Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
05.12.2016.

Filip - Filipino Đikić (22)

Filip - Filipino Đikić (22) osvojio je nagradu Aladinova lampa na Internacionalnom austrijskom kongresu mađioničara u Beču. Mladi student beogradske Visoke hotelijerske škole pobedio je u konkurenciji 32 mađioničara iz Evrope i Azije. Visprenog dečaka pre nekoliko godina primetio je Emir Kusturica i angažovao ga da žonglira u njegovoj pank operi.
- Već počinjem pripreme za sledeće svetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Južnoj Koreji - ambiciozan je Filip.

Miroslav Ćosović (36)

Podgorički istoričar-amater Miroslav Ćosović (36), postao je poznat tvrdnjama da "Crnogorci nisu ni Sloveni, a kamoli Srbi" i knjigom "Bizarni sveci srpske crkve" koju su s radošću dočekali tamošnji "montenegristi". Sada je otišao korak dalje knjigom "Nikola Tesla se izjašnjavao kao Crnogorac". - Govorilo se da je Tesla bio i vanzemaljac, ali ovo sada prvi put čujem i tu nema šta da se komentariše - ocenio je Mile Čvorak, upravnik Memorijalnog centra "Nikola Tesla" u Smiljanu.

03.12.2016.

Ditmar Nitan (43)

Izvestilac nemačkog Bundestaga Ditmar Nitan (43) primio je delegaciju crnogorske opozicije. On je za tvrdnje podgoričkog režima o pokušaju puča na dan izbora rekao da se u Nemačkoj doživljavaju kao "bajka koja se deci priča pred spavanje". Nedopustivo je da se opozicija u evropskoj zemlji tretira kao državni neprijatelj u erdoganovskom stilu. Očigledno je da Milo Đukanović Crnu Goru doživljava kao privatni posed - istakao je Nitan.

 

Nebojša Stefanović (40)

Nebojša Stefanović (40) na čelu je Ministarstva unutrašnjih poslova u kojem su rekorderi po primanjima članovi Glavnog odbora i Predsedništva SNS-a. Mediji navode da je reč o državnim sekretarima Aleksandru Nikoliću (oko 1.370 evra), Milosavu Miličkoviću (oko 1.170 evra) i Jani Ljubičić (1.180 evra). Poređenja radi, inspektor s 20-ak godina staža i noćnim radom jedva zaradi oko 450 evra, a policajac s istim uslovima stotinak evra manje.

02.12.2016.

Vuka Jeremića (41)

Interno istraživanje SPS-a ukazalo je na zaprepašćujući podatak da bi njihovo članstvo na mestu predsednika Srbije više volelo da vidi Vuka Jeremića (41) nego Tomislava Nikolića. Naime, mediji su objavili da socijalisti, naravno, favorizuju svog lidera Ivicu Dačića, a da je drugi na listi njihovih želja upravo Jeremić, što bi moglo da bude presudno u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora sledeće godine.

Nebojša Čović (58)

Nebojša Čović (58) na nesuvislo novinarsko pitanje ko je ubio Zorana Đinđića, čiji je zamenik bio, odgovorio je da o tome mogu da saznaju od frizerke iz Novog Beograda.
- A možete da pitate i kruševačkog tužioca ili Baticu i Sneki iz Frigostroja - rekao je Čović.
Rajko Danilović, advokat porodice Đinđić, ocenio je da se Čović igra ozbiljnom temom i pokušava da bude duhovit, što je vrlo neumesno.

01.12.2016.

Irfan Mensur (64)

Irfan Mensur (64) sa Slobodanom - Bodom Ninkovićem i Markom Jankovićem u zemunskom pozorištu Kart Blanš priprema za 9. decembar premijeru predstave "Hor bečkih dečaka" o trojici vremešnih gastarbajtera. - Na prvi pogled to je tužna priča, ali reč je o našem mentalitetu od kojeg ne možemo i ne treba da bežimo. To je komedija koja govori o našim večito dečačkim snovima o boljem životu - kaže Irfan.

