Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
14.09.2017.

Vladimir Kostić (64)

Predsednik SANU Vladimir Kostić otvoreno je izneo da u toj instituciji ne postoji jedinstveno mišljenje o rešavanju pitanja Kosmeta.
- Do zvaničnog poziva da se uključimo u dijalog nećemo iznositi stav. Ali ako pogledate istoriju SANU, retki su bili trenuci kad je aminovala nešto što se od nje tražilo. To neće uraditi ni ova SANU - rekao je Kostić. Dušan Kovačević je jedini akademik koji je do sada izneo svoj stav o Kosmetu.

Slobodan Gvozdenović (52)

Slobodan Gvozdenović gradonačelnik je Valjeva gde već osam godina nije završen starački dom, iako je Japan u tu svrhu donirao 2,5 miliona evra. Zbog otezanja radova pare iz donacije su potrošene, a nezavršeni starački dom mesecima je na meti lopova i vandala. Niko ga ne obezbeđuje, nastavak gradnje niko ne pominje, a već ukorovljeno i zaboravljeno zdanje čerupaju lopovi i zub vremena. Leti se u objektu skupljaju pijanci i narkomani.

13.09.2017.

Kamel al Baša (51)

Palestinski glumac Kamel al Baša dobio je na festivalu u Veneciji zlatnog lava za najbolje odigranu ulogu, odnosno istu nagradu koju je 1969. godine osvojio nedavno preminuli Ljubiša Samardžić. Smoki je bio jedini jugoslovenski glumac koji je postao laureat te prestižne nagrade u filmu "Jutro", Puriše Đorđevića, kao što je Kemal jedini palestinski glumac u toj plejadi.

Slavoljub Stijepović (58)

Sa Sahat kule u Podgorici prilikom rekonstrukcije uklonjen je veliki metalni krst koji je tu postavljen nakon oslobođenja grada od Turaka. Mitropolija Crnogorsko-primorska zahteva vraćanje krsta i odgovornost, a glavnu reč u rekonstrukciji ima grad Podgorica na čijem čelu je Slavoljub Stijepović, dok projekat vredan milion evra finansira turska agencija TIKA.

12.09.2017.

Dr Leo Finci (60)

Dr Leo Finci iz Švajcarske s kolegom dr Zlatkom Mehmedbegovićem u Kliničkom centru Srbije prikazao je nove intervencije srpskim kardiolozima. Prema rečima dr Vladana Vukčevića intervencijama su podvrgnuti pacijenti s različitim vrstama srčanih bolesti. - To su komplikovane procedure na koronarnim arterijama. Pacijenti su sve vreme svesni, jer krvni sudovi nemaju nervne završetke, pa intervencije ne zadaju bol - objašnjava dr Vukčević.

Milan Krkobabić (65)

Imovinska karta pokazuje prilično skromnog ministra bez portfelja Milana Krkobabića. Međutim, antikorupcioni sajt Krik istražio je da porodica ovog zaštitnika penzionera i borca protiv bogaćenja na grbači naroda poseduje 2.035 metara kvadratnih koji vrede 1.888 miliona evra. Razgranati biznis, kako se navodi, počiva na njegovoj majci Mariji (81), jer firma na njeno ime kontroliše dve poslovne zgrade u kojima su preduzeća članova dinastije Krkobabić.

08.09.2017.

Komnen Vuković (8)

Na 18. pravoslavnom dečjem saboru Crne Gore, Komnen Vuković otpevao je pesmu posvećenu Milici Rakić, devojčici koja je stradala u bombardovanju NATO-a. Emotivno izvođenje praćeno dečjim horom pred 1.500 mališana pokazalo je da žrtve bombardovanja u Crnoj Gori nisu zaboravljene. Manifestacija je ove godine posvećena svetorodnim dinastijama Vlastimirovićima i Nemanjićima pod sloganom: Sveti vladari - vjere čuvari.

