Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
29.07.2017.

Vladimir Konstantinov (61)

Oduševljen koncertom u Jalti, predsednik Državnog saveta Krima Vladimir Konstantinov sreo se s rediteljem Emirom Kusturicom i predložio mu da snimi film o prisajedinjenju tog poluostrva Rusiji 2014.
- Najiskrenije se nadam da ćemo taj film ostvariti uskoro - rekao je Konstantinov, a nadu uliva i to što je Kusturica prošle godine od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio Orden za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu.

Dragan Stevanović (44)

Surdulički odbor SPS-a optužio je državnog sekretara u Ministarstvu privrede iz SNS-a Dragana Stevanovića za bahatost, nepoštovanje mera štednje i mesečna primanja po nekoliko osnova od 185.000 dinara.
- Sramota je da srpske radnike otpušta konobar sa kupljenom diplomom Više škole za menadžment u Sremskim Karlovcima i pri tom tri puta više zarađuje od lekara specijaliste - rekla je dr Aleksandra Popović, predsednica opštine i surduličkih socijalista.

28.07.2017.

Gideon Grajf (66)

Gideon Grajf (66), glavni istoričar izraelskog Instituta holokausta "Šem Olam", vodeći je svetski ekspert za Aušvic, ali se poslednje dve godine posvetio Jasenovcu.
- Teško je poverovati da se u svetu tako malo zna o Jasenovcu, gde su mučenja bila demonskija nego u Aušvicu i odvijala su se bez i najmanjeg učešća Nemaca. Bio je to pakao na zemlji - rekao je Grajf na koji je u Beogradu učestvovao na tribini Zajednice jevrejskih opština Srbije.

Damir Šehović (36)

Odlikašima crnogorskih osnovnih škola, kojima rukovodi ministar prosvete Damir Šehović (36), za nagradu su podeljene knjige s delima Petra Petrovića Njegoša. Skandal je izbio jer se na koricama nalazi falsifikovani rukopis vladike i to latinicom.
- Dete mi je došlo s knjigom i pitalo me: "Da li je Njegoš pisao latinicom?" A Njegoš je pisao isključivo ćirilicom i na srpskom jeziku. Te korice su podvala i propagandni letak - priča profesor Veselin Matović.

26.07.2017.

Emanuel Ruben (36)

Francuski pisac Emanuel Ruben (36) biciklom je krenuo iz ukrajinske Odese duž Dunava kako bi prikupio građu za novi roman.
- Susreo sam se i sa novosadskom i beogradskom publikom. Nigde Dunav nije tako miran kao u Beogradu i nigde tako uznemiren kao u Đerdapu. Kod Golupca je najširi, a dalje uzan. Ipak, lepota srpskog dela Dunava je što su se ljudi usredsredili na ovu reku i srdačno mi pomogli kada mi se pokvario bicikl - u zanosu govori Ruben.

Jugoslav Jović (58)

Najduže putovanje vozom od Beograda do Bara desilo se pre dve godine i trajalo je 32 sata. Ovog puta nije oboren rekord, ali je voz pun roditelja s malom decom stajao na pruzi usred ničega više osam sati.
- Moje dete ima dve godine, ostali smo bez hrane i vode na onoj vrućini , a omladina u vagonu se napila - priča mlada majka. Direktor Srbija voza Jugoslav Jović (58) saopštio je da se o putnicima maksimalno vodilo računa i da im je obezbeđeno osveženje.

25.07.2017.

Milorad Jurković (47)

Milorad Jurković (47), u narodu poznat kao Stolar Mile, epitet najhumanijeg zanatlije poneo je jer je besplatno sirotinji pravio stolice za hranjenje novorođenčadi. Ovog puta bio je posrednik u humanom činu u kom je novosadska porodica poklonila automobil podstanaru s četvoro dece Saši Koturu.
- I darodavci imaju četvoro mališana, pa znaju kakva je to muka. Kupili su novi auto, a mene pozvali da doniraju staru floridu - zadovoljan je majstor Mile.
 

