Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
24.12.2016.

Milorad Dodik (57)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik (57)dobio je poziv iz SAD na prijem u Vašingtonu povodom inauguracije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa. Prijem će biti održan 20. januara naredne godine u Vašingtonu, kada će Tramp preuzeti dužnost predsednika SAD. Predsednik RS je ove godine tri dana pre održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina bio u zvaničnoj poseti Moskvi.

Dragana Kalinović (50)

Ćerka penzionerke s ovlašćenjem je podigla 15. novembra 5.000 dinara jednokratne pomoći. Međutim, penzionerka je umrla 14. novembra u 19 časova i Fond PIO čiji je direktor Dragana Kalinović (50) naložio je porodici da pare vrati jer ne pripadaju preminuloj. Mediji navode da je Kalinovićeva završila master studije na Univerzitetu Megatrend o trošku Fonda za 335.560 dinara. Fond je podmirio i troškove izrade diplome od 15.750 dinara.

23.12.2016.

Vivekanand Alada (56)

Šef kardiologije Dečje bolnice u Pitsburgu, dr Vivekanand Alada (56), video-vezom pomaže kolegama u Beogradu. Lekari Dečje bolnice u Tiršovoj šalju medicinsku dokumentaciju u Pitsburg i konsultuju se s lekarima ove čuvene ustanove. U lečenju učestvuju i drugi specijalisti iz SAD, a srpski lekari su dobili potvrdu svoje stručnosti u desetak video-konferencija na kojima su utvrđivane dijagnoze i tretmani.

Nebojša Krstić (59)

Nebojša Krstić (59), bivši savetnik Borisa Tadića i poštovalac lika i dela Aleksandra Vučića, na Tviteru se usprotivio lavini peticija da se vlast okane novogodišnjih dočeka na trgovima i te pare usmeri za bolesnu decu.
- Što ne prestanemo da slavimo slave i odreknemo se ogromne količine hrane i pića... Već 20 godina Beograd pravi doček... Ranije nije bilo dece ili je vas boleo - uzjogunio se savetnik Krstić.

22.12.2016.

Orhan Pamuk (64)

Turski nobelovac i pisac Orhan Pamuk (64) gostovao je u Beogradu, gde se obratio u SANU.
- Smatram Ivu Andrića svojom pretečom, jer je bio dovoljno hrabar da ukaže da smo svi stvoreni od istog štofa. Delimo mnogo zajedničkog. Reči, hranu maštu, arhitekturu, tradiciju i svakodnevicu. Spaja nas teret mučne istorije, ali iznad svega delimo maštu i stremljenje ka slobodi - poručio je Pamuk u Beogradu.

Zoran Drobnjak (60)

U Putevima Srbije čiji je direktor Zoran Drobnjak (60) kažu da je na novoj naplatnoj stanici Vrčin do sada obavljeno 60 odsto radova, iako je otvaranje bilo predviđeno za oktobar ove godine. Izvođač radova Štrabag tek će do leta završiti posao, a do tada će se putarina naplaćivati u Bubanj potoku. Trenutno se završavaju radovi na temeljima naletnih stubova, nadstrešnice, upravne zgrade i izgradnji kanalizacije.

21.12.2016.

Sloboda Mićalović (35)

U Zaječaru je spuštena zavesa na 25. "Dane Zorana Radmilovića". Predstava "Frenki i Džoni" poslednje festivalske večeri igrana je van konkurencije, ali nije ostala bez nagrade. Oduševljenje publike podelio je i stručni žiri i to pokazao odlukom da i ova predstava bude nagrađena Zoranovim brkom, koji je ponela Sloboda Mićalović (35).

 

Marko Bastać (32)

Komisija DS pokrenula je postupak protiv predsednika beogradske opštine Stari Grad Marka Bastaća (32) uz obrazloženje da je izdavao stranačke menice bez pokrića. Navodi se da ih je koristio za svoju kampanju na lokalnim izborima iako je znao da je rečun u blokadi. Bastać je saopštio da se iščlanio iz DS jer ta stranka nema platformu.

20.12.2016.

Tvrtko Jakovina (44)

Istoričar Tvrtko Jakovina (44) jedan je od retkih u Hrvatskoj koji nije podlegao šovinističkoj euforiji, a oglasio se i povodom isticanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na tabli u Jasenovcu.
- Potpuno je besmisleno osnivanje komisije koja treba da utvrdi da li je "Za dom spremni" uvredljiv ili ustaški pozdrav. Taj pozdrav nije korišćen nigde osim u NDH i ne može da se opravda - kaže Jakovina.

Branislav Nedimović (44)

Ministarstvo poljoprivede Branislava Nedimovića (44) nadležno je za poptuno zapuštene srpske mlekare. Samo u jednoj, opsežnoj i kampanjskoj akciji posle pritiska medija, Uprava za veterinu tog ministarstva zatvorila je jednu, a inspektori su na terenu zbog indicija da u mleku još devet mlekara postoji visok nivo opasnih bakterija ešerihije koli i enetrobakterije. Njihovo prisustvo u mleku zabranjeno je zakonom.

17.12.2016.

Ljubiša Diković (56)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković (56) u humanitarne svrhe donirao je oko pola miliona dinara koliko mu je isplatio Fond za humanitarno pravo po presudi za povredu časti i ugleda. Fond je tvrdio da poseduje dokumente koji ukazuju da je Diković direktno odgovoran za ratne zločine u selima Rezala i Staro Čikatovo, kao i za skrivanje tela u masovnoj grobnici u Raškoj.

Ivica Dačić (50)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (50) dobio je u diplomatskom koru novu zvezdu. Reč je o novom ambasadoru na Kubi Danilu Pantoviću, bivšem funkcioneru JUL-a koga u medijima nazivaju "Čedo Mirjane Marković". Pantović je optužen u procesu za zloupotrebe prilikom dodele državnih stanova koji se vuče već 15 godina. S diplomatskim imunitetom Pantović više neće morati da se javlja u sud.

16.12.2016.

Vujadin Ivanišević (53)

Tim Vujadina Ivaniševića (53) iz Arheološkog instituta u Beogradu na pragu je da utvrdi i dokaže tačno mesto rođenja najvećeg vizantijskog cara Justinijana Prvog.
- Sada većina naučnika u svetu smatra da je on rođen u Caričinom Gradu ili okolini. Car je, naime, podigao grad u blizini svog rodnog mesta. To je verovatno selo Radinovci jer smo tu našli utvrđenje iz trećeg veka pre nove ere, na dva hektara i sa tri prstena bedema - kaže Vujadin.

Robin Haris (69)

Britanski istoričar Robin Haris (69) zapitao se u Zagrebu zašto SPC želi da veruje komunističkoj propagandi o nadbiskupu katoličke crkve u Hrvatskoj? Reč je naravno o Alojziju Stepincu, zagrebačkom nadbiskupu iz vremena NDH i genocida nad srpskim i ostalim narodima. Haris je ostrašćeni antikomunista, zbog čega presudu Stepincu koje je izrekao Vrhovni sud NR Hrvatske zbog kolaboracije i prinudnog pokrštavanja smatra običnom propagandom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online