Miroslav Bogdanović (48)

Miroslav Bogdanović direktor je beogradske Gradske čistoće koja je raspisala tender za nabavku sredstava za reprezentaciju, a na spisku se između ostalog našlo i 500 spinera bele ili teget boje i 500 antistres loptica. Prošlog decembra protestovali su radnici po ugovoru, jer nemaju pravo na godišnji odmor i bolovanje. Osim na plate, žalili su se da na deponiji Vinča nemaju čime da raspoređuju smeće, a da se sa HTZ opremom kasni mesecima.

07.09.2017.

Vladimir Putin (64)

Predsednik Rusije Vladimir Putin (64) upozorio je da vojna histerija oko Severne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi. Glas razuma čuo se sa samita Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, pa je njegova poruka dobila posebnu težinu.
- Severnokorejci će jesti travu, ali usled sankcija i vojnih pretnji neće zaustaviti svoj nuklearni program sve dok se ne osete sigurnim. Šta može vratiti i obnoviti sigurnost? Samo obnova međunarodnog prava - rekao je Putin.

Rasim Ljajić (53)

Rasim Ljajić (53) je ministar trgovine koja u Srbiji ne cveta, između ostalog i zato što uvozimo povrća za oko 40 miliona dolara godišnje. Paradajz i krastavac stižu iz Albanije, crni luk iz Holandije, paprika iz Grčke, Kinezi nam prodaju pasulj i beli luk, a ima i novozelandskog graška... Sve je jeftinije od srpskog povrća. Ekonomista Milan Prostran kaže da je Srbija morala ovoga biti svesna još kada je potpisala sporazume o slobodnoj trgovini sa zemljama EU i regiona.

06.09.2017.

Predrag - Gaga Antonijević (58)

Prošle su gotovo dve decenije od poslednjeg filma Predraga - Gage Antonijevića "Spasilac", koji je pokupio brojna priznanja u svetu. Sada Gaga počinje u Beloj Crkvi snimanje ratne drame "Zaspanka za vojnike". - Nacionalni uzlet i zanos našeg naroda u Velikom ratu proglašeni su krivcem za pogubni nacionalizam koji nas je odveo u devedesete godine prošlog veka. Zato sam želeo da se uhvatim u koštac sa snimanjem takvog filma - kaže Antonijević.

Zoran Đorđević (47)

Ministar rada Zoran Đorđević izjavio je da je "Srbija lider kreiranja novih radnih mesta privlačenjem stranih investitora, i time otvara mogućnost mladim ljudima da se zaposle". Upravo zbog nezaposlenosti, bednih plata i uslova rada lane se iz Srbije iselilo 60.000 ljudi, a 2015. godine 58.000. Taj trend se stalno povećava, pa je statistika zabeležeila da se iseljava dva puta više ljudi nego pre pet godina, a mnogi kažu da će se time uskoro rešiti problem nezaposlenosti.

05.09.2017.

dr Mirka Đorđević (34)

Uz pomoć Centra za veštačku oplodnju Opšte bolnice u Valjevu za četiri godine rođeno je 267 beba. Prva od tih beba rođena je 2013. u Prijepolju. Slavljeničko raspoloženje u Centru još je veće jer je dr Mirka Đorđević dobila sertifikat za kliničkog embriologa posle uspešno položenog ispita u Ženevi. Ona je najavila dodatna istraživanja problema muškog infertiliteta na genetskoj osnovi kroz zajednički projekat sa Biološkim fakultetom u Beogradu.

Boško Ničić (56)

Predsednik Pokreta za Krajinu Boško Ničić preleteo je u SNS protiv koga je godinama bio. Na ovogodišnjim lokalnim izborima njegov pokret dobio je najviše glasova birača koji nisu želeli da SNS vlada gradom. Međutim, ipak nije nakupio dovoljno odborničkih mesta da postane gradonačelnik Zaječara, pa će to moći zajedno s naprednjacima. Boško Ničić je već bio na čelu ovog grada, a političku karijeru dugo je ostvarivao i kroz URS Mlađana Dinkića.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online