Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
03.05.2017.

Vladica Stanković (44)

Vladica Stanković (44) iz Vladičinog Hana, predsednik Udruženja Poskok, koje se bavi zaštitom gmizavaca i životne sredine, uhvatio je smuka, dugog dva metra, koji se obmotao oko noge putnice u autobusu na liniji Bujanovac - Beograd. Kada su putnici shvatili šta se dešava, nastala je panika pa su pobegli iz autobusa. Stanković je stigao s komunalnom policijom, utvrdio da zmija nije otrovna i pustio je na slobodu, a putnici su potom nastavili put.

Danilo Pantović (52)

Viši sud u Beogradu izdvojio je postupak protiv Danila Pantovića (52). Proces dug 16 godina vodi se povodom afere Dipos, a tužilaštvo tvrdi da je država oštećena za nekoliko miliona evra. Pantović je šest meseci bio u pritvoru i tri godine bez pasoša, ali je predsednik Tomislav Nikolić lane potpisao njegovo imenovanje za ambasadora u Kubi, čime je stekao diplomatski imunitet. Pantović je bio član JUL-a kao i ministar rada Alesandar Vulin.

29.04.2017.

Vesna Nestorović (48)

Vesna Nestorović jedina je od oko 12.000 slepih i slabovidih osoba u Srbiji koja ima specijalno dresiranog psa vodiča. Ona je pokrenula kampanju za obuku dresera labradora koji su najpogodniji za tu ulogu. Da će osim toga morati mnogo više da se menja, pokazao je nedavni slučaj u gradskom autobusu, kada je vozač izbacio stotinak putnika i odbio da vozi dok Vesna i pas ne izađu, uz obrazloženje da bi njen labrador mogao da ujede nekog, ako ga nagazi.

Rista Marić (57)

Siromašno Kneževo već dugo ne može da naplati preko milion maraka po osnovu naknade od šuma, što je najveći iznos koji Šume RS direktora Rista Marića duguju nekoj opštini. Šumsko gazdinstvo Čemernica duguje ovoj maloj i nerazvijenoj opštini po pola miliona maraka za 2014. i 2015, a načelnik Kneževa Goran Borojević, kaže da nije bilo uplata ni za ovu godinu. - Nama bi taj novac pomogao da rešimo probleme kojih imamo mnogo - kaže Borojević.

28.04.2017.

Čezare Marineli (53)

Šef kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu, italijanski general Čezare Marineli kaže da ne postoji pritisak na Srbiju da se pridruži tom vojnom savezu. - Nama je super što Srbija ne želi u NATO. Nastavljamo saradnju i Srbija je veoma bitan partner za nas. Sami birate u kom obliku i meri ćete sarađivati s nama i nemamo ništa protiv da budete u sličnom odnosu s drugim zemljama koje nisu naše članice - izjavio je general Marineli.

Jasminka Bjeletić (54)

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je smenu direktora Apoteka Beograd Jasminke Bjeletić jer je za samo godinu dana naručila lekove u vrednosti od najmanje pola miliona evra od farmaceutske kompanije Veleksfarm u kojoj je zaposlen njen sin. - Time je dovela sebe u sukob interesa i ugrozila poverenje građana u svesno i odgovorno obavljanje funkcije - navodi se u obrazloženju Agencije za borbu protiv korupcije.

27.04.2017.

Srđan V. Stojančev (65)

Bibliofil Srđan V. Stojančev autor je izložbe u Biblioteci grada Beograda povodom 100 godina od kako je veliki srpski pesnik Vladislav Petković Dis nestao u talasima Jonskog mora kad je nemačka podmornica potopila francuski brod. On je predstavio rukopis Disove pesme "Lepota", sa sedmom strofom za koju se nije znalo ni da je postojala. Bibliofil i uporni istraživač našao je rukopis kraj spomenara Marije, sestre pisca Sime Pandurovića.

