Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
15.11.2017.

Ezra Donald (25)

Ezra Donald (25), supruga fudbalera Crvene Zvezde Mičela, već dve i po godine živi u Srbiji koja joj je prirasla srcu. - Muž mi je Surinamac, ali smo oboje rođeni u Holandiji. On je zavoleo je Beograd, a ja prosto obožavam ovaj grad. Poreklom sam iz Turske i Srbiju sam lako doživela kao svoju drugu kuću. Upoznala sam Beograd s kraja na kraj i znam ga kao svoj rodni grad, a uživaju i naše dve prelepe ćerke. Presrećna sam ovde - ne krije Ezra.

Aleksandar Stojanović (56)

U Domu zdravlja Palilula u Beogradu, čiji je direktor Aleksandar Stojanović (56), doktorka je zaključala je u svoju ordinaciju Aleksandru Lazović. Naime, ona je telefonom snimala razgovor bez znanja doktorke. Lazović je to učinila jer nijedan lekar u ovoj ustanovi nije hteo da prepiše lek njenoj majci obooleloj od leukemije. U Domu zdravlja pravdaju se da nije imala potrebne izveštaje i nalaze iako je hematolog rekao da su lekovi hitno neophodni.

14.11.2017.

Goran Đorđević (53)

Tim s Elektronskog fakulteta u Nišu napravio je robota koji će od sledeće godine zameniti negovatelje u domovima za stare u Kini. Profesor Goran Đorđević objašnjava da će robot po sobama u frižideru nositi lekove, ali i vodu, hranu, aparat ze merenje pritiska ili šećera...
- Roboti su već na testiranju u Švajcarskoj. Lako je napraviti robota, ali teško da će biti jeftin. Naš će koštati 1.500 evra. Mogli bismo da napravimo celu fabriku - ponosan je Đorđević.

Azem Vlasi (69)

Azem Vlasi usred Beograda je izjavio da je "nezavisnost Kosova neopoziva". Da, ipak, nije sasvim uveren u to ukazuju i njegov ucenjivački poziv na normalizaciju odnosa Beograda sa svojom pokrajinom "pre svega za dobrobit Srba na Kosovu". Svoje stavove umotao je u dežurnu žalost za Jugoslavijom, uz tvrdnju da je Kosovo bilo samo detonator za rušenje SFRJ, izgovarajući se da "sve i da su hteli nisu imali moć da unište zajedničku državu".

11.11.2017.

dr Anabeli Estevez Garsija (47)

Predstavnik Asocijacije lekara Kube dr Anabeli Estevez Garsija (47) na predavanju u Beogradu predstavila je kubanske lekove, delotvorne u suzbijanju metastaze raka. Asocijacija je uz odobrenje Ministarstva zdravlja Kube potpisala ugovor s ciljem da se olakša građanima Srbije koji su se proteklih godina obraćali za lekove i savet. - Postoji mogućnost ne da se bolest izleči, već da postane hronična i da se pacijentu time produži život - rekla je dr Anabeli.

Nenad Savković (40)

Opština Rača, čiji je predsednik Nenad Savković (40), otpustila je uzbunjivača Tomislava Veljkovića, navode mediji. Veljković je otkrio korupciju u komunalnom preduzeću Rača koje je utrošilo 600.000 evra na gradnju nepostojeće fabrike za preradu vode. Na osnovu Veljkovićevih prijava tužilaštvo je pokrenulo istragu o fantomskoj fabrici utvrdilo da nema dokaza o počinjenim krivičnim delima, ali je ponovo otvorilo istragu kada su se umešali i mediji.

10.11.2017.

Martin Hajperc (48)

Martin Hajperc (48), bivši šef finansija civilne misije na KiM, ispričao je istinu kroz knjigu "Kosovo, mrtvi ugao evrope". On ističe da je nezakonito proglašenje nezavisnosti donelo nestabilnost, a svestan je i zapadne propagande koja je bila povod za rat NATO-a protiv SRJ. Međutim, finansijski ekspert se stidi kao rezervni oficir Bundesvera. - Italijanski vojnici su zaštitili Dečane, a nemački nisu srpsko kulturno nasleđe u Prizrenu - kaže Hajperc.

