Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
12.05.2018.

Saša Ilić (41)

"Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan" orilo se u sredu uveče Partizanovim stadionom. Ništa čudno, jer iako na zalasku karijere, legendarni kapiten crno-belih Saša Ilić (41) svojim golom u poslednjim trenucima meča protiv Čukaričkog odveo je Partizan u finale Kupa Srbije. Ukoliko Partizan osvoji Kup, Ilić će podići 17. trofej u svojoj bogatoj karijeri.

Aleksandar Vulin (46)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin (46) razmenio je svađalačke izjave sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, a sve zbog neslaganja u mišljenjima o stanju u medijima u Srbiji. Naime, ambasador Skot je rekao da je "zabrinut za stanje medija u Srbiji", a Vulin mu je ekspresno odgovorio da "najpre pogleda u svoje dvorište, pa onda drži predavanje drugima".

11.05.2018.

Nemanja Matić (30)

Fudbaler Mančester Junajteda i srpski reprezentativac Nemanja Matić (30) sjajnim partijama oduševljava sportsku javnost, ali i direktne rivale. Tako je igrač Sitija Jaja Ture označio Nemanju kao najtežeg rivala i našalio se da ga zbog toga "mrzi".
- Veoma je teško igrati protiv njega, snažan je, stabilan i moćan. Zabavno je igrati protiv njega, iako je teško. Malo je igrača koji mogu da me zaustave, nekolicina, a Matić je jedan od njih. Može mnogo da trči, bori se, jako, jako dobar je fudbaler - zaključio je Ture i u šali dodao:
- Mrzim ga!

Mevludin Nuhodžić (59)

Crnogorski ministar policije Mevludin Nuhodžić (59), očigledno pritisnut oštrim reakcijama iz međunarodne zajednice, istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se istraže motivi, te pronađu i procesuiraju izvršioci brutalnog napada na novinarku podgoričkih "Vijesti" Oliveru Lakić.
- Ostajemo privrženi zaštiti slobode medija i bezbednosti novinara kao jedne od najvažnijih vrednosti svakog demokratskog društva - rekao je Nuhodžić, ali nije dao odgovor na pitanje gde je policija bila kada su ranije novinari bili na udaru.

10.05.2018.

Ju Nesbe (58)

Red dug gotovo 200 metara formirao se ispred beogradske knjižare Delfi gde je svoje knjige potpisivao čuveni norveški pisac trilera Ju Nesbe (58). Poštovaoci njegovog dela bili su ushićeni kao pri susretu sa najvećim rok zvezdama.
- Najsrećnija sam na svetu, sat i po sam već ovde, isplatilo se. Nesbe je moj omiljeni pisac i protagonista pop kulture - rekla je Tanjugu Milena Zdravković, student Filološkog fakulteta u Beogradu.

Maja Gojković (55)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković (55) bezrezervno je stala na stranu premijerke Ane Brnabić u sukobu sa troje ministara koji su se usprotivili uvozu gej slikovnica iz Hrvatske.
- Oni koji nisu saglasni treba da imaju toliko časti da izađu iz te vlade. Još nisam videla da neko solira na taj način, a da im je dobro kada imaju kabinet, vozača i ostale privilegije koje to mesto donosi - zaključila je Gojkovićeva.
 

09.05.2018.

Dijana Janković (30)

Pevačica Dijana Janković (30) svojim izgledom i glasom skrenula je na sebe pažnju svetski poznatih muzičkih producenata, ali i produkcijskim kućama koje snimaju rijaliti programe u Americi. Ona uskoro putuje za Njujork gde će kamere pratiti njen privatni život, a od sume koja joj je ponuđena običnom čoveku može da se zavrti u glavi. Naime, šokiranoj Didi Džej, kako joj je nadimak, pripašće - milion dolara.

Radomir Nikolić (42)

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić (42) odlikovao je Fondaciju "Dragica Nikolić" Plaketom Svetog Đorđa. Kako se navodi, priznanje je dodeljeno na Dan grada i dan kada se slavi 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije. To ne bi bilo ništa čudno da predsednica fondacije nije Radomirova majka i bivša prva dama Srbije, a da je pravilnik izmenjen kako bi mogao da dodeli čak pet diploma.

08.05.2018.

Dušan Borković (34)

Srpski automobilista Dušan Borković (34) na najbolji mogući način startovao je sezonu pošto je prvo osvojio pol poziciju u Francuskoj, a onda i pobedio u prvoj trci.
- Moram da priznam da sam bio uplašen, jer nisam vozio još od Dubaija prošle sezone i da sam juče prvi put seo u nov auto - rekao je Borković u čiju čast je svirana himna "Bože pravde".

Miroslav Đukić (52)

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić (52) doživeo je da mu trubači, u organizaciji ekstremnijeg dela navijača, tokom meča sa Napretkom u Beogradu (2:2) odsviraju posmrtni marš. Nije ni čudo, s obzirom na to da je igra njegovog tima očajna, titula izgubljena, a sve je dalje i osvajanje "utešnog" Kupa.

05.05.2018.

Ivan Korčok (54)

Slovački državni sekretar Ministarstva za spoljne i evropske poslove Ivan Korčok (54) ne odustaje od čvrstog stava da Kosovo nije nezavisna država. On se zalaže za to da se samit u Sofiji organizuje bez zastava i državnih simbola.
- Stav Slovačke prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova se ne menja, i to smo, takođe, već bezbroj puta pomenuli - rekao je Korčok.

Serđo Markione (66)

Ono što važi za radnike u njegovoj Italiji i drugim uređenim zemljama, direktoru Fijata Serđu Markioneu (66) u Srbiji očigledno nije bitno. Naime, poverenik Sindikata Nezavisnost u kragujevačkom Fijatu Zoran Stanić tvrdi da se centrala oglušila na zahteve za poboljšanje uslova rada i povećanje plata. Takođe, on tvrdi da "smo jedina fabrika na svetu koja stimuliše odlazak stručnjaka, a nagrađuje loše radnike".

04.05.2018.

Biljana Krstić (63)

Proslavljena interpretatorka srpske izvorne muzike Biljana Krstić (63) i osnivač etno-grupe Bistrik pojaviće se kao predavač na Festivalu folklora Banjaluka folk-fest 2018, na kome će se okupiti društva iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i BiH. Ona će tokom radionice izvornog pevanja, na temu Od izvora do stilizacije, preneti učesnicima svoje bogato iskustvo, a tim povodom je rekla da se raduje susretu sa talentovanom omladinom.

Nikola Nikodijević (37)

Teza da je za sve loše kriva prethodna gradska vlast umalo je došla glave jednom Beograđaninu na koga je pao komad fasade sa zgrade u centru Beograda. Tako je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević (37) medijima izjavio da su fasade u lošem stanju "zbog nemara politike grada koja je vođena poslednjih 30 godina". On je oprao ruke od incidenta rekavši da "fasade nisu u nadležnosti grada, već skupštine stanara".
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online