Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
10.03.2018.

Nevena Jovanović (41)

Nevena Jovanović (41) otišla je da tajno glasa na beogradskim izborima iako je znala da joj to neće biti omogućeno. Ona je time htela da skrene pažnju na nepostojanje šablona za glasanje slepih. - Gradski menadžer Goran Vesić uoči izbora obećao je da će biti obezbeđeni šabloni koji nisu skupi i koriste se u čak i na Kosovu. Ako nisu mogli to da učine, šta onda osobe s invaliditetom mogu da očekuju kada je reč o rešavanju težih nevolja - kaže Nevena.

Ivica Dačić (52)

Ivica Dačić (52), predsednik SPS-a koji je na beogradskim izborima jedva prešao cenzus sa 6,1 odsto glasova, najavio je kadrovsku čistku. Dačić smatra da nije on odgovoran, nego "funkcioneri koji su se krili iza njegovog rejtinga". Ipak, kao da je malo ko zabrinut. Kandidat SPS-a za gradonačelnika Aleksandar Antić kaže da se nije prepoznao u Dačićevim rečima, dok je Milutin Mrkonjić otvoreno izjavio: "Baš me briga za Dačića, može da radi šta hoće."

09.03.2018.

Andrej Jermak (40)

Ministar kulture i turizma ruske Kalinjingradske oblasti Andrej Jermak rekao je da jedino Srbi nisu pitali za bezbednost u vreme održavanja utakmice Svetskog prvenstva sa Švajcarskom 22. juna. Jermak je u Beogradu održao prezentaciju grada domaćina, Kalinjingrada, pred predstavnicima srpskih turističkih firmi. - Srbi su pitali jasno gde su odlični hoteli, gde može dobro da se pojede i kako da se stigne do stadiona. Svi su pitali za bezbednost osim Srba, oni znaju da dolaze u bratsku zemlju - rekao je Jermak.

Sulejman Ugljanin (65)

Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), sudije, tužioce i policajce iz redova tog naroda nazvao je plaćenicima režima. On pozvao je Beograd da ispuni njegove uslove o strukturi lokalnih vlasti u Sandžaku po nacionalnom ključu. - Do tada srpsko tužilaštvo, policiju i sudstvo ne priznajemo, a njihove nasilne akte smatraćemo ratnim činom - rekao je Ugljanin. Inače, po zakonu se projekti BNV finansiraju iz državnog budžeta, ali Ugljanin nije rekao da ih ne priznaje.

08.03.2018.

Mladen Ivanić (60)

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić (60) tri dana je obilazio kosovske manastire. Takođe i enklave kao onu u Velikoj Hoči gde 700 Srba živi u albanskom okruženju. - Obaveza svih nas koji radimo javne poslove je da pomognemo naše svetinje i narod na Kosovu i Metohiji koji pokazuje neverovatnu vitalnost i želju da opstane u gotovo nemogućim uslovima - rekao je Ivanić, a iguman Dečana Sava Janjić poželeo je da dočeka još gostiju iz Srpske.

Aleksandar Gajović (67)

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja prof. dr Aleksandar Gajović (67) osudio je beogradsku izbornu listu Dragana Đilasa, jer predstavnicima nekoliko prorežimskih medija nije bilo omogućeno da prisustvuju konferenciji. Gajović nije reagovao u nekoliko ranijih slučajeva kada su novinari onemogućeni da postave pitanja predstavnicima vlasti. Đilas je obrazložio da "ne želi ljude koji nisu novinari već promoteri diktatorske vlasti".

07.03.2018.

Andrej Starović (52)

Arheolog Andrej Starović (52) s kolegama Dušanom Borićem i Draganom Antonović našao se među 117 istraživača koji su došli do novih saznanja o DNK drevnih ljudi u Srbiji, iznetim u studiji koja je objavljena u novom broju londonskog časopisa "Nature". Sa tolikim brojem istraživača i autora, kako ističu iz Narodnog muzeja u Beogradu gde je Starović kustos, ovaj rad spada među dva najveća poduhvata ove vrste.

