Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
07.03.2017.

Srđan Dragojević (54)

Reditelj Srđan Dragojević (54), odavno je priznao zabludu kada se distancirao od SPS-a i podneo ostavku na mesto poslanika. Da nije bio vezan za tu stranku ličnim ambicijama pokazao je i sada, pošto je potpisao kandidaturu opozicionog predsedničkog kandidata Saše Jankovića uz poruku: "Da na Uskrs mućak zamenimo čuvarkućom." - Ne znam da li je Dragojević još član SPS-a, ali ako jeste narediću da ga izbrišu iz evidencije - kasno mu je presudio Ivica Dačić.

Vojislav Šešelj (62)

Lider SRS-a Vojislav Šešelj (62) predstavlja se kao protivkandidat Aleksandru Vučiću na predstojećim predsedničkim izborima. Međutim, po medijima napada opozicione kandidate i tvrdi da "Zapad hoće da skine glavu Aleksandru Vučiću, jer ne sluša njihove diktate i nabavlja oružje u Rusiji". Istovremeno, Šešelj kaže da bi naprednjak Nikola Selaković, bivši ministar pravde, bio dobar izbor za premijera, jer je sposobniji od ministra policije Nebojše Stefanovića.
 

04.03.2017.

Džejms Ruf (43)

Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf (43) shvatio je što nije vlast u Beogradu.
- Prihodi stanovništva u Srbiji su bolno niski, a da bi se to promenilo, potrebno je da ekonomski rast bude znatno brži od tri procenta. Javni dug Srbije je visok i osetljiv na promene uslova. Daleko od toga da je tranzicija u Srbiji završenaa. Privreda je preopterećena neefikasnim javnim sektorom i premalo se oslanja na produktivni privatni sektor - rekao je Rufi.

Mladen Šarčević (60)

Ministarstvo prosvete Mladena Šarčevića (60) potpuno je izgubilo kontrolu nad distribucijom udžbenika. Škole roditeljima naplaćuju komplete po cenama od 7.000 do 15.000 dinara za isti razred. Roditelji su ubeđeni da nastavnici primaju mito od izdavača, pošto imaju pravo da biraju čije će komplete udžbenika deca da koriste, ali ćute jer se plaše osvete.
- Imam dvoje dece,. pa moram da platim 30.000 dinara, što je gotovo cela moja plata - kaže jedna majka osnovca.

03.03.2017.

Đuzepe Pičoni (64)

Italijanski reditelj Đuzepe Pičoni (64) stiže u Beograd na Fest da bi se poklonio publici posle premijere njegovog filma "Ovih dana". Pičoni je planirao da taj film snimi u Hamburgu, ali se posle posete srpskoj prestonici predomislio.
- Ipak sam izabrao Beograd jer me je omađijao svojim lepim zgradama i izgledom stare Evrope. Svidela mi se atmosfera i otvorenost ljudi, mnogo divnih mesta, i pomislio sam da su Beograđani središte Evrope mnogo više nego mi - iskren je Pičoni.

Milorad Grčić (47)

EPS, čiji je direktor naprednjak Milorad Grčić (47), pooštrio je uslove penzionerskim i invalidskim udruženjima da bi dobili ogrev. Od njih se traži da plate unapred, daju depozit od pet odsto i obezbede skladišni prostor i kolsku vagu za merenje. Zato najsiromašnija udruženja nisu uspela da skupe depozit i sklope novi ugovor u februaru kako bi zakupili određene količine ogreva za sledeću zimu, a penzioneri su uskraćeni za mogućnost da otplaćuju ugalj tokom cele godine.

02.03.2017.

Nebojša Zelenović (42)

Nebojša Zelenović (42), gradonačelnik Šapca i predsednik lokalne stranke, predstavljao je Srbiju na Samitu čelnika pametnih gradova u Tajvanu, na poziv domaćina. Zelenović je govorio o novim tehnološkim rešenjima za pružanje usluga građanima i privredi. Takođe je pozvao investitore u Šabac i predstavio im pojednostavljene administrativne procedure u tom gradu, a po povratku je podržao Vuka Jeremića u trci za predsednika Srbije kako bi se prekinulo samovlašće.

