Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
01.09.2017.

Milovan Danojlić (80)

Ministar kulture Vladan Vukosavljević uručio je u Prokuplju Drainčevu nagradu književniku i akademiku Milovanu Danojliću. Oni su položili cveće na bistu znamenitog srpskog pesnika Radeta Drainca i na taj način označili početak susreta pesnika koji se u Prokuplju i Toplici održavaju 48. put.
- Nagrada mi mnogo znači jer je izričito pesnička i nema nikakvih društvenih računa i političke pozadine - rekao je Danojlić.

Goran Cvetanović (52)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osvojio je pehar za najboljeg baštovana u tom gradu. On je imao znatnu prednost u odnosu konkurente jer ne samo što je nastupio kao prvi čovek Leskovca, nego je nadmetanje i žiriranje organizovao na domaćem terenu, odnosno u svom dvorištu. Ipak, Cvetanović tvrdi da mu je u trijumfu pomogla jedino majka, a u toj istoj avliji uručeni su mu pehar i zahvalnica.

31.08.2017.

Dr Dušan Bjelajac (66)

Dr Dušan Bjelajac posle završetka karijere na VMA vratio se na rodnu Baniju da bi brinuo o starim roditeljima i iz ljubavi prema narodu koji je ostao u zavičaju. Sada je šef pulmologije u petrinjskoj bolnici , gde i mnogi Hrvati traže pomoć od njega svesni ogromnog znanja koje je stekao. Hrvatski šovinisti nazivaju ga još pukovnikom JNA, ali Bjelajac za to ne haje, a izabran je za zamenika župana sisačko-moslavačkog, i to kao prvi koji nije s liste SDSS-a.

Jorgovanka Tabaković (57)

Trgovci sve češće sugerišu građanima da plate gotovinom ili čak nude popust na kasi za keš. Uzrok tome je činjenica da banke u Srbiji trgovcima naplaćuju dva do četiri odsto za svaku transakciju s kartice. O kakvom bogaćenju banaka je reč najbolje govori činjenica da su u EU ove naknade limitirane na 0,2 do 0,3 odsto. Milan Knežević, vlasnik Modusa, kaže da ne može da shvati zašto to toleriše Narodna banka čiji je guverner Jorgovanka Tabaković.

30.08.2017.

Angela Alač (23)

Uprkos zlonamernim komentarima, Bečejka Angela Alač je bila odlučna u nameri da se okuša kao kamiondžija i uspela je u tome. Ona je završila školu za poslastičara. Tim zanimanjem se bave njena mama i sestra. Međutim, Angelu su oduvek privlačila putovanja. Kako kaže, njena odluka naišla je na odobravanje porodice i prijatelja, kojima je najbitnije njeno zadovoljstvo životnim pozivom. Trenutno je na putu do Turske.

Slaviša Kokeza (40)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije saopštio je da će novčano pomoći Partizanu kako bi osvetljenje na stadionu u Humskoj bilo prema standardima UEFA, kao i Crvenoj zvezdi koja mora da popravi travnatu podlogu na svom stadionu. Te odluke donete su na sednici Izvršnog odbora kojom je predsedavao Slaviša Kokeza iako su Zvezda i Partizan dobro zaradili ulaskom u Ligu Evrope i prodajom nekolicine fudbalera.

29.08.2017.

Miroslav Vukosavljević (58)

Na Vojnomedicinskoj akademiji gde je načelnik dr Miroslav Vukosavljević po prvi put je urađena implantacija aortnog zaliska bez hirurškog reza kod dvoje pacijenata starosti 82 i 77 godina. Zahvate je izveo kardiohirurški tim koji čine lekari klinika za urgentnu internu medicinu, kardiologiju, kardiohirurgiju, vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, anesteziologiju i Instituta za radiologiju uz asistenciju prof. dr Matjaža Bunca iz Kliničkog centra Ljubljana.

Nebojša Atanacković (74)

Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković ne može da se pohvali anketom koju je sprovela ta organizacija. Dve trećine poslodavaca protiv je povećanja minimalne cene rada, jer nisu zauzvrat dobili finansijsko rasterećenje. Minimalna plata u Srbiji iznosi 21.000 dinara (oko 175 evra) i prima je nekoliko stotina hiljada građana. Sindikati su tražili povećanje cene radnog sata s 130 dinara (1,08 evra) za 15 odsto, ali se poslodavci i tome protive.

26.08.2017.

Svetlana - Ceca Bojković (69)

Ovogodišnje filmske susrete u Nišu obeležila je odluka žirija da Svetlani - Ceci Bojković dodeli nagradu "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume. - Poseban je osećaj dobiti nagradu s njegovim imenom. Pajin talenat je bio ogroman, jer takva pojava i ličnost ništa ne mora da radi pred kamerama. Neko ceo život uči da dostigne ono što je njemu priroda podarila. Velika je stvar što su kolege u žiriju i što glumci ocenjuju glumce - kaže Svetlana Bojković.

Oleksandr Aleksandrovič (46)

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič povodom 26. godišnjice izlaska te zemlje iz SSSR nahvalio je politiku kijevskog režima pod okriljem Zapada poslednje tri godine i uputio poziv Srbima "da budemo zajedno u ujedinjenoj demokratskoj Evropi". Prosečna plata u toj zemlji od smene vlasti pala je sa 388 na 171 dolar, a obeležavanje nezavisnosti Ukrajine počeli su nacisti Desnog sektora rušenjem spomenika maršalu Georgiju Žukovu u Odesi.

25.08.2017.

Slobodan Nakarada (50)

Direktor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Slobodan Nakarada doživeće da ta ustanova kulture bude otvorena posle 10 godina rekonstrukcije. Obnova je pri kraju i uskoro će se pristupiti izradi stalne postavke. Ovaj muzej poseduje najznačajniju kolekciju moderne i savremene umetnosti jugoslovenskog umetničkog prostora sa oko 8.500 dela. Muzej će biti otvoren 20. oktobra, na datum kada je pre 52 godine prvi put otvorio vrata posetiocima.

Bakir Izetbegović (61)

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović hvalio se da je otvoreno 100.000 novih radnih mesta. U toj laži nehotično ga je uhvatila CIA koja je u izveštaju navela da BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u svetu. Uz to su blokirani računi više od 70.000 kompanija, a sve više ljudi napušta zemlju. Bakir se prihvatio manira balkanskih političara da izmišljenim statistikama stvara lažnu sliku stvarnosti, ali je i skriva stvaranjem bespotrebnih tenzija sa RS.

24.08.2017.

Donald Tramp (71)

Američki predsednik Donald Tramp verovatno je više obradovao planetu nego svoje građane obećanjem da ta zemlja "više neće preuređivati druge zemlje prema svom viđenju". - Ti dani su prošli. Umesto toga, radićemo sa saveznicima i partnerima da bismo zaštitili zajedničke interese - izjavio je Tramp u vojnoj bazi Fort Majer u Virdžiniji. SAD su za 241 godinu postojanja vodile 222 rata, vojnih intervencija i tajnih operacija CIA u drugim zemljama.

Radomir Nikolić (41)

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i sin bivšeg predsednika Tomislava, doživeo je Pirovu pobedu na izborima za mesne zajednice. Zbog bojkota opozicije glasalo je 10.200 građana (6,61 odsto), odnosno dva puta manje nego 2013. Koalicija SNS-SPS dobila je glasova na nivou cenzusa i pobedila na 65 od 78 biračkih mesta, tamo gde opozicija kaže da nije imala protivkandidate. A gde su nastupili nezavisni kandidati SPS i SNS su poraženi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online