Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.01.2018.

Miljan Kijanović (28)

Miljan Kijanović (28), pripadnik SAJ, odlikovan je kao najhrabriji policajac u MUP-u. Miljan je u Kraljevu tokom talačke krize izušao u prostoriju u kojoj je bio Danijel Jovanović, koji je već izvukao osigurač iz ručne bombe. Hrabri specijalac se bez zaštitne opreme bacio na njega i sprečio ga da aktivira kašikaru. - Ponosan sam na sebe, ali i na sve pripadnike MUP-a. Mi smo izabrali rizičan posao i uvek smo tu da zaštitimo građane po svaku cenu - kaže Miljan.

Vladimir Rebić (50)

Direktor policije Vladimir Rebić (50) rešenjem je potvrdio prevremeno penzionisanje niškog inspektora Nebojše Blagotića uprkos odluci Upravnog suda kojom je vraćen na posao. Blagotić je pričao da je sklonjen u penziju kada je proveravao direktora privrednog društva bliskog SNS-u do kojeg su preko BIA i te stranke curili podaci iz istrage.
- Iako sam na to upozorio Rebića i ministra policije Nebojšu Stefanovića ništa se nije desilo - pričao je Blagotić.

18.01.2018.

Sead efendija Nasufović (39)

Sead efendija Nasufović (39) prvi je reis ul ulema Islamske zajednice Srbije koji je posetio Generalštab Vojske Srbije. U razgovoru s načelnikom, generalom Ljubišom Dikovićem, i glavnim vojnim imamom Mustafom Jusufspahićem, istaknuto je da je to vojska svih građana koja poštuje sve vere. Nasufović se zahvalio na učinjenom naporu da se pripadnicima vojske islamske veroispovesti omogući da ispune svoje potrebe i ostvare Ustavom zagarantovana prava.

Damjan Miljanić (46)

Punih 15 dana stotine meštana na Velikom bačkom kanalu, delu sistema Dunav-Tisa-Dunav između Kule i Vrbasa, žive u nepodnošljivom smradu. Inspektori su otkrili da je krivac JP Komunalac iz Kule, čiji je direktor Damjan Miljanić (46), kadar DSS-a koji je 2016. prešao u SNS. Radnici Komunalca su pod velikim pritiskom i jakim hemikalijama ispirali začepljene kanalizacione cevi, a ovo je prvo zagađenje od zatvaranja metalske i fabrike kože u Kuli 2006.

17.01.2018.

Aleksandra Bogunović (35)

Mašinski inženjer Aleksandra Bogunović (35) uspešno vodi firmu za proizvodnju vatrogasnih vozila koju je nasledila od oca. - Odrasla sam uz ljude iz branše i volim taj humani posao koji pomaže u spasavanju ljudi. Poslednjih godina bilo je teško jer država nema novca za nabavke. Vodili smo borbu za svaki posao i uspeli smo da izvozimo u Srpsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sudan i Libiju. Za svakog naručioca rađena su drugačija vozila - priča Aleksandra.

Nil Klark (55)

Čuveni britanski novinar Nil Klark (55) u komentaru je optužio Zapad za razaranje Jugoslavije i ocenio da sve krize koje sada prete Balkanu nisu krivica ruske politike nego posledica ranijih američkih intervencija. Međutim, on kao lek za propale bivše republike vidi u obnavljanju Jugoslavije koja bi s Albanijom potpisala "ugovor o prijateljstvu", a možda joj i ponudila priključivanje. Klark osnov za tu politiku vidi u emotivnoj jugonostalgiji.

16.01.2018.

Zoran Krivokapić (62)

Akademik prof. dr Zoran Krivokapić (62), kolorektalni hirurg, u novom niškom Kliničkom centru prikazao je kolegama novine u tehnici prilikom operacije teškog karcinoma debelog creva.
- Operacija je prošla u sjajnim uslovima i bez problema, a trajala je dva sata, kraće nego što je bilo predviđemo. Pošto je reč o mlađem pacijentu, imamo mnogo razloga da verujemo da će se brzo oporaviti - rekao je prof. dr Zoran Krivokapić.

