Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
09.02.2018.

Vitomir Knežević (37)

Vitomir Knežević (37) u Obudovcu kod Šamca ima jedan od najvećih voćnjaka u Posavini, hladnjaču i kompletnu mehanizaciju. - Danas imam 6.000 stabala jabuka i 500 šljiva - nabraja Vitomir koji je prvi zasad podigao 2009. Već naredne godine podignuti su stubovi i protivgradna mreža, a Vitomir uspeh objašnjava činjenicom da koristi savremene agrotehničke mere. Jedino je manjak sezonske radne snage jer su mladi i vredni otišli u inostranstvo.
 

Vilijam Peri (92)

Vilijam Peri (92) bio je ministar odbrane SAD od 3. januara 1994. do 23. janara 1997. Sada je u Moskvi, na predstavljanju svoje knjige koju namerava da proda u značajnom tiražu, izjavio da žali zbog bombardovanja SRJ. Peri je rekao da je se to desilo tolko davno, da mu bi mu bilo teško da se seti da nije bombardovana kineska ambasada u Beogradu. Vazdušnih napada na Vojsku Republike Srpske u vreme dok je bio ministar Peri se nije setio.
 

08.02.2018.

Nenad Beserovac (44)

Nenad Beserovac (44), gradonačelnik je Bogatića, prve opštine u Srbiji koja će se grejati geotermalnom vodom. Već su stigle predizolovane cevi nemačkog proizvođača za razvod tople vode. Pre četiri godine ispod Bogatića nađene su geotermalne vode, temperature od 36 do 80 stepeni. Bogatić je izabrao lokaciju na kojoj je temperatura vode 75 stepeni, a izdašnost je 25 litara u sekundi. Sever centralne Srbije veoma je bogat geotermalnim vodama.

Sulejman Ugljanin (65)

Sulejman Ugljanin (65) izjavio je da srpska država za Bošnjake predstavlja genocidnu tvorevinu s neprihvatljivim imenom i načinom organizacije.
- Pojam srpske države diskriminatorski je prema svima koji ne pripadaju većinskom narodu - rekao je Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka od osnivanja 1990. godine. Za sve to vreme, Ugljanin je bio narodni poslanik, gradonačelnik Novog Pazara, a šest godina i ministar u državi koju smatra genocidnom.

07.02.2018.

Mile Davidović (59)

Slikar naivne umetnosti Mile Davidović (59) izlagaće 30. put u Parizu. On je jedini slikar naivac koji je izlagao u Gran Paleu. Njegovi radovi će od 10. do 25. februara biti izloženi na grupnoj izložbi u Ondreziju, predgrađu Pariza, inače sedištu Svetske asocijacije slikara naivaca. Među 67 slikara on će biti jedini predstavnik sa prostora bivše SFRJ.
- Moji motivi su seoski, za razliku od zapadnoevropskih slikara koji rade gradsku naivu - kaže Davidović.

Dragan Bujošević (64)

Dragan Bujošević (64), direktor RTS-a, dočekao je da se ponove scene od pre dve decenije i da opozicione stranke protestuju ispred zgrade Javnog servisa, tražeći ostavke rukovodstva. Opozicija, kao i u vreme Bujoševićevih prethodnika iz devedesetih godina, zahteva poštovanje medijskih standarda i zakona i ravnopravan tretman svih političkih opcija u izveštavanju. Zatražene su ostavke Bujoševića i glavnog i odgovornog urednika Nebojše Stefanovića.
 

06.02.2018.

Neda Arnerić (65)

Glumica Neda Arnerić (65) ovogodišnja je dobitnica Festove nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Ovu nagradu Neda je zaslužila posle više od 110 filmskih uloga i 40 pozorišnih predstava u kojima je obeležila zlatne godine jugoslovenskog filma. Nagrada će joj biti dodeljena na predstojećem Festu koji će biti održan od 23. februara do 4. marta.

Nebojša Stefanović (42)

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću (42) po ko zna koji put mediji su morali da ukažu na problem. Tako se desilo da je tek posle pisanja celokupne srpske štampe o postojanju Instagram naloga "Droga Srbija", na kojem se nalaze i fotografije maloletnika koji se drogiraju, najavio da će MUP učiniti sve da "pronađe i identifikuje one koji stoje iza ovog Instagram naloga".

03.02.2018.

Edin Škorić (43)

Bivši odbojkaški reprezentativac Edin Škorić pokrenuo je lavinu reakcija na društvenim mrežama u Srbiji nakon što je objavio da želi besplatno da drži časove odbojke deci sa posebnim potrebama uz apel da mu se jave svi koji znaju ustanovu kojoj je tako nešto potrebno. Njegov potez naišao je na odobravanje uz jednoglasnu konstataciju da i takvu decu treba tretirati ravnopravno.

Nela Kuburović (36)

Srpsko pravosuđe, na čijem je čelu Nela Kuburović, odavno bije glas da je sporo i neefikasno, a bolju kvalifikaciju neće dobiti ni posle ocene da sudski postupci, u kojima učestvuju novinari i mediji, traju suviše dugo i da su zahtevi za naknadu štete neujednačeni. Zbog toga se u javnosti stiče utisak da su takvi postupci tendenciozni i da samo predstavljaju dodatni vid pritiska na medije.

02.02.2018.

Ana Brnabić (42)

Iz državne kase odobreno je 27 miliona dinara za sanaciju srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, koje je poslednji put ozbiljno rekonstruisano još pedesetih godina prošlog veka. Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić (42), osim sredstava za sanaciju Zejtinlika, obezbedila još 5,8 miliona dinara za sanaciju vojničkog groblja 1912-1919. u Sofiji, kao i novac za nadzor radova.

Alen Azarić (43)

Samozvani iscelitelj dr Alen Azarić (43) ne trepnuvši je u emisiji jedne od televizija sa nacionalnom frekvencijom rekao da je "na stotine i stotine hiljada ljudi izlečio od karcinoma". Najpoznatiji srpski onkolozi kažu da takve izjave mogu biti veoma opasne, da je reč o "prevarantu i šarlatanu" i da bi, da je zaista našao čudotvorni lek protiv raka, dosad već dobio Nobelovu nagradu za medicinu.
 

31.01.2018.

Miodrag Popović (57)

Turistička organizacija Beograda, na čijem je čelu kao vršilac dužnosti direktora Miodrag Popović (57), dobila je na velikom svetskom sajmu EMIT u Istanbulu priznanje za najkooperativniji i najposlovniji štand. Na srpskom štandu su bile predstavljene turističke lepote Srbije i Republike Srpske, a razlog za priznanje jeste i činjenica da je u prvih 11 meseci prošle godine Srbiju posetilo 95.665 gostiju iz Turske.

Rasima Ljajića (54)

Dok vladajuća koalicija, u kojoj je i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića (54) smanjuje penzije, Ljajić je odlučio da u kampanju za izbor gradonačelnika uđe tako što će penzionerima pokloniti ulaznice za vožnju liftom do vrta TV Tornja na Avali! Uz to, Ljajić je najavio da će se u predizbornoj kampanji baviti čišćenjem parkova, poravljanjem dečjih igrališta i deljenjem knjiga.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online