Marko Perković Tompson (51)

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson (51), u čijoj pesmi "Bojna Čavoglave" se spominje ustaški poklič "Za dom spremni", poručuje da ga ne interesuju preporuke Komisije za suočavanje s prošlošću. - Članovi te komisije su i bivši komunisti, ta pesma i poklič su simboli domovinskog rata i deo temelja na kojima je nastala moderna Hrvatska država. Svako ko pokuša to da zabrani nije normalan - rekao je Tompson.

06.03.2018.

Mustafa Jusufspahić (48)

Muftija beogradski i vojni Mustafa Jusufspahić (48) kaže da Islamska zajednica ima relativno dobre odnose s državom, ali da bi voleo da se uvaži i njeno mišljenja o Kosovu. - Ne volimo da nam se zemlja cepa, a nije ni pravedno odvajati kolevku ove države. To sam rekao i ministru spoljnih poslova Gambije koja je preispitivala svoju odluku o priznavanju Kosova. U budućnosti vidimo našu i vašu decu u slozi, u zemlji u kojoj nema trzavica - kaže muftija.

Olivera Zekić (42)

Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić (42) uputila je pismo generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću. Ona tvrdi navodi da je u emisiji Upitnik utišavan ton kada je govorio naprednjak Goran Vesić, a da bi se bolje čuo drugi kandidat, Dragan Đilas. Takođe, da je ton smanjen za čak dva decibela i da je reč o pokušaju da se Vesić predstavi kao neko nepristojan, ko dobacuje i kibicuje sa strane, te kaže da je zgranuta time.

03.03.2018.

Ivan Jeremić (22)

Ivan Jeremić iz Maova kod Šapca, odlučio je da ostane u otadžbini, na selu i na šest hektara dedovine. Njegov otac priča da je Ivan išao u vojsku iako nije morao, a kad se vratio tražio je da radi. U nekoj šabačkoj firmi primao je oko 200 evra, pa je digao ruke i od oca tražio da mu kupi 20 jarića koje je odgajio na cuclu. Sada je stigao do 300 grla i proizvodnje od 20 tona kozjeg mleka godišnje. Ovaj snažan i lep momak, koji s lakoćom radi svaki posao, sada je odlučio da se ženi.

Siniša Mali (45)

Vlada Švajcarske raskinula je ugovor o donaciji od sedam miliona evra za izgradnju električne centrale i kotlarnice u Beogradu, gde je gradonačelnik Siniša Mali, javljaju mediji. Prema tim navodima, vlada Švajcarske je tokom pet godina nekoliko puta uzalud podsećala gradske vlasti da izdaju lokacijsku dozvolu. "Moramo da zaključimo da Grad Beograd nije u poziciji da ispuni svoje obaveze i da sprovođenje projekta u razumnom roku više nije moguće", navodi se u dokumentu švajcarske vlade.

02.03.2018.

Vuk Milošević (43)

Lekari kliničkog centra u Nišu spasli su život pacijentkinji koja je doživela moždani udar 12 sati pre operacije. Neurolog Vuk Milošević (43) objasnio je da je reč o revolucionarnoj metodi usisavanja tromba posle čega se postavlja stent i da pacijentkinja ima dobre šanse za oporavak. Do pre desetak godina smatralo se da za ovu bolest nema leka. Inače, moždani udar je glavni uzrok smrti kod žena, a na drugom mestu kod muškaraca koji najčešće umiru od srčanog udara.

Miljan Damjanović (34)

Kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović (34) izjavio je na završnoj konvenciji da je ta stranka uvek zastupala interes "običnih" građana i da će to nastaviti da radi i posle izbora. On se nije osvrnuo na javno priznanje lidera radikala Vojislava Šešelja tokom TV duela s predsednikom Dveri Boškom Obradovićem da SRS ulazi u vlast na lokalu kako bi po partijskoj liniji zapošljavala svoje članove. Šešelj je rekao da konkursi za radna mesta nisu ni potrebni.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online