Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
16.05.2017.

Dr Saša Marinković (55)

Dr Saša Marinković (55) iz Fondacije za zaštitu ptica grabljivica upornim radom 2015. uspeo je da na Staru planinu posle 60 godina vrati beloglavog supa. Sada je zabeležio da je Sara, ženka beloglavog supa s odašiljačem, posle pet godina doletela na Uvac s Golanske visoravni između Izraela i Sirije. - To su zavičajne ptice, pa pretpostavljamo da se Sara vratila tamo gde se izlegla. Trenutno krstari iznad Uvca, Peštera i Zlatibora - kaže Marinković.

Tomislav Terzin (42)

Biolog Tomislav Terzin (42) s kanadskog univerziteta Alberta jedan je od potpisnika srpske peticije za revizijom izučavanja teorije evolucije Čarlsa Darvina koju je sada optužio da svodi čoveka na životinju. On smatra da je sprovođenje darvinizma u društvu dovelo do pojave nacizma, imperijalizma, rasizma... Profesorima beogradskog Bogoslovskog fakulteta koji su se izjasnili da darvinizam nije u sukobu s pravoslavljem poručio je da se pokaju.

12.05.2017.

Marija Jovin (69)

Arhitekta Marija Jovin (69), autor obnove golubačke tvrđave, javno se suprotstavila izmenama projekta koji sa 6,6 miliona evra finansira austrijska razvojna agencija. Ona kaže da se radovi otežu i upotrebljavaju nedozvoljeni materijali kako bi srpski izvođač izvukao što više para. Takođe, da je Zavod za zaštitu spomenika kulture odobrio staklenu nadgradnju fasade, pa pita ministra kulture Vladana Vukosavljevića da li je svestan da će na kraju dobiti poslovni objekat.

Mladen Vušurović (60)

Direktor Beogradskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma Mladen Vušurović (60) doveo je na mesto zločina francuskog filozofa Bernara Anrija Levija, ideologa humanitarnog intervencionizma, odnosno serije ratova zapadnih zemalja u službi novog svetskog poretka protiv Srba, ali i u Libiji, Siriji, Iraku. Ovog puta, Levi će u Beogradu predstaviti svoje dokumentarne filmove o Kurdima i Iraku i razgovarati s publikom, a ostaje da se vidi ko je sledeći.

11.05.2017.

Bojana Borić-Brešković (70)

Bojana Borić-Brešković (70) je tek drugi direktor Narodnog muzeja u Beogradu od kako je počela rekonstrukcija 2004. godine, dok se za to vreme izmenilo desetak ministara kulture. Ona ipak ima šansu da dočeka da otvori vrata ove ustanove od prvorazrednog značaja za Srbiju, pošto je izvedeno preko 50 odsto radova čiji se kraj očekuje početkom naredne godine. Ipak, kustosima će biti potrebno još tri meseca da postave eksponate.

Vladimir Radomirović (44)

Na listi Reportera bez granica Srbija pala sa 59. na 66. mesto po slobodi medija navodeći i da su usvojena tri zakona o slobodi informisanja u skladu s evropskim standardima, ali da nikada nisu stupili na snagu. Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović (44) umesto vlasti demantovao je tu činjenicu. U maniru režima da su za sve krivi prethodnici Radomirović je rekao da su mediji slobodniji nego u vreme Borisa Tadića.

10.05.2017.

Aleksandar Šapić (39)

Predsednik opštine Novi Beograd i peroslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić (39) najavio je kandidaturu na izborima za gradonačelnika srpske prestonice sledeće godine. Predsednici gradskih opština nemaju velika ovlašćenja i ne raspolažu značajnim budžetom, ali je Šapić uprkos tome za osam godina uspeo da stvori efikasnu administraciju. - Ako ne uspem na izborima sigurno neću učestvovati u gradskoj vlasti, odnosno u nekoj koaliciji - dosledan je Šapić.

