Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
25.03.2017.

Goran Paskaljević (69)

Na festivalu u Sofiji reditelju Goranu Paskaljeviću (69) dodeljena je nagrada Međunarodne asocijacije filmskih kritičara, pri čemu je humanost istaknuta kao osobina njegovih ostvarenja. Ovo priznanje ranije su ponele veličine poput Nanija Moretija, Pedra Almodovara, Vudija Alena...
- Velika je čast naći se u takvom društvu, pogotovo kada pripadate srpskoj kinematografiji koja zaostaje za evropskom i svetskom - kaže Paskaljević.

Vanja Udovičić (34)

Vanja Udovičić (34) je na čelu srpskog Ministarstva sporta i omladine koje je 24. februara raspisalo tender za nabavku 42 smart telefona u ukupnoj vrednost od oko 11.000 evra (po komadu oko 270 evra). Tako će zaposleni u ministarstvu dobiti skupe službene telefone, a profesor dr Vladimir Goati iz Transparentnosti Srbija prokomentarisao je da je uveren da takva nabavka nije neophodna i da je reč o čistom rasipništvu.

24.03.2017.

Nenad Isaković (28)

Nenad Isaković (28) iz Arilja, odložio je fakultetsku diplomu da bi se bavio pčelarstvom. Na to se odlučio kada je saznao za projekat Razvojne agencije Zlatibora namenjen privatnom sektoru i dobro je iskoristio obezbeđenu finansijsku pomoć i opremu, ali i savete mentora Mića Pećinara. - Poslednje dve godine duplirao sam broj košnica i sada ih imam 30. Trudim se da još uvećam broj pčela, jer planiram da se ozbiljno bavim proizvodnjom - kaže Nenad.

Darko Bulatović (50)

Prošlo je osam godina od kako su vlasti Niša, kojim sada upravlja kadar SNS-a gradonačelnik Darko Bulatović (50), donele odluku da se podigne spomenik kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću. Sve je ostalo mrtvo slovo na papiru, a predstavnik Odbora za ljudska prava Dragan Đorđević kaže da je jedini razlog za to što žitelji te ulice ne žele da vide romsko ime na fasadi svojih kuća. On je ocenio da je to samo jedan od mnoštva primera diskriminacije.
 

23.03.2017.

Dmitrij Medvedev (51)

Ruski premijer Dmitrij Medvedev (51) otvorio je oči Aleksandru Vučiću kad se raspitivao za srpsku IT kompaniju Nordeus. Pre samo tri meseca srpska vlada dala je subvencije od 4,4 miliona evra britanskoj kompaniji Endava, na užas domaćih IT firmi koje su se tako našle u podređenom položaju. Pri tom su i iz Endave poručili da imaju dovoljno kapitala, ali ne i stručnjaka. Sada je Vučić najavio da će država dogodine upisati 700 brucoša više na tehničke fakultete.

Jovan Mladenović (67)

Čak 147 sveštenika i vernika poslalo je pismo Sinodu SPC u kom se žale na episkopa šumadijskog Jovana Mladenovića (67).
- Dižemo glas protiv svakojakog nasilja vladike Jovana. On progoni sveštenike i monahe i javno, kako u porti tako u crkvi, viče na sveštenike, preti im i kune ih, unosi im se u lice i psuje ih. Većinu starih i sveštenika srednje dobi premešta i progoni radi lažnog autoriteta pred početnicima poltornima - žale se vernici i sveštenstvo, a Sinod ćuti.
 

22.03.2017.

Srđan Verbić (46)

Bivši ministar prosvete Srđan Verbić (46) nije uspeo u nameri da reformiše srpsko školstvo, ali je izabran za jednog od 20 članova međunarodne Atlantis grupe koji će savetovati šefove država širom sveta. Članovi si bivši šefovi država i ministri prosvete za koje osnivač, fondacija Varki, misli da su najbolji. Ova fondacija dodeljuje i premiju najboljim nastavnicima u svetu vrednu milion dolara koju nazivaju Nobelovom nagradom za predavače.

Mirko Jelić (67)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić opozvao je Mirka Jelića (67) sa mesta ambasadora u Vatikanu. Ova odluka objavljena je u "Službenom glasniku" bez obrazloženja, što je otvorilo prostor srpskim medijima da nagađaju o razlozima opoziva karijernog diplomate koji je tokom karijere službovao u Grčkoj, Maleziji, Južnoj Koreji i Kipru. Jelić je dužnost ambasadora u Vatikanu obavljao od kraja 2012. i za njegovo ime nikada nisu vezivane afere.