Maja Gojković (54)

Predsednik Narodne skupštine Maja Gojković odbila je zahtev poslanika Zorana Živkovića i Marinike Tepić da grupa beogradskih demonstranata prati sednicu parlamenta sa balkona.
Živković je prijavio 47 demonstranata da, kao njegovi gosti, prate raspravu sa galerije. - Verujem da je to prilika da skupština pokaže otvorenost, pošto je i prošle nedelje gostima poslanika bilo zabranjeno da uđu. Ponavljaću ovaj zahtev i ubuduće - rekao je Živković.

26.04.2017.

Mirko Kopunović (91)

Zastavnik u penziji Mirko Kopunović istračao je Trku zadovoljstva, kraću rutu Beogradskog maratona i onda peške otišao kući nekoliko kilometara.
- Poslednjih godina idem na časove tai-čija, kineskih vežbi. Radim vežbe koje sam naučio u vojsci, a takođe i zarjadku. To je zagrevanje u 15 činova koje su nam 1945. godine pokazali ruski oficiri koji su nam komandovali - priča Mirko i dodaje da je ipak najvažnije što svakodnevno pešači 10 kilometara.

Aleksandar Vulin (44)

Ministar rada Aleksandar Vulin uz veliku nezaposlenost ne može da se pohvali ni vešću da su kontrole pokazale kako je u odnosu na prošlu godinu za trećinu povećan broj radnika na crno. - Najviše nelegalnih radnika je u velikim gradovima, gde je najveća privredna aktivnost. Pre svega u trgovini, uslugama i građevini - navodi direktor Inspektorata za rad Bojan Jocić činjenicu iza koje se krije bezobzirna eksploatacija srpskih radnika.

25.04.2017.

Radivoje Arsić (44)

Valjevski arheolog Radivoje Arsić vodi iskopavanja na brdu Branig, iznad kanjona Gradca kod Valjeva. Stečena su saznanja koja bacaju novo svetlo na istoriju Srbije dva veka pre Nemanjića.
- Velika tvrđava na Branigu štitila je puteve kojima su prolazile dragocene rude. Grad je napušten u vreme rata kneza Časlava s Ugarima, ali pokazuje da je trougao između Save i Drine bio deo rane srednjovekovne srpske države - kaže Arsić koji tek očekuje iznenađenja.

Goran Knežević (60)

Ministar privrede Goran Knežević kaže da narod u Srbiji danas živi bolje nego pre pet godina. Nevolja je što to niko ne oseća, a svi se pitaju da li su za to krive male plate ili visoke cene. Za život prosečne tročlane porodice u Srbiji, bez letovanja ili nekog drugog "luksuza", potrebno je oko 115.000 dinara, a u kućni budžet se sliva oko 90.000 pod uslovom da oba roditelja rade i prosečno zarađuju i imaju stan. Pri tome su samo troškovi ishrane i higijene 68.000.

22.04.2017.

Bogdan Trifunović (40)

Direktor čačanske biblioteke "Vladislav Petković Dis" dr Bogdan Trifunović uskoro će sa ovom institucijom da se useli u novu zgradu, koja posle decenija potucanja predstavlja trajno rešenje. Naime, gradske vlasti potpisale su ugovor o adaptaciji nekadašnjeg Doma vojske. Vrednost radova je oko 10.000 evra, a rok 400 dana. Glavni projekat rekonstrukcije potpisao je arhitekta Dušan Vujović po idejnom rešenju kolege Momira Radišića.

Nela Kuburović (35)

Ministarka pravosuđa Nela Kuburović ne može da se ponosi činjenicom da se od septembra Vlada nije utvrdila predlog liste za izbor 34 prvih ljudi osnovnih i viših tužilaca. U strukovnim udruženjima ističu da je takva situacija posebno alarmantna u Novom Sadu, s obzirom na porast kriminala, ali i u Pirotu, zbog prekograničnog šverca narkotika i migrantske krize. Zanimljivo je da 16 vršilaca dužnosti nije htelo da konkuriše za te funkcije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online