Laslo Blašković (51)

Laslo Blašković (51) je upravnik Narodne biblioteke Srbije, koja je posle nekoliko decenija ukinula nagradu za najčitaniju knjigu godine nekoliko dana pre uručenja. Ovogodišnji laureat trebalo je da bude Dragan Velikić, pisac i bivši ambasador u Beču, koji je podržao predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.
- Nije ovo neobično kod nas. Ali, uznemirava kad se prenosi na Narodnu biblioteku, književnost i kulturu - kaže Velikić čije su knjige prevedene na 15 jezika.

01.03.2017.

Ivana Stanojlović (35)

Ivana Stanojlović (35), iz Uba, humanitarnom akcijom navela je 24 sugrađanina da postanu donori koštane srži. Ivanina ćerka Elena 2011. godine imala je samo osam meseci kada je otkriveno da ima malignu dečju leukemiju. Lekari su predviđali još dva meseca života i davali joj dva odsto šanse da preživi čak i ako se pronađe donor. Srećom, starija, tada osmogodišnja sestra Elena, bila je odgovarajući donor i spasla je, a ova priča podstakla je plemenite ljude.

Dragana Marković (50)

Poreska uprava čiji je direktor Dragana Marković (50) posle dvogodišnje pauze počela je da donosi rešenja paušalnim obveznicima, i to za 2015. i 2016. Koliko duguju budžetu još ne znaju lekari, stomatolozi, apotekari, veterinari, prevodioci, tumači, fizioterapeut, advokati... Poreska uprava za ovo se pravdala čekanjem nove Uredbe o kriterijumima za paušalno oporezivanje, a na gubitku su budžet i obveznici koji čekaju da vide koliki im se dug nagomilao.

28.02.2017.

Branislav Stanković (48)

Šabački muzej uzeo je u svoj sastav sinagogu iz koje su potekle porodice velikih pesnika Stanislava Vinavera i Oskara Daviča, književnika Davida Albaharija i drugih istaknutih ličnosti srpske istorije. Kustos Branislav Stanković (48) priča da je dr Avram Josif Vinaver prvi u Srbiji imao rendgen aparat i lečio srpske vojnike u Valjevskoj bolnici sve dok ga Austrougari nisu streljali - Jevreji su u Šapcu od 16. veka i u arhivu nismo našli nijedan pomen antisemitskih incidenata - kaže Stanković.

Zoran Martinović (54)

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) čiji je direktor Zoran Martinović (54), poslala je dopis u nekoliko sudova u kojima im objašnjava kako treba da postupaju, uz upozorenje da će pomno pratiti njihov rad. Sudovima se ukazuje na brojne "nepravilnosti i nezakonitosti koje su dovele do isplate enormno velikih budžetskih sredstava s računa službe", a povod svemu je činjenica da je desetine hiljada ljudi tužilo NSZ jer im je umanjena novčana nadoknada pošto su ostali bez posla.

25.02.2017.

Dr Davorin Radosavljević (56)

Dr Davorin Radosavljević (56), direktor medikalne onkologije Instituta za radiologiju i onkologiju, saopštio je da su u ovoj ustanovi posle šest godina primenjeni inovativni lekovi, prvo na pacijentima s karcinomom prostate. - Najzad je uvaženo pravo na lečenje i bolesnicima u poodmaklom stadijumu bolesti. Ovi medikamenti ublažiće im tegobe, a produžavaju život za pet i više godina - objasnio je dr Radosavljević.

Dragoljub Drašković (62)

Sa zgrade Ustavnog suda Crne Gore u Podgorici kojim predsedava sudija Dragoljub Drašković (62) skinuta je tabla s nazivom te institucije napisanim ćiriličnim pismom. Projekat zatiranja srpskog jezika i pisma u Crnoj Gori time je nastavljen iako se u članu 13 Ustava Crne Gore izričito navodi da su ćirilično i latinično pismo ravnopravni. Predstavnici opozicije uputili su protestnu notu u kojoj traže vraćanje ćirilične table.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online