Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
30.01.2018.

Izabela Kristina de Azevedo Hejvert (59)


Brazil nastavlja sa svojom odlukom o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, niti ima nameru da u budućnosti tu odluku menja, rekla je ambasadorka Brazila u Srbiji Izabela Kristina de Azevedo Hejvert (59). Ona je rekla da se na taj način brani primat međunarodnog prava za rešavanje konflikata i da, još konkretnije, u slučaju Srbije Brazil primenjuje Rezoluciju 1244 UN koja reguliše pitanje Kosova i prepoznaje teritorijalni integritet Srbije.

Miša Vacić (33)

Kontroverzni Miša Vacić (33), koji je u žižu javnosti dospeo nedavno kada je postavljen za savetnika u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, a onda dobio otkaz posle samo nekoliko dana, podelio je na Tviteru tekst "Vojska Srbije spremna: Ako Šiptari napadnu, za tri sata uzimamo sever". Na pitanje jednog od tviteraša "ko će da ratuje", Vacić mu je kratko odgovorio: "Tvoja deca će da idu. Ja ću ih lično mobilisati"!

27.01.2018.

prof. dr Martin Kostolni (46)

Jedan od najčuvenijih pedijatrijskih kardiohirurga prof. dr Martin Kostolni iz Londona posetio je Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj i tom prilikom je zajedno sa srpskim kolegama operisao troje dece koja su imala problem s aortnim valvulama. Ovo je šesta poseta dr Kostolnija Srbiji, a ovog puta je operisao decu od sedam, četiri i dve godine. Sve operacije su uspele i mališani se oporavljaju.

Matko Marušić (72)

Bivši dekan splitskog Medicinskog fakuleta i veteran HDZ-a Matko Marušić izjavio je da onog ko kaže da je hrvatski jezik isti kao srpski treba odstraniti "tako da ga ne boli", prenosi hrvatski portal Indeks. Na predavanju na splitskom PMF-u Marušić je studentima rekao da svako ko poistoveti srpski i hrvatski jezik ne samo da je neznalica, već je, kako je Marušić naveo, i veleizdajnik!
 

26.01.2018.

Marjan Vujović (44)

Marjan Vujović upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke, dobitnik je Ordena italijanske zvezde kojeg mu je uručio Đuzepe Manco, ambasador Italije u Beogradu, a tom prilikom Vujović je rekao da će i ubuduće širiti kulturne veze između Srbije i Italije. Orden italijanske zvezde se dodeljuje osobama koje imaju izuzetne zasluge u jačanju prijateljstva i saradnje između Italije i drugih zemalja.

Jovica Cvetković (58)

Srbija odavno nije svetska velesila u rukometu, ali na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj navijači su se suočili sa bolnom činjenicom da smo postali protivnik za potkusurivanje. Selektor Jovica Cvetković odveo je na takmičenje neuigranu i, čini se, nespremnu ekipu, a poraz od Francuske je čak "objasnio" rečima da igrači "nisu želeli da ostave poslednji atom snage na terenu".

25.01.2018.

Igor Jurić (45)

Igor Jurić (45), predsednik Fondacije "Tijana Jurić" dobitnik je NIN-ove nagrade Ličnost godine. Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci rečeno je da je Igor Jurić "simbol pojedinca koji se izdigao iznad lične tragedije za bolji život svih drugih". Jurić je na dodeli nagrade rekao da Tijani, koja je ubijena 2014, može samo da obeća da njegova "borba neće prestati dokle god bude živ i da želi da se bori za svako dete".

Kolinda Grabar Kitarović (50)

Dok se sa jedne strane verbalno zalaže za smirivanje tenzija u regionu, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (50) sa druge strane koristi svaku priliku da veliča zločince i njihova zlodela. Tako je u Zadru, na obeležavanju 25 godina od akcije "Maslenica" u kojoj je ubijeno 348 vojnika i civila srpske nacionalnosti, među kojima 35 žena i troje dece, rekla da ta akcija predstavlja "znak junaštva hrvatskih jedinica".

24.01.2018.

Aleksandar Šapić (40)

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić (40) nije sebi dozvolio da se spusti na nivo voditelja, Kontravizije na televiziji Pink, Lava Pajkića koji ga je ponovo izvređao. On je samo podsetio da je svojevremeno vodio akciju za Pajkićevu majku Isidoru Bjelicu.
"U prošloj epizodi, mladi Pajkić me je nazvao GADonačelnikom, a od večeras sam postao GOVEDO. Nema na čemu, sine i drugi put", napisao je Šapić na Tviteru.

Aleksandar Vlahović (55)

Predsednik Saveza ekonomista Srbije i nekadašnji ministar privrede Aleksandar Vlahović (55) izjavio je u Novom danu TV N1, ni manje ni više da Kopaonik biznis forum ima veće efekte na srpsku ekonomsku politiku, nego što Davos ima na svetsku. Javnost se pita na osnovu čega Vlahović to tvrdi, jer takozvani "srpski Davos" svake godine uglavnom prođe u praznim pričama i služi za provod biznismenima i političarima.

23.01.2018.

Ljubiša Živković (92)

Gorštak sa Golije Ljubiša Živković (92) bio je stolar, pinter, kovač, potkivač, zidar, a uspeo je i da, uz brojne obaveze u seoskom domaćinstvu, pročita više od 3.000 knjiga! Stekao je, kako kaže, dovoljno iskustva i znanja da napiše i svoj prvi roman.
U njegovoj Kusurici, Ljubiši Živkoviću su knjige najverniji prijatelj i najdraži dar. I ko zna dokle bi stigao, kako kaže, da po volji oca nije prerano prekinuo školovanje.

Ben Kardin (75)

Američki senator, demokrata Ben Kardin (75) izgleda da je jedan od onih kojima je Moskva glavni krivac za sopstvene gluposti. On je izjavio da se u Srbiji i u Republici Srpskoj oseća "snažan maligni uticaj Rusije". Dušebrižnik Kardin rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da SAD moraju biti više "fizički" prisutne u Srbiji i to na najvišem nivou, jer je Srbija veoma značajna zemlja u regionu, a bilateralni odnosi između Vašingtona i Srbije izuzetno važni.

20.01.2018.

Tihomir Vejnović (60)

Upravnik novosadskog porodilišta prof. dr Tihomir Vejnović (60) izabran je za dobitnika ovogodišnje februarske nagrade koju dodeljuje grad. U obrazloženju se navodi da je kroz bogat naučno-istraživački rad dao ključni doprinos u modifikaciji carskog reza, koja je prezentovana u 17 zdravstvenih institucija širom sveta. Ova tehnika se primenjuje u nekoliko evropskih centara i doprinosi većoj bezbednosti i bržem oporavku pacijentkinja.

Lav Grigorije Pajkić (22)

Lav Grigorije Pajkić (22), umišljeni komičar i zvezda u usponu TV Pink, neumesnim primedbama teško je izvređao Aleksandra Šapića, bivšeg vaterpolo asa, predsednika Opštine Novi Beograd i direktora fondacije Budi human, preko koje su građani donacijama pomogli nebrojenim ljudima. Mladi Lav Grigorije smetnuo je s uma da je Šapić pre nekoliko godina pozivao na pomoć za njegovu majku Isidoru Bjelicu, kojoj se kancer nekoliko puta vraćao.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online