Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
14.06.2017.

Dragana Sotirovski (41)

Nagradu za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" ove godine dobila je Dragana Sotirovski (41), šefica Dopisništva RTS-a iz Niša. Žiri je naveo da je novinarka, poznata po profesionalizmu i odvažnosti, pokazala novinarsku istrajnost, ali i hrabrost da se suprotstavi lokalnim moćnicima i funkcionerima, čime je na najbolji način postala baštinik dela kolege čije ime nosi ovo priznanje.

Siniša Mali (44)

Izjava gradonačelnika Beograda Siniše Malog (44) mogla bi da se uvrsti u rubriku "Verovali ili ne". Naime, nakon što je samo tri dana od kako je puštena u rad, basnoslovno plaćena fontana u centru Beograda je procurila. Mali to ne prihvata kao činjenicu, već objašnjava da "ne zna ko je video da fontana curi, jer ne curi nego preliva". Dodao je još da "nigde nije pukla" i da "nema rupa".

 

13.06.2017.

Dragan Marković Palma (57)

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma (57) upisao je još jedan u nizu poena svoje popularnosti. Ulaz na ponos njegovog grada, Akva park, minulog vikenda bio je slobodan, a među kupačima našli su se gosti iz Beograda, Niša, Kragujevca, Zrenjanina, Kraljeva, Zaječara, ali i dijasporci iz Austrije, Švajcarske, Nemačke i Francuske...

Dinko Gruhonjić (50)

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić (50) namerio se da navodnu multikulturalnost takozvane države Kosova promoviše i u Novom Sadu, u bioskopu Arena. Poznat po proalbanskim stavovima, ostavio je javnost bez odgovora da li bi srpski film "Enklava" mogao da se emituje u Prištini, uz "demokratski dijalog".

10.06.2017.

Miomir - Miša Kecmanović (18)

Zvanično najbolji teniski junior sveta Miomir - Miša Kecmanović odbrusio je novinaru koji ga je pitao "kako se oseća kao Amerikanac".
- Ja sam sto posto Srbin - u Beogradu sam se rodio, odatle potičem, mentalitet mi je takav, tako da dileme nema - rekao je Kecmanović očigledno neobaveštenom sagovorniku.

Ramuš Haradinaj (49)

Neosuđeni ratni zločinac i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne prestaje da provocira, a ovog puta je od "Miloševićevih i Šešeljevih učenika" Dačića i Vučića tražio "najmanje izvinjenje", dodajući da Beograd može da zaboravi na "neustavnu" Zajednicu srpskih opština.

09.06.2017.

Nikola Jokić (22)

Srpski košarkaš i as Denvera Nikola Jokić raspametio je kondicionog trenera Nagetsa Stiva Hesa, koji je s njim doputovao u Sombor. Stiv je oduševljen i familijom Jokić, ali i Srbima generalno. "Sombor, Srbija. Neprocenjivo! Osećam se blagosloveno!", poručio je čuveni stručnjak.

Milo Đukanović (55)

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović koji godinama zatire sve srpsko u Crnoj Gori, koristi svaku priliku da pohvali rukovodstva Kosova i Albanije. Ovog puta je priče o stvaranju velike Albanije pravdao "nedostatkom evropske perspektive dve zemlje".

08.06.2017.

Vjačeslav Volodin (53)

Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin (53) u okviru zvanične posete obišao je spomen groblje oslobodilaca Beograda i pokazao da ume da ceni brigu i poštovanje Srba prema onima koji su dali živote za slobodu. - Obeležja i spomenici služe kao podsetnik današnjem i budućim pokolenjima. Zajedno smo se borili ne samo u Drugom svetskom ratu, a za razliku od drugih, vi brinete o grobovima sovjetskih vojnika - rekao je Volodin.
 

Zdravko Zlokapa (64)

Dekan banjalučkog fakulteta prof. dr. Zdravko Zlokapa (64) našao se u neprijatnoj situaciji, pošto je komisija te ustanove utvrdila da su naučni radovi profesora Radmile Čokorilo i Ljubomira Zubera plagijati. Naučno-nastavno veće je potvrdilo izveštaj i uputilo ga Senatu Univerziteta uz zahtev da se ovi profesori udalje iz nastavnog procesa. Za utehu i nadu, ovo je ipak prvi put u istoriji Univerziteta u Banjaluci da su otkriveni plagijati.
 

07.06.2017.

Jan Lundin (58)

Jan Lundin (58), ambasador Kraljevine Švedske u Beogradu, već treći put živi u Srbiji, gde je prvi put došao 1984. i upoznao suprugu Milicu. Pravnik i filolog slavista kaže da se za njega Beograd nije promenio. - To je grad koji je u svako doba lep i prijatan za život, ali ja volim da putujem i radim po celoj Srbiji. Volim brdovite predele Šumadije, srpsku kafu, ljude... Srećan sam i što moja supruga odlično kuva srpska jela - priča Lundin.

Predrag - Miki Manojlović (67)

Glumac Predrag - Miki Manojlović (67) izviždan je sa celim žirijem kojim je predsedavao na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Žiri je odbio da dodeli glavnu nagradu, što je publika protumačila kao osvetu osvedočenom protivniku vlasti, reditelju Kokanu Mladenoviću, čija je predstava "Na Drini ćuprija" bila favorit. Publiku nije umirilo ni što joj je žiri dodelio specijalnu nagradu, te su vikali: "Nismo glumili, samo smo sedeli i gledali."

03.06.2017.

Darijan Mihajlović (45)

Na sceni Amfiteatra Berlin 21. juna biće premijerno izveden "Magbet" Vilijama Šekspira u režiji Darijana Mihajlovića (45). To će biti već treći put da se u nemačkoj prestonici igraju predstave beogradskog reditelja po klasičnim komadima. Prethodno su to bili Molijerov "Tartif" i Šekspirove "Vesele žene vindzorske". Inače, "Magbet" se igra u prevodu Fridriha Šilera, što je zahtevno i za nemačke glumce.

Novica Antić (56)

Vlada Srbije smenila je Novicu Antića (56) s mesta državnog sekretara u Ministarstvu kulture. Mediji ukazuju da je Antić navodno nedavno zvao direktorku Beogradskog festivala igre Aju Jung da je moli da "ne talasa" zbog odluke komisije koja je odlučivala o raspodeli sredstava.

- Da li su Beogradu potrebni naslovi svetskih medija o dolasku Barišnjikova i drugih igrača svetskog renomea - javno je pitala Aja Jung.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online