Zorana Mihajlović (47)

Beogradska železnička stanica Prokop sprema se da preuzme posao i slavu stare u centru grada. Međutim, od jula će se putnici koji idu za Bar na voz ukrcavati u Topčideru, iako ta stanica nije u funkciji decenijama. Naime, auto-vagoni ne mogu da se tovare u Prokopu, koji je projektovan pre 40 godina, ali niko, pa ni aktuelno Ministarstvo građevine sa Zoranom Mihajlović (47) na čelu, nije razmislilo o prilazu za kola.
 

13.01.2018.

Renata Ulmanski (89)

Glumica Renata Ulmanski (89) dobitnik je ovogodišnje Sterijine nagrade za naročite zasluge u unapređenju pozorišne kulture i umetnosti. Navedeno je da je priznanje zaslužila tokom cele karijere koju je počela 1947. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, pa u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Ona je već dobila Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi "Skakavci" 2006. godine.
 

Milorad Grčić (48)

Iz Elektroprivrede Srbije, čiji je direktor Milorad Grčić (48), ove i naredne godine biće otpušteno 5.000 ljudi, ali će ovo monopolsko i gubitaško javno preduzeće i dalje imati tehnološki višak zaposlenih. Takođe, ne zna se da li će i koliko će među otpuštenima biti direktora, čiji je broj u EPS-u navodno dostigao blizu 600. Eksperti upozoravaju da EPS ima više radnika od na primer češke državne kompanije koja je dva puta produktivnija.

12.01.2018.

Sirijac Mohamadom Kiki (30)

Sirijac Mohamadom Kiki bežao je od rata kroz Tursku u Holandiju, ali se posle dve godine vratio u rodni Damask. On objašnjava da su svi Sirijci postali Sebični kao Evropljani koji ih gledaju kao ljude van zakona.
- Prošao sam pola Evrope i jedino prijatno iskustvo i sećanje je Srbija. Njena neopisiva priroda i nestvarno ljubazni ljudi - zahvalan je Mohamadom, koji planira da se vrati, ali kao turista s fotoaparatom da zabeleži lepotu koja ga je očarala.

Dragan Veličković (52)

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Dragan Veličković, specijalista ginekologije i akušerstva i član Saveta za zdravstvo SNS-a u tom gradu, bio je nedostupan za novinare, pa tako nije odgovorio na pitanje da li je istina da vozači Hitne pomoći nakon noćnog dežurstva budu raspoređeni na vožnju za Beograd. Takođe i da li im se duguju dnevnice za 24 meseca. Ova pitanja posledica su nesreće u kojoj je poginuo pacijent, a izazvao je vozač Hitne pomoći.

11.01.2018.

dr Vladimir Jovanović (46)

Niški lekar dr Vladimir Jovanović (46) sprovodi jedinstvenu metodu na pacijentima kojima rane teško zarastaju. On pravi "lepak" od venske krvi u specijalnom aparatu koji se zasad primenjuje samo u privatnoj klinici, ali doktor ističe da je pokrenuo inicijativu da počne da se koristi i u Kliničkom centru u Nišu. On objašnjava da je "lepak" rešava i problem infekcija i da je dosad pomogao svim pacijentima, a uglavnom su to dugogodišnji dijabetičari.

dr Ivana Vilotijević (42)

U Beogradu, gradu u tranziciji uništene industrije, nivo zagađenosti vazduha na tri mesta dosegao je najviši stepen zagađenosti, peti. Gradski sekretar za zaštitu životne sredine dr Ivana Vilotijević (42) iz pokreta Zeleni Srbije nije se ni oglasila tim povodom. Agencija za zaštitu životne sredine saopštila je da je reč o povećanoj koncentraciji azot-dioksida i preporučila trudnicama, deci, starima i hroničnim bolesnicima da obaveze obave od 11 do 14 sati.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online