Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
29.12.2017.

Ljubomir Simović (82)

Akademik Ljubomir Simović dobitnik je međunarodne godišnje nagrade Arka za najbolju knjigu na srpskom jeziku. To su "Izabrane i nove pesme na srpskom i makedonskom jeziku Planeta Dunav". - Objavljeno delo iznova svedoči o snažnom i raskošnom pevanju i mišljenju, planetarnih odblesaka, vratolomne pesničke imaginacije, baštinjenju predačke mudrosti i iskustva - nije žiri štedeo reči za knjigu Ljubomira Simovića.

Ana Brnabić (42)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da razume reakciju Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude nekadašnjem ministru Predragu Bubalu, kada je sudije bez ijednog dokaza direktno optužio da su uzeli mito. - Potpuno razumem tu frustriranost i mislim da je to dokaz da nam trebaju reforme u pravosuđu. Da smo ćutali, optužili bi nas za dogovor, a kad progovorimo za pritisak na pravosuđe - kaže premijerka.
 

29.12.2017.

Dušan Petričić (71)

Savet za borbu protiv korupcije Srbije dodelio je nagradu za lični doprinos "Verica Barać" karikaturisti Dušanu Petričiću (71). Žiri je to rešio jednoglasno, jer Petričićeve karikature "brane slobodu i istinu i više vrede od tomova knjiga". Sam laureat je kazao da je karikirao sve što proizlazi iz korupcije. - Jedino što postoji kao garant da ćemo jednog dana pobediti je neodustajanje i istrajnost, a ja se trudim da to radim u svojoj profesiji - kazao je Petričić.

Marko Stojanović (34)

Pomoćnik predsednika opštine Knjaževac Marko Stojanović (34) zaboravio je da obavlja javnu funkciju kada je na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj je obgrlio kumu s pištoljima u obe ruke. Fotografiju je povukao s interneta tek posle salve negativnih komentara. Stojanović tvrdi da su pištolji igračke i da je reč o šali, ali je to malo koga u Knjaževcu utešilo, pošto voli da objavljuje lovačke fotografije s oružjem i mrtvim životinjama ispred sebe.

28.12.2017.

Adam Puslojić (74)

Adam Puslojić (74), pesnik Srbije i Negotinske Krajine i svedok svrgavanja s vlasti rumunskog diktatora Nikolae Čaušeskua, ovogodišnji je dobitnik najprestižnije domaće nagrade za poetsko umeće i umetnost "Vasko Popa". Nagrada je trebalo da bude uručena 29. juna, na rođendan pesnika Vaska Pope. Međutim, konačno će biti uručena 29. decembra u podne, pošto je grad Vršac prekinuo agoniju odlukom da finansijski stane iza organizacije.

Darko Bulatović (50)

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović (50) otkazao je učešće u emisiji "Južnih vesti" u kojoj je trebalo da ukrsti argumente s opozicionim poslanikom i bivšim premijerom Zoranom Živkovićem, inače Nišlijom. Bulatović je potvrdio dolazak, pa je čak bila snimljena i najava za emisiju, a onda je sve otkazao uz obrazloženje da mora na službeni put u Beograd. Živković je taj gest ocenio kao bežanje sa megdana, a "Južne vesti" su otkazale sučeljavanje.

23.12.2017.

Miroslav Vukosavljević (56)

Na VMA u Beogradu, gde je načelnik profesor dr Miroslav Vukosavljević (56), pušten je u rad najsavremeniji skener zahvaljujući kom će liste čekanja biti skraćene za 50 odsto. Novi skener omogućava virtualne endoskopske preglede, 4D snimak organa s ubrizgavanjem tečnosti, morfološke i kardiološke analize, a sve sa 75 odsto smanjenom dozom zračenja. Snimanju mogu da se podvrgnu i pacijenti koji imaju ugrađene implante, odnosno metale, u telu.

