaćih ledolomaca zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa države i privatizovanih brodarskih firmi, što je u nadležnosti ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović (46). Udruženje podseća da je Srbija imala tri ledolomca i traži da ih država obnovi ili nabavi nove u saradnji s lađarskom strukom, a ne političarima.

19.01.2017.

Maksim Topilin (50)

Ruski ministar rada i socijalne zaštite Maksim Topilin (50) potpisao je sporazum sa Srbijom po kom će se našim radnicima u toj zemlji priznavati staž i na osnovu toga isplaćivati penzija u celosti ili delimično. Pri tome, sporazum važi retroaktivno, pa će staž biti priznat svima koji su već na radu u Rusiji. Njegov srpski kolega Aleksandar Vulin zahvalio se Topilinu što je sporazum postignut u vrlo kratkom roku.

Dušan Vujović (65)

Po novom Zakonu o carinama, koje su u nadležnosti ministra finansija Dušana Vujovića (65), od 5. oktobra invalidi neće moći da uvezu automobile, ortopedska pomagala ni rezervne delove za njih bez plaćanja te dažbine, javljaju mediji. Obrazloženje je da je Srbija time uskladila svoje propise s evropskim. Međutim, invalidi ukazuju da se za razliku od EU u Srbiji ne proizvode kola, pa ni sva pomagala za njih.
 

18.01.2017.

Danica Maksimović (64)

Glumica Danica Maksimović (64) posetila je u Žagubici Dejana Ketića kog je upoznala u emisiji "Ja imam talenat". Ona je Dejanu odnela odeću, hranu i platila kiriju za sobicu.
- To nije ni štala, a nadležni mu nisu obezbedili ni grejalicu. On radi sezonski u šumi i tegli brvna dva puta teža od sebe. Danima nije jeo i kada sam videla kako guta ono što sam donela nisam mogla da verujem - rasplakala se Danica.

Jugoslav Stajkovac (62)

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac (62), navode mediji, odobrio je da se plata direktoru mesnog Centra za socijalni rad Miloradu Vuletiću isplaćuje od para namenjenih najugroženijim građanima. Suma od oko 100.000 dinara u koju su uključeni i doprinosi nije bila predviđena budžetom, pa je Vuletiću isplaćivana u kategoriji "pomoć bolesnim i iznemoglim osobama i angažovanje gerontodomaćica".
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online