Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.10.2017.

Tamara Klarić (25)

Beograđanka Tamara Klarić (25) s najboljim prijateljem Bogdanom Stevanovićem naredne nedelje krenuće u humanitarnu šetnju od Novog Sada do Niša.
- Isplanirali smo da za osam dana napravimo oko 250.000 koraka. Međutim, presudno je učešće humanih građana. Oni će SMS porukama kupovati svaki naš korak, a mi samo želimo da ih motivišemo - kaže Tamara i objašnjava da je cilj prikupljanje novca za Hematoonkološko odeljenje Dečje klinike u Beogradu.

Vesli Klark (73)

Vesli Klark (73), američki general koji je komandovao NATO-om u ratu protiv SRJ 1999. izjavio je da se nada da će se Srbija ugledati na Crnu Goru i učlaniti u zapadnu alijansu. - Crna Gora je najčistiji primer stabilnosti, usvajanja vrednosti zapadne civilizacije i demokratskih i standarda života. Suština je u miru - rekao je Klark i dodao da je 1999. sila primenjena kao poslednje sredstvo, ali nije pomenuo zločine poput bombardovanja plavskog sela Murino.
 

25.10.2017.

Jurij Revič (26)

Ruski violinski virtuoz svetskog glasa Jurij Revič bolestan se predstavio srpskoj publici tokom desetodnevne turneje. Na prvom nastupu u Nišu svirao je pod jakim bolovima zbog upale umnjaka, a na zatvaranju BEMUS-a u Beogradu pod visokom temperaturom. Kritičari su ocenili da to nije ostavilo traga na izvođenju. - Nisam hteo da razočaram publiku, jer u Srbiji osećam toplinu ljudi i osećam se sigurno, za razliku od većine svetskih prestonica - kaže Jurij.

Darko Bulatović (50)

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović požalio se da je morao da lokalnim televizijama ponudi 1.000 evra po satu za prenos sednica Skupštine grada. Međutim, mediji navode da je gradsko rukovodstvo samo stvorilo takvu situaciju, pošto je raspisalo tender pod uslovima koje su mogle da ispune samo dve od pet gradskih TV stanica. Pri tom se nijedna od TV stanica koje su ispunile uslove nije javila na prva dva tendera, što je dovelo do povećanja ponude.

24.10.2017.

Aleksandar Kaleri (60)

Aleksandar Kaleri, veteran ruskog kosmičkog tima, kaže da bi i srpski astronauti u budućnosti mogli da učestvuju u dugim ekspedicijama na svemirskim stanicama. Uslov za to je da Srbija na zemlji ima razrađen program i plan koji podržava nauka. - Teško je izračunati koliko bi vas to koštalo. Na primer, Rusija ima s kazahstanskom svemirskom agencijom ugovor i njihovi kosmonauti su gosti na našoj stanici - ukazao je na mogućnosti Kaleri.
 

Nebojša Stefanović (41)

Potpredsednik Srpskog arheološkog društva dr Vojislav Filipović kaže da je poslednjih pet godina procvetala krađa nasleđa. Interpol procenjuje da se iz Srbije godišnje iznese arheoloških predmeta u vrednosti od 10 miliona evra. Dr Filipović objašnjava da lopovima olakšava posao što policija čiji je ministar Nebojša Stefanović više nema posebne službe za tu vrstu kriminala. - Ovo je mnogo gore od pljačke ili šverca duvana - upozorava dr Filipović.

19.10.2017.

Aleksandar Sinčuk (29)

Slavni ruski pijanista Aleksandar Sinčuk (29) priredio je koncert na sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Mladi virtuoz kaže da su mu uzori u muzici poznati pijanisti poput Rubinštajna i Gilelsa, jer uči na njihovoj savršenosti, a u životu Novak Đoković. On nije prvi put u Beogradu.

- Mnogo puta sam svirao u Srbiji i svaki put naišao na topao prijem kod publike. Ovde sviram lako i sa zadovoljstvom, a posle svakog nastupa imam želju da se vratim - kaže Sinčuk.