21.03.2017.

Muftija Muhamed Jusufspahić (49)

Muftija Muhamed Jusufspahić (49) je na godišnjicu paljenja Bajrakli džamije u Beogradu rekao da to nije učinio bivši vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi.
- Nije Kimi palio, već Kristijan. Kimi živi prekoputa, javio je da bagra ide, pomagao je on i njegov roditelj Rade u evakuaciji ljudi i vozila, čega sve ne. I to je istina. Hadži Šani od 82 godine ne bi bio spasen da ga komšija Rade, Kimijev roditelj, nije probudio. I to nema veze "Zvezda ili Partizan", već "dobrosused ili ne", "svestan ili nesvestan" - naveo je Jusufspahić na Fejsbuku.
Miloš i njegov otac Rade su pre četiri godine osuđeni na po četiri meseca zatvora zbog učestvovanja u grupi koja je u noći između 17. i 18. marta 2004. učestvovala u neredima u kojima je povređeno 20 policajaca. U odmazdi grupe huligana posle pogroma Srba na Kosovu i Metohiji spaljena je beogradska džamija, uništena je biblioteka od 7.000 knjiga, a ukradeno je i 50.000 evra.

Aleksandar Džikić (46)

Aleksandar Džikić (46), trener košarkaša Partizana rekao je posle poraza od Cedevite (83:76) na startu plej-ofa da su iz hrvatskog tabora posmatrali njihov trening veče pre utakmice.
- Izgubili smo, sada je 1:0 za Cedevitu. Bogami su dobro spremili utakmicu, kao da su veče pre meča gledali trening - naglasio je Džikić.
Crno-beli su posle očajnog prvog poluvremena uspeli sa minus 23 da priđu na pet razlike, ali ne i da naprave veliki preokret u Zagrebu. Drugi polufinalni meč je u Beogradu 25. marta, a eventualna majstorica 1. aprila u Zagrebu.

18.03.2017.

Danica Maksimović (64)

Istaknuta glumica Danica Maksimović (64) dobitnica je priznanja Vitez od Čarapanije - ser Hardi koja se tradicionalno dodeljuje na Međunarodnom festivalu humora i satire Zlatna kaciga u Kruševcu. Priznanje se već dve i po decenije dodeljuje na svakih pet godina i stoga je veoma cenjeno, a Danici će biti uručeno na Dan šale, 1. aprila. Danica Maksimović već je nosilac Sterijine nagrade.

Dragan Bujošević (63)

Zakupce lokala na zemunskoj pijaci neprijatno su iznenadili računi za struju u koje je uračunata i taksa za RTS. Oni u kioscima nemaju televizore, ali se taksa naplaćuje uz svako brojilo.
- Pijačna uprava rekla nam je da ne moramo da platimo, ali te stvari u Srbiji uvek su nesigurne - kažu prodavci koji su se obratili EPS-u, odakle su ih uputili da se žale RTS-u čiji je direktor Dragan Bujošević (63).

17.03.2017.

Erik le Roa (55)

Erik le Roa (55), predsednik Svetske federacije filmskih arhiva, došao je u Srbiju na obeležavanje 120. godišnjice od snimanja i emitovanja prvog domaćeg filma. Njemu je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke, a on je na poklon doneo restaurisanu kopiju francuskog klasika "Vojska u senci" (1969) Žana Pjera Melvila sa Linom Venturom i Simon Sinjore. Le Roa je obećao i da će pomoći u pronalaženju prvih srpskih filmova koji se vode kao nestali.

Bogoljub Karić (63)

Pravni fakultet u Nišu odložio je predavanje Bogoljuba Karića (63), koji se nedavno vratio u Srbiju posle 11 godina jer je zastareo sudski proces koji je protiv njega vođen. Najava njegovog gostovanja izazvala je lavinu negodovanja na ovom i drugim fakultetima, ali i u javnosti i na društvenim mrežama, uz podsećanje da je donedavno bio na međunarodnoj poternici i da ima većih stručnjaka iz oblasti ekonomije i privrede koji bi održali predavanje studentima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online