Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.09.2017.

Boris Buden (59)

Hrvatski filozof Boris Buden (59) nazvao je stvari pravim imenom kada je izjavio da se na svim ključnim pozicijama u hrvatskom društvu nalaze proustaški i fašistički kadrovi!
- Ustaštvo nije samo u vikanju "za dom spremni", već u tome da su proustaški, fašistički kadrovi duboko u vojsci, policiji i na svim ključnim pozicijama u društvu. To je priprema za obračun u slučaju da se neko pobuni - kazao je Buden.

Mladen Šarčević (60)

Dok s jedne strane Ministarstvo prosvete pokušava da u Skupštini Srbije progura zakon koji bi ministru, kako tvrdi opozicija, davao veća ovlašćenja, s druge strane ministarstvo, na čijem je čelu Mladen Šarčević (60), ne čini mnogo toga da bi deca u školama bila bezbednija. Tako se i desilo da je u dvorištu OŠ "Nikola Tesla" u Vinči pas lutalica izujedao desetogodišnju učenicu, nanevši joj teške povrede.

22.09.2017.

Leonardo Dikaprio (43)

Holivudska zvezda Leonardo Dikaprio zajedno sa mnogim poznatim ličnostima među kojima su bili većina Viktorijinih anđela i top model Irina Šajk, prikupljali su novac za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji. Javne ličnosti su donirale novac kako bi ove godine bio realizovan projekat koji se bavi sprečavanjem trgovine ljudima na Balkanu i Srbiji.

Aleksandar Vulin (43)

Osim što ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra, kojima je kupio stan u Beogradu, ministar Aleksandar Vulin nije platio ni 75.000 dinara, koliko je kažnjen u dva prekršajna postupka koja je protiv njega pokrenula Agencija za borbu protiv korupcije. Vulin je kažnjen jer njegova stranka nije dostavila podatke o troškovima kampanje na lokalnim izborima.

21.09.2017.

Zlatibor Lončar (46)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će sledeće godine u rad biti pušteno šest najsavremenijih linearnih akceleratora, aparata za zračenje, tako da više neće biti lista čekanja za radioterapije. Novi aparati biće dostupni pacijentima u Kladovu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, a Lončar je najavio i tender za nabavku najsavremenijeg sajber-noža kojim se tretiraju tumori grudnog koša, abdomena i kičme.

Zoran Drobnjak (61)

Deonica auto-puta od Kragujevca do ulaza u Batočinu već nedeljama je završena, ali njome niko ne vozi budući da nije izdata građevinska dozvola. Naime, deonica od Žirovnice do Kragujevca pretrpela je izmene projekta, pa su Putevi Srbije, na čijem se čelu nalazi Zoran Drobnjak, tražili od Ministarstva izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli, ali je zahtev Puteva Srbije odbijen zbog nepotpune dokumentacije.
 

20.09.2017.

Vladan Vukosavljević (55)

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević poručio je da će država napraviti novu medijsku strategiju kojom će biti rešena pitanja neprimerenih sadržaja na komercijalnim televizijama.
- Suočeni smo s problemom banalnih i skaradnih sadržaja, posebno u elektronskim medijima. Nadam se da ćemo novom medijskom strategijom uspeti da ukažemo na problem i da ovu pojavu obuzdamo - rekao je Vukosavljević.

Nebojša Stefanović (41)

Nasilje nad novinarima je neprihvatljivo i hapšenje napadača na dve novinarke Pinka, naklonjenog vladajućem SNS-u, za svaku je pohvalu. Međutim, ministar policije Nebojša Stefanović nije tako efikasno delovao kada je pre tri i po meseca na inauguraciji Aleksandra Vučića verbalno i fizički napadnuto četvoro novinara. Napadači su bili redari SNS-a koji nisu privedeni, iako su svi identifikovani.

19.09.2017.

Dr Ron Pol (82)

Dr Ron Pol, američki kongresmen, i dalje ponosno stoji iza svog stava iz 1999. godine kada je jedini glasao protiv bombardovanja Jugoslavije.
- Sećam se toga veoma dobro. Svi su me gledali kao da sam lud i pitali: Zašto to radiš? Protivio sam se iz moralnih razloga, protivio sam se jer bombardovanje suverene zemlje krši američki ustav, protivio sam se zbog zdravog razuma - kaže dr Pol.

Milo Đukanović (57)

Bivši predsednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu beogradskom "Blicu" rekao je da su dva najveća uspeha "obnova nezavisnosti Crne Gore i ulazak u NATO". Poslednji evropski vladar iz vremena komunizma "zaboravio" je da napomene da su oba "uspeha" ostvarena mimo volje većine građana: prvi na nameštenom referendumu, a drugi čak i bez izjašnjavanja građana.

16.09.2017.

Marija Dolores de Hospedal (52)

Ministarka odbrane Španije Marija Dolores de Hospedal izdala je naređenje na osnovu kojeg je evakuisano petoro srpskih državljana sa karipskog ostrva Sveti Martin, gde besni uragan. Naši zemljaci sleteli su u vojnu bazu kod Madrida u spasilačkoj akciji koju je predvodio general Havijer Salto. Sačekalo ih je srpsko diplomatsko osoblje i prebacilo u ambasadu u Madridu, odakle će otputovati kući.

Ruža Tomašić (59)

Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić ne smatra spornim paljenje srpskog nedeljnika "Novosti" u centru Zagreba.
- U normalnim demokratskim državama, kao u Kanadi, to se radilo. Ako je neko kupio te novine, ima pravo i da ih spali, samo da pazi da nešto drugo ne zapali - rekla je Tomašićeva na televiziji, a nije se ni osvrnula na pretnje upućene novinarima tog nedeljnika.

15.09.2017.

Alvaro Garsija Linera (55)

Potpredsednik Bolivije Alvaro Garsija Linera nedavno je u Beogradu zatražio da srpske vlasti otvore kancelariju u La Pazu, otkriva Žana Petković-Kuljača de Rodrigez, počasni konzul Srbije u toj zemlji. - Cilj je da srpske firme učestvuju u izgradnji hidroelektrana, bolnica, škola mostova... Rekao je Dačiću :"Hoću Srbiji ovo da dam. Kada sam išao u školu sanjao sam da dođem u Beograd. Vi ste za mene bili ideal marksizma" - prenosi Žana.

Ljubisav Orbović (57)

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović zadovoljan je povećanjem minimalne cene radnog sata sa 130 na 143 dinara (1,19 evra). - Ovo je do sada najveće povećanje (13 dinara, odnosno 11 evrocenti), i dobro je što Vlada Srbije snosi deo troškova. Cilj je da minimalna zarada dostigne vrednost minimalne potrošačke korpe - kaže Orbović koji priznaje da smo daleko od tog cilja, ali se teši da svako povećanje vodi ka tome.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online