Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
07.12.2017.

Mirjana Stoilković (43)

Vranjanka Mirjana Stoilković (43) je učitelj s master diplomom i poliglota i 14 godina ne može da nađe posao. Ona s mužem brine o trojici sinova, od kojih su dvojica vezani za invalidska kolica. Sada priprema doktorat, a ne libi se da se prihvati krpe i metle i kaže da bi radila bilo šta samo da zaradi za decu.
- Tačno je da sam bila član SPS-a, a onda sam se učlanila u SNS. Politika me ne zanima, ali čula sam da je to preduslov za dobijanje posla - ispričala je Mirjana.
 

Aleksandar Antić (48)

Poverenik za informacije od javnog značaja saopštio je da će novčano kazniti Ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića (48) ukoliko i po drugi put ne odgovori na novinarsko pitanje koliko država dobija novca od takse za formiranje obaveznih rezervi nafte. Zaprećena kazna je do 200.000 dinara (oko 1.670 evra), a plaća se novcem poreskih obveznika. Budžetom za narednu godinu država je predvidela da za plaćanje kazni potroši oko 124 miliona evra.
 

06.12.2017.

Momčilo Vuksanović (55)

Srpski nacionalni savet Crne Gore, čiji je predsednik dr Momčilo Vuksanović (55), obezbedio je izradu i postavljanje ćiriličnih putokaza na području Kuča. Time se ćirilica posle nekoliko decenija vratila u javnu upotrebu u zavičaju glasovitog vojvode i pisca Marka Miljanova.
- Na našu inicijativu zaštitnik ljudskih prava izdao je obavezujuću uredbu po kojoj su državne institucije dužne da opšte s građanima ćiriličnim pismom - rekao je Vuksanović.

Marko Đurić (34)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nije odgovorila na novinarsko pitanje, pa je tako ostalo nepoznato da li je direktoru Marku Đuriću (34) neophodna svita od tri zamenika i sedam pomoćnika. Pri tom su neki od njih bolje plaćeni od ministara, pa i premijerke Ane Brnabić. Mediji su izračunali da samo za plate Đurićevih najbližih saradnika mesečno ode petnaestak hiljada evra, ali i to je teško utvrditi jer su objavljene zarade samo nekolicine njih.
 

05.12.2017.

Alen Gomis (45)

Francuski režiser senegalskog porekla Alen Gomis s filmom "Felisite" dobitnik je gran prija "Aleksandar - Saša Petrović" na beogradskom 23. Festivalu autorskog filma. Gomis nije mogao lično da primi nagradu, pa je u njegovo ime to učinio francuski ataše za kulturu u Beogradu. Gomis nije propustio da se obrati preko video-bima, i izrazi žanjenje zbog izostanka i zahvali se žiriju i publici. On je s ovim filmom već osvojio Srebrnog medveda na festivalu u Berlinu.

Saša Janković (47)

Saša Janković lider Pokreta slobodnih građana (PSG) koji je po broju glasova izbio na čelo opozicije zaklinjanjem u beskompromisnu borbu protiv režima priznao je da je predlagao koncentracionu vlada sa SNS-om u kojoj bi on bio premijer. Akademik Dušan Teodorović, koji je nedavno napustio PSG, rekao je da zna za "egocentričnu ideju da se organizuje miting u Beogradu s kog bi se uputio poziv Aleksandru Vučiću da poveri mandat Jankoviću.

02.12.2017.

Magdalena Blagojević (18)

Magdalena Blagojević (18) nadala se godinama, a sada je dočekala da joj lekari Dečje bolnice u Beogradu presade bubreg nepoznatog donora.
- Operacije sam odavno prestala da brojim, od kada znam za sebe išla sam na dijalizu, ali nikada nisam izgubila veru. Mojoj sreći sada nema kraja. Moraću da se pazim neko vreme zbog opasnosti od infekcija, ali jedva čekam da odem na letovanje, za početak makar na neku košarkašku utakmicu - planira Magdalena.
 

