Ponedeljak 8. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
12.04.2018.

Dragana Šajinović (29)

Prijedorčanka Dragana Šajinović (29) jedina je žena vozač autobusa javnog prevoza u BiH. Dragana ima 14 koleginica, ali one upravljaju tramvajima. U Prijedoru nisu hteli da je zaposle, pa svakog dana poteže put autobusom da bi stigla na posao u Banjaluku, gde vozi na liniji broj šest.
- Putnici su me prihvatili, mada je u početku bilo i onih koji su se bojali. Žao mi je što u Bosni žene za volanom autobusa nisu normalna pojava kao u Srbiji - kaže Dragana.

Miloš Vučević (44)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (44) još nije ispunio obećanje o preseljenju Metadonskog centra, pa žitelji okolnih ulica i dalje strepe od narkomana. Nije pomoglo ni krčenje šiblja pre tri meseca jer su se narkomani vratili i drogiraju se u istim ulicama. Žitelji redovno nalaze upotrebljene špriceve, decu ne puštaju same u školu, a sada se dogodio i pokušaj obijanja kuće, pošto su narkomani pokušali da dođu do novca za drogu.

11.04.2018.

Mihajlo Nestorović (47)

Somborsko pozorište, čiji je upravnik Mihajlo Nestorović (47), po ocenama znalaca najbolji je teatar u Srbiji van Beograda. Za pravo im daje 26.000 gledalaca godišnje koji pogledaju oko 120 predstava. Ali, somborski glumci i gostuju širom Srbije i u inostranstvu, a minule godine učestvovali su na dvadesetak međunarodnih festivala. Vrhunac je u junu, kada se glumci zahvaljuju publici igrajući tri dana i dve noći, predstavu za predstavom.

Stjepan Mesić (84)

Stjepan Mesić (84), poslednji predsednik Predsedništva SFRJ i bivši premijer i predsednik Hrvatske obreo u Novom Pazaru na konferenciji Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina, gde je opet izneo svoje čudne stavove o prošlosti. Naime, on je za rat okrivio isključivo Slobodana Miloševića, ne pominjući ostale lidere. Zaboravio je i da se po povratku iz Beograda obratio Saboru rečima:"Ja sam svoj zadatak ispunio, Jugoslavije više nema."

10.04.2018.

Arno Gujon (32)

Osnivač organizacije Solidarnost za Kosovo, Francuz Arno Gujon (32), Uskrs ove godine provodi sa porodicom u Beogradu. Francuski humanitarac je najavio da će krajem aprila u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom biti otvorena farma za tov svinja vredna 150.000 evra. - To će omogućiti narodnim kuhinjama snabdevanje mesom, kao i radna mesta na farmi. Za nekoliko meseci u planu je i otvaranje farme za tov živine - kazao je Gujon.

Slobodan Milenković (45)

U Vranju, gde je gradonačelnik Slobodan Milenković (45), prošle godine bilo je 188 zahteva za odštetu zbog ujeda pasa lutalica, od čega je 139 rešeno vansudskim poravnanjem. Za odštete je iz gradskog budžeta do sada isplaćeno 2,5 miliona dinara. Inače, hvatanje pasa lutalica Grad Vranje je za 4,5 miliona dinara poverio je firmi Avenija MB, uprkos zahtevima da se taj problem poveri lokalnoj službi zoohigijene, kako bi novac ostao u Vranju.
 

07.04.2018.

Vojin Vasović (28)

Srpski animirani film "Bio dvaput jedan kralj" Vojina Vasovića (28) osvojio je nagradu za izuzetnost u kraktoj formi na festivalu u Atini. Scenario je već uvršćen u 20 najboljih u Evropi, ali od ovog filma očekuje se da osvoji još nagrada, budući da je prethodno animirano ostvarenje istog autora "Svakih pet minuta", bilo prikazano na više od stotinu festivala i osvojilo je trideset međunarodnih priznanja za animaciju, režiju i originalnu muziku.

Predrag Terzić (34)

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić (34) poznat je po svečanom otvaranju semafora, a sada povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Nikola Kovinić. - Terzić me na ulici pitao: "Alo, majmune, hoćeš da te isprebijam". Rekao sam "ajde", pa me udario - priča Kovinić koji je ranije obelodanio da je Terzić potpisao ugovor o radu u gradskoj upravi sa šestoro donatora kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Terzić sve demantuje.

06.04.2018.

Jugoslav Pantelić (49)

Materijali iz arhive Jugoslovenske kinoteke, čiji je direktor Jugoslav Pantelić, od sada su publici iz celog sveta dostupni na kanalu sajta Ju tjub. - Idemo u korak sa vremenom, svesni da 21. vek nameće nove vidove komunikacije. Koristimo moderne tehnologije i izlazimo u susret novim potrebama i navikama publike - kaže Pantelić, a u prvom paketu od 60 klipova nalaze se pokretne slike koje se bave istorijom, etnologijom, kulturom.

Saša Janković (47)

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković za RTV Kosovo izjavio je da ne bi sprečavao tu pokrajinu "u članstvu u međunarodnim organizacijama". - Suverenost Srbije na Kosovu nepopravljivo je narušena 90-ih godina. Treba prihvatiti realnost, ali da od srpskih političara ne bude traženo da priznaju nezavisnost - rekao je Janković, koji smatra da je zabluda da članstvo Kosova u UN znači i priznavanje nezavisnosti.

05.04.2018.

Vladan Vukosavljević (56)

Ministar kulture u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević na putu je da uradi ono što nije uspeo nijedan od njegovih kolega u prethodnih 15 godina. On je u ponedeljak, baš na svoj rođendan, najavio da će renovirani Narodni muzej u Beogradu zasjati novim sjajem na Vidovdan, 28. juna. Novinari koji su obišli muzej u pratnji ministra uverili su se da preostaju još samo finalni radovi pa da zdanje podignuto 1903. godine ponovo otvori vrata.

Ana Brnabić (43)

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja u poslednje vreme uglavnom ratuje s novinarima i brani predsednika Aleksandra Vučića, odjednom je postala nenadležna kad joj je postavljeno pitanje u vezi sa nelegalnim objektima izgrađenim na Pančićevom vrhu.
- Šta očekujete - da odem sa čekićem i počnem sama da ga rušim - ljutito je zapitala Brnabićeva i dodala da treba pustiti nadležne institucije odrade svoj posao. To što nadležni ne rade svoj posao - očigledno je ne zanima.

04.04.2018.

Filip Ge (59)

Ambasador Švajcarske u Beogradu Filip Ge (59) pun je poštovanja za Srbe koji žive i rade u toj zemlji. - Srpska dijaspora, njih oko 200.000, doprineli su razvoju Švajcarske. Svake godine 2.000 Srba dobije naše državljanstvo, a trećina naše fudbalske reprezentacije su ljudi iz bivše Jugoslavije. Ali, Srbi u Švajcarskoj su daleko od jeftine radne snage. Moja generacija od mladosti zna lekare i zubare koji se prezivaju na "ić" - kaže Ge.

Zoran Đorđević (48)

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora prema Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Zorana Đorđevića (48), i prema preduzetniku Softverski inženjering PC COM iz Beograda, povodom objavljivanja naročito osetljivih podataka o žrtvama porodičnog nasilja, među kojima su i deca, i primanju socijalne pomoći na internet prezentaciji ove firme. Podaci su sadržavali imena, JMBG, pa čak i adresu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online