Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
20.02.2018.

Katarina Dešić (91)

Katarina Dešić (91), hraniteljka pri Centru za socijalni rad u Miloševcu, odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge. Ona je 18-oro dece gajila do punoletstva i pružila utočište za još sedmoro. Kada smo pokojni suprug i ja shvatili da nećemo imati decu počeli smo da negujemo tuđu, srpsku, albansku, romsku, mađarsku. Svaki rastanak je boleo. Kada je odlazio poslednji, Nebojša kog sam negovala od treće godine, mislila sam da ću umreti - seća se Katarina.

Čedomir Jovanović (46)

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović (46) izjavio je da je Srbima potrebno reći istinu "da je Kosovo zauvek otišlo". - Ne smemo podržavati demokratiju samo kada odgovara Srbima. Kosovo više nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve. Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još bore za vlast, ostavila novim generacijama - rekao je Jovanović.

17.02.2018.

Mateuš Moravjecki (49)

Poljski premijer Mateuš Moravjecki (49) rekao je da je nedopustivo optuživati njegov narod za tuđe ratne zločine. On je to rekao povodom spora sa Izraelom i SAD oko zakona kojim se s tri godine zatvora preti za pripisivanje poljskoj državi i narodu ratnih zločina ili saučesništva u holokaustu. Međutim, Moravjecki nije zaboravio ni druge: "Poljaci, zajedno sa Srbima, Grcima i Jevrejima, bili su jedini narod u okupiranoj Evropi koji nije sarađivao s nacistima."

Zlatibor Lončar (46)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar (46) posetio je beogradski Institut za majku i dete povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka. On je poručio mališanima i njihovom roditeljima da država misli na njih i da će im pomoći da se izbore sa najopakijom bolešću. Istog dana objavljeno je da u Srbiji ne postoji registar dece obolele od nekog oblika kancera, a da se procenjuje da ih je oko 350 godišnje. Takođe, i da su troškovi roditelja tokom lečenja dece trostruki.

16.02.2018.

Dejvid A. Noris (45)

Na srpski jezik prevedena je studija profesora slavistike na univerzitetu u britanskom Notingemu Dejvida A. Norisa (45) "Duhovi kruže Srbijom, književno predstavljanje istorije i rata". U njoj predstavlja srpsku književnost s kraja 20. veka i njene poglede na Drugi svetski rat, raspad Jugoslavije i sukob s NATO.
- To su knjige s jezovitim, grotesknim i avetinjskim motivima, velikim nemirima u kojima se prepliću sadašnjost i prošlost - kaže Dejvid A. Noris.

Bojana Simović (37)

Manifestacije koje je organizovao Niški kulturni centar za vreme mandata Bojane Simović (37) našle su se pod istragom tužilaštva, javljaju "Južne vesti", koje su ranije pisale o organizovanju dočeka Nove 2017. kada je ugovor s ponuđačem potpisan pre isteka roka nabavke. Takođe, da je za agencijske usluge plaćeno oko 400.000 dinara više od procenjene vrednosti, kao i da je oko tri miliona dinara nenamenski potrošeno pri organizaciji Filmskih susreta

15.02.2018.

Dr Aleksandar Bogojević (58)

Dr Aleksandar Bogojević (58) direktor je beogradskog Instituta za fiziku koji je proglašen za prvu ustanovu od nacionalnog značaja za Srbiju. Naime, Institut za fiziku prvi je ispunio svih 11 zakonom traženih uslova za sticanje prestižnog statusa. O značaju ovog instituta govori podatak da u njemu radi oko 40 vrhunskih stručnjaka koji su se iz sveta vratili u Srbiju, a svi zajedno ostvaruju oko 10 odsto naučne produkcije u državi, uprkos malom broju zaposlenih.

Goran Vesić (48)

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić (48) u kampanji pred lokalne izbore pojavio se u akciji čišćenja podzemnog prolaza kod Vukovog spomenika u kojoj učestvuje 25 radnika iz tri gradska preduzeća. - Bruka je da u centru grada imamo podzemne prolaze prepune đubreta koji služe kao deponija ili javni toaleti - rekao je Vesić posle pet godina u lokalnoj vlasti i dodao da je uzrok tome što se ne zna ko upravlja platoom kod spomenika Vuku Karadžiću.

14.02.2018.

Nebojša Knežević (44)

Šapčanin Nebojša Knežević (44) dobio je nagradu Američkog društva anesteziologa za akademska dostignuća, a lane i priznanje Top doktor za najboljeg lekara u Čikagu. On i predaje u SAD na univerzitetu. - Srpske studente uvek pokušavam da uključim u projekte. Postao sam i gostujući profesor u Beogradu jer osećam potrebu da nešto vratim otadžbini. Poražavajuće je što mi studenti, kad ih pitam šta rade, odgovaraju: "Učimo nemački" - kaže Knežević.

Jelena Milić (53)

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić (53) na društvenim mrežama se okomila na preminulog glumca Nebojšu Glogovca. Ona je podsetila na reči Glogovca da su mu njegovi Hercegovci, veterani, pričali da je general Ratko Mladić bio oficir bez mrlje na časti.
"Glogovac je Mladića neprihvatljivo humanizovao i relativizovao glavne uzroke i posledice rata. Iskreno, više mi nije jasno kako se dospeva u Aleju velikana", napisala je Jelena Milić.
 

13.02.2018.

Vaclav Dvoržak (70)

Grupa uglednih čeških političara kome se pridružio i reditelj Vaclav Dvoržak (70), ogranizovaće 17. februara u Pragu protest zbog jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti na kome će biti zatraženo da se ta odluka poništi.
"Zbog toga tražimo da današnja češka vlada ispravi sramotu tadašnje Topolankove", kaže se u peticiji koja je upućena državnom vrhu i predsedniku Milošu Zemanu.

Toma Fila (77)

Poznati srpski advokat Toma Fila (77) šokirao je srpsku javnost izjavom da bi Zvezdana Jovanovića, da ga je branio, savetovao da prizna ubistvo premijera Zorana Đinđića sa obrazloženjem da je to bio "politički atentat". On je u intervjuu jednim beogradskim novinama dodao da bi se Zvezdan na taj način "upisao u istoriju svrstao rame uz rame sa Gavrilom Principom".

10.02.2018.

Mario Vargas Ljosa (82)

Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa (82) posetio je madridski zatvor Valdemoro i poklonio 50 svojih knjiga, među kojima i one prevedene na srpski jezik. Naime, u Valdemoru ima i oko 150 Srba, ali njihov identitet nije objavljen. Navodi se da su na srpskom jeziku poklonjeni primerci humorističkog romana "Panteleon i posetiteljke" o kapetanu koji ima zadatak da regrutuje prostitutke u vojsku. Ljosa je nekoliko sati razgovarao sa zatvorenicima.

Igor Vučić (42)

Poverenik za informacije od javnog značaja, naložio je niškom JKP Naisus čiji je direktor Igor Vučić (42), da novinarima "Južnih vesti" dostavi ugovore o radu potpisane 2017. Naime, "Južne vesti" navode da niški Vodovod te podatke nije dostavio pod izgovorom da je reč o "zloupotrebi prava na pristup informacijama od javnog značaja". Takođe, da u ovom preduzeću odbijaju da obelodane ugovore kojima su ozvaničavali posao "za stalno" omladinci SNS-a.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online