Zoran Đorđević (47)

Za žene žrtve nasilja predviđen je SOS telefon, ali niko neće odgovoriti na njihove pozive. Jedina informacija koju će dobiti jeste da je poziv besplatan i da su svi operateri zauzeti. Naime, mediji javljaju da su ministar rada Zoran Đorđević (47), gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Telekoma Predrag Ćulibrk potpisali su memorandum o uspostavljanju ove linije. Ali, dan ranije Đorđević je poništio izbor nevladine organizacije koja bi trebalo da vodi projekat.

01.12.2017.

Stefan Vuksanović (18)

Stefan Vuksanović Kostolčanin poznatiji pod nadimkom Muđa, bio je apsolutna zvezda na Infogejmeru u Zagrebu, jednom od najvećih gejming događaja u ovom delu Evrope. Svi su hteli da se fotografišu s njim i da dobiju autogram, pa je formiran red u kome se čekalo i do tri sata. Muđa na Ju tjubu objavljuje video klipove svojih gejmerskih poduhvata koje gledaju milioni, od čega zarađuje nekoliko hiljada dolara mesečno.

Goran Cvetanović (52)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je da bi oko 2.500 njegovih sugrađana naredne godine moglo da dobije posao u "američkoj fabrici". Međutim, on nije rekao o kojoj fabrici je reč, ni šta će se proizvoditi, pa ni kada bi trebalo da počne izgradnja u Zelenoj zoni. Inače, prošle godine su od izgradnji fabrika u ovoj zoni odustale nemačka i iračka prehrambena kompanija jer nisu nisu želele da zaposle više od 100 radnika.

30.11.2017.

Vladica Đurđanović (50)

Prošle godine je kroz niški aerodrom prošlo 125.000 putnika, a ove već 300.000. Direktor Vladica Đurđanović (50) može da se ponosi procenom da će ih do Nove godine biti još 35.000. Niskim taksama privukao je lou kost kompanije koje lete do Ciriha, Dortmunda, Malmea, Bazela, Milana, Stokholma, Ajndhovena, Memingena, Berlina, Dizeldorfa... Tako putnici sve češće izbegavaju beogradski aerodrom s preskupim monopolistima poput Er Srbije.

Slobodan Gvozdenović (52)

Nadležni poverenik Goran Ilić utvrdio je da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović (52) pretio tužiocu koji nije prihvatio njegove krivične prijave. Gradonačelnik je tužiocu rekao da će preko poslanika iz tog grada doći do ministra pravde i republičkog tužioca pa će na..ti. Naprednjak Gvozdenović je ginekolog i ostao je zapamćen i po zastarelosti predmeta u kom je bio optužen da nije na vreme obavio porođaj, što je za posledicu imalo smrt bebe.

29.11.2017.

Novica Antić (39)

Vojni sindikat Srbije proslavio je petu godinu postojanja. Predsednik ovog sindikata Novica Antić (39) jedini je lider zaposlenih u Srbiji protiv kog se vodi postupak zbog verbalnog delikta, što najbolje svedoči o nezavisnosti ove organizacije od vlasti, odnosno poslodavca. - Danas okupljamo oko 7.000 članova, a stalno nam se pridružuju novi ljudi. Naš sindikat prošao je trnovit put da bi postao prepoznatljiv po borbi za prava zaposlenih - rekao je Antić.

Miloš Vučević (43)

Novim Sadom, gde je gradonačelnik Miloš Vučević (43), haraju streptokoke po vrtićima. Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine saopštavaju da je 27 mališana obolelo od šarlaha i streptokoknih tonzilitisa i faringitisa od 17. oktobra do 23. novembra. "Pojavi epidemije doprineo je gust smeštaj po vrtićima, odnosno spavanje u zajedničkim prostorijama, a takođe i korišćenje zajedničkog toaleta u takvim uslovima", objasnili su iz Instituta za javno zdravlje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online