Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.08.2017.

Biljana Stojković (13)

Zbog karcinoma kostiju Subotičanki Biljani Stojković amputirana je leva potkolenica, a oporavila se zahvaljujući tome što se Srbija ujedinila kako bi mogla da ode na lečenje u Italiju. Hrabra devojčica nije se predala, jaše, pliva izlazi i živi kao njeni vršnjaci. - Posle operacije sam imala uspona i padova i osećaj da nisam prihvaćena. Ali kada se setim toga, kažem sebi: "Ako nisi plakala kada je tvoja noga otišla, nećeš ni sada plakati - kaže Biljana.

Angela Merkel (63)

Nemačka kancelarka Angela Merkel ostala je pri svojoj odluci od pre dve godine da otvori granice za migrante, uprkos novoj seriji terorističkih napada koji potresaju Evropu, a ne zaobilaze ni Nemačku. Ona je na televiziji zanemarila primedbe kritičara i izjavila da misli da je bila ispravna njena odluka koja je dovela do priliva u Nemačku od oko milion migranata 2015. Pritom su se hiljade njih zadržali u Srbiji na svom putu u bolji život Zapadne Evrope.

22.08.2017.

Miomir Pljakić (50)

Kiše su otkrile nalazište crkve iz 15. veka u kragujevačkom selu Kamenica, na imanju Miomira Pljakića proizvođača čuvene rakije Žuta osa. Pljakić je potpornim zidom zaustavio klizište i finansirao iskopavanja i konzervaciju. Trud i plemenitost uzvraćeni su vrednim nalazom, nadgrobnom pločom "pokojišta raba Božija Stipana koji pogibe u dane cara Uroša, a u državi kneza Lazara. A postavi ovaj beleg Vojihna, bratučed mu. A to pisa pop Mitko, amin."

Bojan Torbica (43)

Bojan Torbica iz Pokreta socijalista ministra odbrane Aleksandra Vulina nazvao je Sretu Malinovića "žutim generalom" zato što je kritikovao stanje u vojsci. General Sreto Malinović 1999. poveo je pilote 98. jurišnpg puka na avione NATO alijanse: "Srbija nas zove, anđeli moji čelični! Ista ona u kojoj provedosmo naše najlepše dane... Srbija zove! Zato za mnom, krilo uz krilo kao nebrojeno puta do sada. Za čast profesije, za obraz otadžbine. Na avione!"

18.08.2017.

Miomir Korać (64)

Organizacioni odbor Raških svečanosti odlučio je da arheologu Miomiru Koraću (64) dodeli priznanje "Stefan Prvovenčani". On je izabran među desetoricom kandidata uz obrazloženje da je život posvetio nauci, ali i pomerio granice promociji i zaštiti kulturnog nasleđa. Na primeru projekta Viminacijum, Korać je pokazao šta se sve može uraditi kada je reč o potcenjenom arheološkom nalazištu na periferiji interesovanja javnosti.

Jelena Karleuša (39)

Jelena Karleuša (39) pozvala je roditelje da ne vakcinišu decu. Mnogi korisnici Fejsbuka pozvali su je da se drži pevanja, a vlasti nisu reagovale. Zbog raznih "stručnjaka" na društvenim mrežama vodeći srpski epidemiolozi i imunolozi danima objašnjavaju zašto su nevakcinisana deca na meti smrtonosnih bolesti i tako nezaštićena opasna i po vršnjake. Samo u Beogradu nije vakcinisano oko 30 odsto dece, pa su izrečene prve kazne roditeljima.
 

17.08.2017.

Vladimir Bumbaširević (66)

Univerzitet u Beogradu, čiji je rektor prof dr Vladimir Bumbaširević (66), na prestižnoj Šangajskoj listi našao se između 201. i 300. mesta u svetu i tako zadržao prošlogodišnju poziciju. Na listi nije nijedan univerzitet iz BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, a ljubljanski je u grupi od 401. do 500. mesta.
Iz beogradskog univerziteta upozoravaju da se bez adekvatnog finansiranja nauke ne može očekivati da ostanu na Šangajskoj listi.

