Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
01.03.2018.

Aleksej German (80)

Pravi s festivala u Berlinu, gde je osvojio Srebrnog medveda za kostim i scenografiju, na Fest je stigla hvaljena drama "Dovlatov", ruskog reditelja Alekseja Germana (80). Glavnu ulogu briljantnog pisca Sergeja Dovlatova u ovom filmi tumači mladi srpski glumac Milan Marić, a producent je Miroslav Mogorović. - Uzbuđen sam jer sam sve vreme želeo da ovo bude i srpski film. Sad je napokon u Beogradu i drago mi je zbog toga - kaže German.
 

Artan Grubi (36)

U Sobranju Makedonije održana je Konferencija parlamentarnih komisija za evropska pitanja država obuhvaćenih procesom stabilizacije i asocijacije, ali bez zastava zemalja učesnica. Naime, sve zastave su uklonjene posle protesta delegacije Srbije. Predsednik makedonske komisije za evropska pitanja Artan Grubi (36) i poslanici kosovskog parlamenta za vreme diskusije izrazili su nezadovoljstvo zbog toga, ali zastave nisu ostale u sali.
 

28.02.2018.

Lazar Bodroža (35)

Na beogradskom Festu premijerno je prikazan srpski naučno-fantastični film Lazara Bodrože (35) "Uspon odraslih" i odmah je pobrao simpatije publike. Gledaoci su komentarisali da je u srpskim uslovima fantastika što je uopšte urađen takav film. O teškoćama govori i činjenica da je snimanje trajalo tri godine, ali se ocenjuje da "Uspon odraslih" ne zaostaje za drugim ostvarenjima tog žanra. Pritom, nosi i zanimljivu priču po scenariju Dimitrija Vojnova, o ženskom androidu koji ispunjava sve muške želje.
 

Obren Petrović (61)

Gradonačelnik Doboja i kadar SDS-a Obren Petrović (61) izbegao je da novinarima na licu mesta razjasni zašto je dao izjavu u Policijskoj upravi. Prema nezvaničnim informacijama, to je učinio u okviru istrage koja se vodi u predmetu sumnjivih prodaja poslovnih prostora. Petrović se kratko zadržao u Policijskoj upravi gde je stigao s advokatom Goranom Neškovićem. Pritom, ni advokat nije objasnio zašto je Petrović dao izjavu uz reči: "Ne znam ja ništa, nisam ni video gradonačelnika."
 

27.02.2018.

Predrag - Miki Manojlović (68)

Premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) "Kralj Lir" u režiji Januša Kice moćna je interpretacija jedne od najmračnijih tragedija Vilijama Šekspira na čelu sa srpskim glumcem Predragom - Mikijem Manojlovićem (68), koji je oduševio u ulozi ostarelog kralja, navode zagrebački mediji. Za Manojlovića pišu da igra suvereno preskačući tokom tri sata iz ludila u trenutke potpune lucidnosti, sve do tragičnog kraja u kom se svi strmoglavljuju u ništavilo.

Dejan Jovanović (38)

Predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović (38) priznao je da je novcem građana prošle godine finansirao sa 80.000 dinara autobuski prevoz na predsedničku inauguraciju Aleksandra Vučića. Novac je uplaćen udruženju Liberalis, registrovanom tri meseca uoči inauguracije. Jovanović u tome ne vidi ništa sporno, iako u ovoj opštini 32 odsto žitelja spadaju u siromašne, većim delom je bez kanalizacije, a od grada Niša su tražili pomoć u vraćanju dugova.

24.02.2018.

Valerij Briljov (63)

Ambasador Belorusije Valerij Briljov uručio je vredne publikacije Narodnoj biblioteci Srbije (NBS) povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika. Istovremeno, najavljeno je učešće Srbije na 25. Međunarodnom sajmu knjiga u Minsku za koji je već pripremljen katalog na srpskom i beloruskom jeziku. Upravnik NBS Laslo Blašković napomenuo je darovi iz Belorusije stižu već četvrti put, te su postali tradicionalni.

Dragiša Simić (52)

Direktor aleksinačkog JP Vodovod i kanalizacija, naprednjak Dragiša Simić, izazvao je revolt radnika jer je od preduzeća dobio polovinu novca za kupovinu slušnog aparata od 125.000 dinara (oko 1.050 evra). - Mi primamo minimalac, radimo po ugovoru zbog štednje, a direktor kupuje našim parama - kažu radnici, a Simić tvrdi da je sve po zakonu i da svaki radnik može da kupi zdravstvena pomagala na račun preduzeća.

23.02.2018.

Jarmila Vešović (64)

Slikarka Jarmila Vešović (64) dobila je prvu nagradu na jednom od četiri prestižna umetnička salona koja su pod nazivom Art kapital organizovana u Parizu. Jarmila decenijama živi u Parizu, a sada je izlagala u konkurenciji čak 2.000 umetnika i pobedila crtežom "Pohvala tebi" u vizantijskom zlatu i ljubičastim tonovima. Pariski žiri njen rad nadahnuto je okarakterisao kao "skulpturu na hartiji u zvučnoj igri sa svetlom, spremnu da se otisne u beskraj".

Boris Tadić (60)

Bivši predsednik Srbije, a sada lider SDS-a Boris Tadić (60) gotovo se ne pojavljuje u kampanji za beogradske izbore, iako njegova stranka učestvuje u koaliciji koja je za gradonačelnika kandidovala Vesnu Rakić - Vodinelić.
- On za glasače predstavlja podsećanje na vlast DS-a koji je nosilac ove koalicije. Sigurno su oni koji su zaduženi za medijski nastupu procenili da bi pojavljivanje Tadića samo odbilo birače - ocenjuje analitičar Boban Stojanović.

22.02.2018.

Sergej Lavrov (68)

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov (68) otvorio je u Moskvi izložbu posvećenu 180. godišnjici od uspostavljanja rusko-srpskih diplomatskih odnosa. On je podsetio da je Rusija ukazala moćnu podršku stvaranju savremene srpske države, ali i da su dva naroda u svetskim ratovima bili jedni uz druge. - Mi cenimo što Srbi poštuju i pamte naše vojnike koji su poginuli na vašoj zemlji - rekao je Lavrov i ocenio da su odnosi dveju država na najvišem nivou.

Ivan Đurić (32)

Kandidat stranke Čedomira Jovanovića (LDP) za beogradskog odbornika Ivan Đurić (32) od svih gradskih problema za temu u kampanji odabrao je ordinaciju dežurnog pedijatra u kojoj je postavljena fotografija Vladimira Putina. Čim je to ugledao na društvenim mrežama, Đurić je ostale kandidate ove stranke poveo do Dečje bolnice u Tiršovoj gde su izrazili protest pokazujući uramljene fotografije junaka crtanih filmova. Dominirali su Maša i medved.

21.02.2018.

Svetislav Pešić (69)

Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić (69) za samo desetak dana uspeo je da preporodi posrnulu ekipu Barselone i da uzme prvi trofej. Katalonci u finalu Kupa kralja pobedili su najvećeg rivala madridski Real sa 92:90, a tokom većeg dela meča bili su u prednosti, Madriđani su uspeli da se vrate, ali ne i da trijumfuju.

Sanda Ham (60)

Profesorka hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Osijeku i urednica časopisa "Jezik" Sanda Ham (60) obrukala se pokušavajući da "dokaže" da se grad Pjongčang, južnokorejski grad u kojem se održavaju Zimske olimpijade, u stvari izgovara kao Pjongjang (glavni grad Severne Koreje). Tek pošto su je na društvenim mrežama ismejali, povukla je svoje "otkriće".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online