Branko Ružić (41)

Funkcioner SPS-a i ministar bez portfelja Branko Ružić (41) obeležio je praznik propale SFRJ učestvovanjem u svinjokolju s porukom "prisetimo se socijalističke tradicije, jugonostalgije, radnog naroda seljaka i 29. novembra. Ogromna većina građana Srbije može da se priseti socijalističkih blagodeti samo preko fotografija na kojima socijalista Ružić pozira uz gomile čvaraka i sveže iskasapljene svinjetine.

30.11.2016.

Valentina Tereškova (79)

Valentina Tereškova (79), prva žena astronaut, ponosna je što je prva ruska osnovna škola u Beogradu ponela njeno ime. To je ujedno i prva ruska škola mimo zemalja bivšeg SSSR.
- Bila sam u Beogradu 1973. na poziv predsednika Tita. Naši narodi imaju mnogo zajedničkog i zato je za mene to velika čast. Srbi su predivni ljudi s veselim sjajem u očima i imala sam osećaj kao da sam kod kuće - kaže Valentina.
 

Jovan Deretić (67)

Smrt vođe Kubanske revolucije, osim izrazima poštovanja propraćena je i buđenjem alternativnih srpskih istoričara koji tvrde da je Fidel Kastro Srbin. Tako Jovan Deretić (67) ukazuje da je Kastro govorio kako je njegov otac Kelt iz španske pokrajine Galicije.
- Onda sam istraživao Kelte u Španiji i došao do toga da su zaista u to vreme u Španiji vladali Srbi, i da je Kastro u pravu, a da on ima srpsko poreklo - rekao je Deretić.

26.11.2016.

Jan Hamaček (45)

Jan Hamaček (45), predsednik donjeg doma češkog parlamenta, sreo se s predsednikom Tomislavom Nikolićem i tom prilikom izjavio da nije pošteno postavljati Srbiji teže uslove za članstvo u EU od onih kakve su imale druge države.
- Ponosan sam što je donji dom našeg parlamenta pozvao češku vladu da se poštuje rezolucija UN 1244 - rekao je Hamaček.
Da podsetimo, Češka je priznala Kosovo, ali nijedan predsednik od tada nije poslao ambasadora u Prištinu.

Dušica Jevđenović (26)

Dušica Jevđenović (26), bivša savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova optužena za napad na policajce, ponudila je nagodbu, ali je tužilaštvo odbilo da se izjasni dok ne prouči predlog. Ona se nije pojavila na suđenju pravdajući to dokumentacijom iz Klinike za dermatološko-venerološke bolesti. Prema optužnici, Jevđenovićeva je policajce isprskala suzavcem, pretila im otkazom i mahala diplomatskim pasošem kad su njenom bratu oduzeli pištolj koji je uperio u njih.

25.11.2016.

Danjan Čen (58)

Književnica Danjan Čen (58) proglašena je za ambasadora srpskog turizma u Kini. Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je na konferenciji za medije u Šangaju kineskoj književnici svečano uručila povelju i značku u bojama srpske zastave, a mnoštvo novinara pratilo je inspirativno izlaganje Danjan Čen o Srbiji, upotpunjeno kratkim filmovima o našoj zemlji čiji je ona autor. Srbija i Kina 1. januara 2017. ukidaju vize.

Dobrivoje Bojanić (50)

Loznički ortoped dr Dobrivoje Bojanić (50) izneo je odbranu u istrazi smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, koji je umro zbog sepse nakon otvorenog preloma leve ruke. Njegov advokat kaže da je Bojanić izjavio da je pružio detetu posebnu negu i očistio mu ranu. Takođe, da je predložio bolničko lečenje, ali da su to roditelji odbili.
- Jedini propust je načinjen jer roditelji nisu potpisali da ne žele bolničko lečenje - preneo je advokat.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online