Mladen Šarčević (60)

Ministar prosvete Mladen Šarčević (60) odgovorio je jednoj građanki da su udžbenici za decu besplatni od 1. septembra za one koji su primaoci socijalne pomoći. Ali, ministar se naljutio na podpitanje "zašto onda priča da su udžbenici besplatni".
- Nisam ja vama pionir da me ispitujete kao dete. Ja sam za decu, nisam za odrasle, to je već andragogija - brecnuo se ministar na građanku i odbio da joj odgovori uz obrazloženje da je drska.
 

16.08.2017.

Melani Čolić (18)

Melani Čolić (18), poreklom iz BiH, a karijeru modela započela je u Teksasu, gde je rođena. Njena majka je rođena Sarajka, a otac je iz Bosanske Krupe. Iako je dogurala do modnih visina i revija čuvenog Versaćea, Milena je različita od većine i ne zaboravlja zavičaj. - Nisam pristalica nikakvih dijeta, jer su izuzetno nezdrave. U Bosnu dolazimo često i nadam se da ćemo iduće leto provesti baš u toj lepoti - kazala je Melani.

Bratislav Gašić (50)

Šef BIA Bratislav Gašić (50) prilikom naimenovanja obećao je da će zamrznuti stranačke funkcije u SNS-u kako to zakon nalaže zbog izbegavanja sukoba interesa. Međutim, mediji su objavili fotografiju kako sa stranačkim drugom i predsednikom opštine Trstenik Aleksandom Ćirićem obilazi radove na izgradnji puta od Kruševca do Drenove. - Ceo mesni odbor SNS-a bio je prisutan, svi su ga dočekali - naveo je očevidac za medije.
 

12.08.2017.

Čarls Simić (79)

Veliki američki pesnik srpskog porekla Čarls Simić uskoro stiže u Beograd, gde će učestvovati u nekoliko književnih događaja. Simić će u svoj rodni grad doputovati posle učešća na Struškim večerima poezije, a u Ohridu će mu biti uručen Zlatni venac za ukupan pesnički opus. U izdanju Arhipelaga nedavno mu je objavljena knjiga eseja "Tamo gde počinje zabava", a u izdanju kraljevačke Povelje nova knjiga pesama "Ludak".

Goran Vesić (48)

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić u junu je uoči otvaranja izjavio da će fontana na Slaviji, plaćena neverovatnih 1,8 miliona evra, "najnormalnije raditi", čak i i zimi pošto su ugrađeni grejači. - To je jedina takva fontana u ovom delu Evrope - hvalio se Vesić. Sada su Beogradski vodovod i kanalizacija saopštili da je fontana isključena do polovine novembra. Razlog su radovi, a fontana je "konzervirana".

11.08.2017.

Puriša Đorđević (93)

Reditelj Puriša Đorđević (93) snimio je 1961. prvi Sabor trubača u Guči. Taj reportažni dokumentarni film Dušan Makavejev nazvao je najboljim Purišinim delom.
- Vremešni čovek prodao je kravu da kupi trubu. Rešio je da odsvira nešto na saboru, pa šta bude. Prvi čas trube održao je samom sebi u šumi jer se stideo pred rodbinom. Stariji ratnici su mu dali lekciju: "Duvaj, duvaj, dok ti oči ne iskoče i dok ti truba iz sažaljenja ne pomogne" - seća se Puriša.

Rasim Ljajić (53)

Ministar trgovine Rasim Ljajić (53) uprkos suši najavljuje izvoz kukuruza. On tvrdi da stabilnost snabdevanja i cena može da se obezbedi iz robnih rezervi. Za to vreme seljaci vape da im se pomogne da održe upropašćena imanja, a stručnjaci najavljuju divljanje cena mesa usled pokolja svinja za čiju prehranu neće biti dovoljno kukuruza. Umesto pomoći, država je uvela taksu od 5.000 dinara za legalizaciju šupa, štala, ambara, kojih ima u svakom domaćinstvu...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online