Aleksandar Vulin (45)

Aleksandar Vulin (45), ministar vojni koji nije služio vojsku, a stan od oko 200.000 evra platio tako što je najmanje 22 puta leteo u Kanadu kako bi doneo pare od ženine tetke, pre dva meseca uselio se u rezidenciju.

Naime, mediji javljaju da on ima na to pravo po zakonu, pre svega zbog bezbednosti, jer kuća ima poseban prilaz i pod stalnim je nadzorom. Isti izvori navode da je kuću nameštajem opremio njegov prethodnik Bratislav Gašić, sada direktor BIA.

18.10.2017.

Vlado Kočić (14)

Gluvonemi stonoteniser Vlado Kočić na nedavno održanim Međunarodnim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom Beograd open 2017 osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Time je ovaj dečak iz Ribnika kod Banjaluke prvim mestom među takmičarima iz 12 država ostvario je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Njegov trener objašnjava da Vlado mora očima da sluša jer ne bi mogao drugačije da razlikuje zvuke čistog udarca i spina, na primer.

Radomir Nikolić (41)

Radomir Nikolić sin bivšeg predsednika Tomislava i gradonačelnik Kragujevca, častio je zaposlene u Gradskoj upravi kožnim cipelama, koje će poreske obveznike koštati devet miliona dinara. Mediji javljaju da je odbio jeftiniju ponudu čačanske firme koja nije dostavila uzorak ženske obuće sa zahtevanom štiklom od pet centimetara. Fiskalni savet nedavno je jasno rekao da je Kragujevac pred bankrotom i da godišnje treba da uštedi 1,5 milijardi dinara.

17.10.2017.

Danjan Čen (59)

Kineska književnica Danjan Čen (59) je ambasador Turističke organizacije Srbije, a za publiku u svojoj domovini sprema dokumentarni fil. "Gde sava teče".
- U Srbiju ponosno dovodim turiste iz Kine. Kao mala videla sam ženski portret Miće Popovića i bila opčinjena njime. Srpska moderna umetnost mnogo je uticala na kineske intelektualce. Kod nas stariji znaju sve o SFRJ i Titu, a mlađe ćemo upoznati i s despotom Stefanom Lazarevićem - kaže Danjan Čen.

Ana Brnabić (42)

Vlada Srbije na čelu s premijerkom Anom Brnabić (42) obeležila je u Kruševcu 100 dana rada, a mediji su javili da je bilo i razbijanja čaša za sreću. Premijerka je držala govor, a na zvuk loma stakla iza njenih leđa prolomio se aplauz, što je propratila rečju: "Živeli!" Razloga za radost je ipak izlišan, pošto je Srpska fabrika stakla u Paraćinu posle veka i po rada otišla u stečaj, a radnici koji su se našli na ulici bez otpremnine spremaju se na biro i u pečalbu.
 

14.10.2017.

Radisav Pantović (60)

Trsteničanin Radisav Pantović (60), neustrašivi rečni maratonac, preplivao je samo s jednom rukom 6,2 kilometra i postavio svetski rekord samo da bi sugrađanima skrenuo pažnju na Zapadnu Moravu. Čovek koji je u životu preplivao oko 4.000 kilometara kaže da je u ovom vremenu otuđenosti hteo da podseti da su se na reci do pre nekoliko decenija družili mladi, deca, porodice, a uz logorsku vatru izjavljivala ljubav.

Jana Mihajlova (46)

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova (46) izjavila je da je jedno od ključnih dostignuća organizacije koju predvodi izmena Zakona o radu.
- Tek 2014. godine izmenjen je ovaj propis, čime je odgovoreno na 65 odsto preporuka iz "Bele knjige" Saveta - pohvalila se Mihajlova, a srpskim radnicima ostaje da primaju najmanje plate u Evropi za radno vreme koje u praksi dosegne i 70 časova nedeljno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online