Dušan Miladinović (50)

Dušan Miladinović (50), direktor novosadskog JP Urbanizam izjavio je da nije dovoljno stimulisan platom od 102.000 dinara (oko 823 evra). Inače, prosečna plata u tom gradu kojim vladaju naprednjaci je 51.434 (oko 415 evra), ali su Novosađani sve siromašniji. To se objašnjava činjenicom da prosek dižu izrazito bogati privatnici, službenici i direktori. Većina zaposlenih kod privatnika nisu dobili povišicu godinama, i plate su im u proseku oko 30.000 dinara.

06.05.2017.

Branislav Boričić (62)

Dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu dr Branislav Boričić (62) ponosi se timom svojih studenata koji su se plasirali među prvih 20 u Pragu na takmičenju u analizi stanja pojedinačnih preduzeća. Na takmičenju je učestvovalo 4.000 studenata sa 865 univerziteta u svetu. Studenti Nikola Stanojčić, Renata Gregović, Aleksandra Beočanin, Jovana Vukmirović i Đorđe Dimitrijević plasirali su se za ovo takmičenje pobedom na regionalnom.

Milinko Veličković (39)

Beogradski sekretar za privredu Milinko Veličković (39) ne može da se pohvali činjenicom da je jedino u prestonici od cele Srbije industrijska proizvodnja u padu i to za 10,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, najveći krivac je EPS, pošto je sektor rudarstvo zabeležio pad od neverovatnih 34,1 odsto, a snabdevanje ekektričnom energijom, gasom i parom 21,2 odsto. Istovremeno, prerađivačka industrija je porasla za dva odsto.

04.05.2017.

Marko Grba Sing (29)

"Zvezde Gaomeiga", kratki film srpskog reditelja Marka Grbe Singa (29), ovogodišnjeg selektora srpskog takmičarskog programa Beldoks festivala, dobio je nagradu za najinovativnije delo na festivalu Visions du reel
u Nionu. Film se bavi lokalnim mitovima i legendama nacionalne manjine u perifernoj kineskoj provinciji Junan, kao i lokalnoj opservatoriji koja ih povezuje. Realizovan je zahvaljujući kineskom projektu.

Branislav Nedimović (40)

Rod malina i kupina u Srbiji u odnosu na prošlu godinu biće manji od 30 do 50 odsto zbog mrazeva i hladnog vremena u aprilu, ali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović (40) kaže da država nema mogućnost da obeštetiti proizvođače. - Posluje se prema tržišnoj ekonomiji i država samo obezbeđuje protivgradnu zaštitu i pomaže u osiguranju roda u iznosu od 40 odsto, što obuhvata i rizik od mraza, snega, groma i oluje - kaže Nedimović.

03.05.2017.

Radoslav Radović (83)

Radoslav Radović (83) bio je direktor beogradskog giganta IMT-a od 1970. do 1986. kada su zarade bile velike i redovne, proizvodnja i produktivnost visoki, a putovanja za 1. maj dugo planirana. Pre nekoliko godina tražio je da mu se na kratko poveri IMT uz obećanje da će ga vratiti kao profitabilnu firmu, ali je Vlada Srbije odlučila da preduzeće zatvori.
- Interes mudrog poslodavca je da radnik bude dobro zaštićen, a on je danas gotovo rob - kaže Radović.

Maroš Šefčović (51)

Maroš Šefčović (51) je komesar Evropske energetske unije kojoj ne smeta gradnja gasovoda Severni tok 2. Pošto cev ide iz Rusije ispod Baltičkog mora, niko ne mora da poštuje propise koji su nametani balkanskim zemljama što je bio razlog za propast projekta Južni tok. U posao su sada s Gaspromom uključene najveće zapadne gasne kompanije, a Srbija bi mogla od 2019. da bude u situaciji da ruski gas kupuje preko Nemačke, uz veće troškove transporta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online