Milorad Grčić (47)

Milorad Grčić (47) direktor je EPS-a na čijem je tenderu za očitavanje brojila za struju pobedila je firma s kojom je takav ugovor ranije raskinut kada su građanima dostavljeni uvećani računi. U vreme te afere, tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je građanima da se to neće ponoviti i da će odgovorni biti kažnjeni. Ovog puta na tenderu je učestvovala samo još jedna firma, ali u EPS-u kažu da nije podnela ispravnu prijavu.
 

22.07.2017.

Ivan Medenica (46)

Ovogodišnji Bitef doneće sedam naslova koji će trajati ukupno 40 sati, a publici je omogućeno da tokom nekih predstava čak i odspava. Ivan Medenica (46), umetnički direktor festivala, odbija da zapomaže za novac. - U trenutku dok se radnici u Kragujevcu i drugim gradovima Srbije bore za svoja prava, nije pristojno kukati. Bitef je elitistički samo u smislu umetničke radikalnosti, ali nikako u pogledu publike. Zato su cene karata minimalne - kaže Medenica.

Redžep Tajip Erdogan (63)

Predsednik Redžep Tajip Erdogan (63) kao da se poveo za lošim primerima iz Srbije, pa je u Turskoj teorija evolucije Čarlsa Darvina izbačena iz školskog programa kao suviše teška za đake. Ali, Erdogan je bio u dve stranke koje su zabranjene zbog preteranih islamističkih stavova. U Srbiji teorija evolucije privremeno je stradala 2004. pod ministarkom prosvete i profesorom orijentalistike Ljiljanom Čolić, koja je zbog toga bila prinuđena da podnese ostavku.

20.07.2017.

Nikola Rađen (32)

Proslavljeni bivši vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen (32) otvorio je kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji i time ohrabrio oko 700 mališana iz celog sveta da se usavrše. Velemajstor je viđen i na treninzima kako postrojava mlade nade vaterpola i plivanja. Zahvalni žitelji Vrnjačke Banje ovih dana prilaze Rađenu sa svih strana kako bi ga pozdravili, fotografisali se s njim i zamolili ga za autogram.

Goran Trivan (55)

Beograđani su nedeljama trpeli ogromne oblake belog dima sa zapaljene deponije đubreta kod Vinče. Vlasti su ih uveravale da dim nije opasan dok vatra nije utihnula. A sada je ministar životne sredine Goran Trivan (55) poručio da će "hitno i efektno razmotriti pitanje regionalnih deponija", i da će "Srbija u tom poslu da se oslanja na donacije, inostrane fondove, kao i na javno-privatno partnerstvo (privatizaciju)".

19.07.2017.

Vuk Vučković (18)

Vuk Vučković (18), iz Preljine kod Čačka pobednik je 45. Kosidbe na Rajcu. On je ujedno i najmlađi šampion ovog takmičenja.
- Takmičim se svuda na prostoru bivše Jugoslavije. Na Kupresu sam osvojio titulu najboljeg mladog kosca, ali Zlatna kosa na Rajcu mi je najdraže priznanje. Ovo je dokaz da nisu najbolji kosci samo iz Bosne i Crne Gore. Kosu s kojom sam trijumfovao otkovao je čuveni majstor Ahmo Zonić, iz Mrkonjić Grada - presrećan je Vuk.

Mihalj Njilaš (54)

Snežana Stanar bila je godinama direktor osnovne škole u Ravnom Selu, a onda je školski odbor zatražio njenu smenu, a kao razlog je navedeno da sportska hala nije otvorena. Naime, Snežana je u vreme predsedničke kampanje odbila da svečano otvori tu halu, pošto nije bila dovršena. Vojvođanski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš (54) prvo je odbio da je smeni, ali je posle mesec i po popustio, uz obrazloženje da poremećeni odnosi ometaju nastavni proces.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online