Leko Korićanac (53)

Direktor Javnog preduzeća Putevi Užice Leko Korićanac (53) potpisao je rešenje kojim je otpustio bravara O. T. U Srbiji otkaz nije neobičan, ali jeste činjenica da je nesrećni radnik u tom trenutku bio mrtav već tri i po meseca. Naime, on je bio poslat u Rusiju da radi u Sočiju i na slobodan dan je otišao na kupanje i udavio se u Crnom moru 30. jula. U obrazloženju otkaza se navodi da ga od tada nije bilo na poslu, a da izostanak nije opravdao.

22.12.2017.

Zoran Stojiljković (64)

Sindikati su zatražili da se zakonom zabrani otpuštanje radnika obolelih od raka. I opozicija je nedavno iznela predlog zakona s istom sadržinom, što je vladajuća većina odbila. Zoran Stojiljković (64), predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, kaže da je to sramna odluka koja će stvoriti novu armiju socijalnih slučajeva. - Sve je posledica katastrofalnog Zakona o radu koji je predvideo zaposlenje po ugovoru na mesec dana - kaže Stojiljković.
 

Bakir Izetbegović (61)

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (61) izjavio je da nad Srbima nije sproveden genocid ni etničko čišćenje, iako su po poslednjem popisu svedeni na statističku grešku u FBiH. - Hrvati i Bošnjaci su nasilno uklonjeni kako bi se stvorila čista srpska država. Čak su Srbi iz Sarajeva bili žrtve nasilnog etničkog čišćenja koje je izvela njihova vlastita vojska - rekao je Izetbegović, koji je ranije tvrdio da su sarajevski Srbi sami palili svoje stanove.
 

21.12.2017.

dr Jovan Kurbalija (46)

U Ženevi je nagrađena knjiga dr Jovana Kurbalije "Uvod u upravljanje internetom". Reč je o delu koje je već štampano u sedam izdanja i prevedeno na deset jezika, a sada ima i priznanje Biblioteke Ujedinjenih nacija kao knjiga meseca. Dr Kurbalija, direktor Diplo fondacije i šef Ženevske internet platforme poznat je kao jedan od prvih stručnjaka u oblasti sajber diplomatije, a ova njegova knjiga koristi se i kao udžbenik za akademske programe.

Željko Milković (54)

Sindikati su optužili rukovodstvo beogradskog GSP-a, čiji je direktor Željko Milković, da će preko tendera angažovati privatnu firmu za servisiranje grejanja u autobusima, iako ovo javno preduzeće ima svoj pogon za obavljanje tog posla. - Ovo je izvlačenje novca iz GSP-a. Kako to naši majstori odjednom nisu u stanju da održavaju grejanje, već to mora da čini neka druga firma, verovatno po znatno višim cenama - pita sindikalni lider Nikola Antić.

20.12.2017.

Šeih Imran Hosein (75)

Islamski teolog i filozof Šeih Imran Hosein (75) po drugi put je stigao u Beograd da predstavi svoju novu knjigu na srpskom jeziku. On je poručio da hrišćani i muslimani na Balkanu treba da žive u prijateljstvu, ali da je uslov za to da se svet islama izvini za sve što je Otomanska imperija uradila pravoslavnima. On je ponovio da se u Srebrenici nije dogodio genocid, ali i da je obožavanje NATO pakta kod balkanskih muslimana u suprotnosti s prorokovim učenjem.
 

Marijan Rističević (59)

Poslanik vladajuće koalicije Marijan Rističević (59) u skupštinskoj sali je sakrio portret vožda Karađorđa Petrovića, koji je ispred svog mesta postavio opozicionar, profesor Miladin Ševarlić. Rističević je iskoristio nekoliko minuta odsutnosti Ševarlića koji se po povratku raspitivao kod skupštinskog obezbeđenja, ali su oni samo slegali ramenima tvrdeći da ništa nisu videli. Drugi poslanici su se smejali i tek tada je Rističević pokazao gde je portret vožda.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online