Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.04.2017.

Miroslav Vukosavljević (56)

Načelnik VMA dr Miroslav Vukosavljević predstavio je novi laboratorijski automatizovani sistem za brzu identifikaciju bakterija i gljivica. U Institutu za mikrobiologiju VMA ubuduće će moći da očitavaju uzorke u periodu od 10 sekundi do jednog minuta, što je naročito važno za pacijente s teškim infektivnim stanjima, poput sepse. Do sada je period kompletne laboratorijske dijagnostike trajao tri do pet dana.

Vlado Georgiev (40)

Pevač Vlado Georgiev aktivno je podržavao predsedničkog kandidata Sašu Jankovića, pa čak i postao heroj te kampanje kada mu je otkazan koncert u Smederevu. Nažalost, nije dobro podneo poraz, što je iskalio na glasačima Ljubiše Preletačevića Belog. - Nego, zaboravih vam reći: J...o vas Beli Preletačević i sav taj cirkus koji ste popušili glupani hipsterski. Čarape mogu i bake da vam ispletu - poručio je Georgiev na Tviteru.

04.04.2017.

Vladan Kosić (50)

Helikopterska jedinica MUP Srbije obeležava 50 godina od osnivanja. Komandant jedinice Vladan Kosić ukazuje da je reč o ustanovi koja u svom sastavu ima letačku školu i servisni centar. - Kada nema letenja, ima učenja - lakonski kaže Kosić i objašnjava da jedinica ima u sastavu 12 helikoptera, a ponosi se biserom flote, modelom sikorski 76B, kakvim prevoze američkog predsednika Donalda Trampa i donedavno britansku kraljicu Elizabetu.

Milan Marinović (54)

U Prekršajnom sudu u Beogradu prošle godine zastarelo je 35.468 predmeta jer građani izbegavaju da prime rešenja i presude.
- Mnogi pevači, glumci, političari i biznismeni su bili gosti našeg suda zbog raznih prekršaja, ali neke ne možemo da nađemo jer su prijavljeni na fiktivnim adresama. Tako ih, umesto u sudu, viđamo na TV-u, a predmeti protiv njih u međuvremenu zastare - opisao je problem predsednik tog suda Milan Marinović.

01.04.2017.

Olga Odanović (59)

Glumica Olga Odanović (59), prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, dobitnica je ovogodišnje nagrade "Žanka Stokić". Odluku je većinom glasova doneo žiri kojim je predsedavala njena koleginica Svetlana - Ceca Bojković koja je ranije i sama ponela tu počast. U plejadi dobitnika su i Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Dara Džokić, Mirjana Karanović, Mira Banjac...

Vladimir Poor (56)

Slovak Vladimir Poor (56), vlasnik Goše iz Smederevske Palanke gde se obesio radnik Dragan Mladenović, tek u ponedeljak će se obratiti radnicima kojima duguje od 15 do 20 plata, ni oni sami ne znaju koliko. Pritom, Poor već godinama ne uplaćuje doprinose za zdravstveno, socijalno i penziono osiguranje. Radnici su već peti dan u štrajku, a kažu da im je sastanak s Poorom obezbedila ambasador Slovačke Helena Mravikova.

31.03.2017.

Mikis Teodorakis (92)

Srpsko narodno pozorište (SNP), najstariji srpski teatar, obeležilo je 156. rođendan. Tim povodom, zlatna medalja "Jovan Đorđević" dodeljena je slavnom grčkom kompozitoru Mikisu Teodorakisu (92) u znak zahvalnosti sto je SNP-u poklonio autorska prava svog čuvenog baleta "Grk Zorba". Teodorakis je prava na svoje životno delo poklonio u vreme bombardovanja SRJ, a njegove pozdrave Novom Sadu sada je preneo ambasador Grčke Elijas Elijadis.
 

Tomislav Nikolić (65)

Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, otvoreno je optužio predsednika Tomislava Nikolića (65) da je učestvovao u krađi blaga iz sefa maršala. Titov sef u NBS otvoren je još u aprilu 2013, kada je Nikolić oformio tročlanu komisiju kako bi se popisale stvari, ali nije prisustvovao niko od članova porodica Broz i Karađorđević, koji takođe polažu pravo na neke predmete. - Još ne znamo šta su pronašli u sefu, a verujem da su vredne stvari pokradene - kaže Joška.
 

30.03.2017.

Branislav Boričić (62)

Dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić (62) javno je rekao da su u obrazovanju doktorati "najveći biznis". - Na našem fakultetu bude usvojeno tek 10 doktorata tokom jedne godine, a ekonomskih i biznis škola ima kao pečuraka i njihov najveći biznis su doktorati. Jedan seminarski rad košta 20 evra, master 150, a mogu da zamislim da se cena doktorata onda meri desetinama hiljada evra - rekao je dekan Borislav Boričić.

Miloš Vučević (43)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (43) kaže da se iza protesta zbog uklanjanja murala umetnika Remeda s fasade jedne zgrade krije politička pozadina kako bi postojao povod za proteste. On tvrdi da grad nije naredio krečenje i da se nada da će uskoro biti otkriven krivac. Takođe se založio da na tom zidu što duže ostane veliki grafit u vidu penisa kojeg je neko nacrtao preko okrečenog zida jer treba da bude "slika i prilika Novog Sada".

29.03.2017.

Boško Milosavljević (38)

U Zemunskoj gimnaziji održan je Šesti mali sajam knjiga, a organizatori su đaci i profesori. Učenici tako imaju priliku da se upoznaju sa knjigama koje ne spadaju u školsku lektiru, a podršku je pružilo nekoliko izdavačkih kuća. - Đaci prvog razreda sada su doživeli i sajam, pa će se još više vezati za bogatu biblioteku naše gimnazije koju bi trebalo svakodnevno da obilaze - pun je entuzijazma profesor srpskog jezika i književnosti Boško Milosavljević (38).

Miroslav Parović (33)

Predsednički kandidat Miroslav Parović (33) zaneo se sloganom "kako seješ, žanješ", pa su njegovi aktivisti počeli da dele građanima kesice sa semenom povrća na kojima je naštampana njegova fotografija, javljaju "Južne vesti".
- Mladi ljudi su mi na ulici ponudili seme peršuna i paradajza. Pomislila sam da je to reklama proizvođača, ali kada sam videla redni broj shvatila sam da je to neki kandidat - ispričala je Prokupčanka, koja nije čak ni znala o kome je reč.

28.03.2017.

Radovan - Beli Marković (70)

Književnik Radovan - Beli Marković (70) primio je visoko priznanje Matice srpske, nagradu Zlatna knjiga. On kaže da ga je priznanje iznutra ozarilo, a da nikada nije izgubio veru u srpsku kulturu pokazao je i uverenošću da rijalitiji neće zavladati Srbijom.
- Nije to nova pojava. Svi ti rijaliti programi koje gledamo na televiziji davno su produkcionisani na Ibarskoj i ostalim magistralama, ali se to nije toliko davalo na znanje - kaže književnik.

Branimir Đokić (66)

Harmonikaš Branimir Đokić (66), bivši poslanik SRS-a, izjavio je u intervjuu povodom 50 godina karijere da politika i umetnost mogu da se uklope. Mediji su navodili da je 2011. u skupštinskoj sali proveo 93 minuta i za to inkasirao oko 12.000 evra. Tada ga je pravdala stranačka koleginica, glumica Lidija Vukićević: "On je non-stop na terenu. Stvarno mnogo radi i u odboru za dijasporu. Neće da sedi u klupi, ako nema zadatak."

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online