Mića Jovanović (64)

Hrvatski carinici zaplenili su avion srpske aviokompanije Infinitdž Aviation, čiji je vlasnik Mića Jovanović (64), osnivač univerziteta Megatrend. Tim avionom je iz Madrida u Zagreb doleteo hrvatski fudbalski reprezentativac i igrač Reala Mateo Kovačić. Vlasti su zadržale cesnu zbog optužbe da je avion leteo između dva grada na teritoriji jedne države EU, što je zabranjeno prevoznicima izvan Unije. Pilot je pušten uz kauciju od 6.000 kuna.

09.11.2017.

Luk Ksavijer Linton Simpkins (53)

Luk Ksavijer Linton Simpkins (53) imenovan je za počasnog konzula Srbije u Pertu i zastupaće nas u Zapadnoj Australiji. Mediji navode da je ovaj nekadašnji oficir Federalne policije i vojske kao član Liberalne stranke bio poslanik australijskog parlamenta. Praksa je da počasni konzuli ne primaju platu, a mogu dobiti simboličan honorar ili nadoknadu troškova proisteklih u obavljanju dužnosti.

Boško Ničić (57)

Zaječar, čiji je gradonačelnik Boško Ničić (57), raskinuo je ugovor o korišćenju zgrade sa tri organizacije koje rade sa oko 200 dece, među kojima su i ona sa smetnjama u razvoju i iz siromašnih porodica. Te organizacije apeluju na gradske vlasti da povuku odluku i ostave deci prostor. Takođe se traži od nadležnih državnih institucija da pomognu da se reši ovaj problem bi deca imala gde da se razvijaju.

08.11.2017.

Sara Krneta (25)

Sara Krneta (25) je direktor porodične firme, pilot helikoptera i aviona i predavač pilotske Heli-master škole. Ćerka pilota potpukovnika Vojske Srbije kaže da tek treba da ostvari svoju maštu. - Moj životni san je da budem pilot transportnog aviona i da spasavam ljudske živote. Na putu sam do treće, najzahtevnije pilotske dozvole. I steći ću je u tridesetoj godini, a dotle moram da skupim 1.000 sati leta, što je uslov - odlučna je i nasmejana Sara.

Mira Petrović (61)

Nadzorni odbor Pošta Srbije usvojio je poražavajući rezultat poslovanja za treći kvartal, po kom je neto dobitak manji za oko 5,7 miliona evra, poslovni prihodi manji za milion, a rashodi veći za oko 1,67 miliona evra. Pošte su deceniju i po uvećavale dobit dok prošle godine nisu postale najuspešnije javno preduzeće. Tada je za Vlada Srbije za v. d. direktora postavljena Mira Petrović (61), kadar penzionerske stranke Milana Krkobabića.

07.11.2017.

Vladimir T. Jokanović (65)

Vladimir T. Jokanović (65) je hirurg i vajar. Pod vedrim nebom i unutar ustanova u Novom Sadu je 40 bista koje je uradio, u Beogradu 38, na Cetinju desetak, a ima ih i u Somboru, Subotici... Naplatio je samo jednu, bistu Slobodana Jovanovića u Pravnom fakultetu u Novom Sadu, ali samo zato što je dekan tako zahtevao.

- Ako stotinu ljudi prođe pored neke biste, makar dvojica će poželeti da saznaju o životnom delu tog čoveka - objašnjava dr Jokanović.
 

Darko Dujović (40)

Komunalna policija Beograda obeležila je sedam godina rada u vreme kada je pokazala da ne može da učini mnogo više osim što juri bake koje prodaju hekleraj ili trgovce iznošenim cipelama i odećom o trotoarima. Na Savskom keju preko puta Kalemegdana neometano se gradi ogroman splav, a nasipom se šire vikendice.
- Mi smo sastavili zapisnik i prosledili ga, a inspekcija je nadležna - kaže Darko Dujović (40) zamenik šefa komunalaca.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online